VTV napísal:
Vela sa tu hovorí o vine na dnešnej situacii o dôchodcoch. No ja si myslím, že oni niesu na vine ale tí ktorí ich zneužívajú pre svoj prospech. A tie absurdnosti o vzatí volebného práva a o nadmerných majetkoch ani netreba komentovať.
Ja sa čudujem, že sa nikto nezaoberá aj takou vecou ktorá je myslím do budúcnosti podstatnejšia. Posledný prieskum u deviatakov dopadol katastrofou. Malo kto si uvedomuje čo nám hrozí veď tito Einstainovia budu mať o pár rokov volebné právo. A táto generácia bude viac manipulovatelná. Vidieť to už dnes pri rešpektovaní zákonov a autorít.



Nadmernost majetku, co je na tom nenormalne, ked nemam na to spravovat 8izbovy dom a 1000m2 zahradu, predat ho a kupit si 4 izbovy ktory uz zvladnem ufinancovat. Preco neurobit toto a namiesto toho plakat a stazovat sa na vysoke naklady a cakat na stat ze mi da prispevky, nech to utiahnem?
Myslim ze o tom sa tu hovorilo.
Nikto ti predsa neberie pravo mat majetku kolko chces, ale ked ho nevladzes spravovat neocakavaj od statu a dalsich obcanov, ze sa ti na jeho spravu poskladaju. Simple as that.
Samozrejme kto zije v 1-2 izbaku a nevladze to financovat to je ina vec a tam sa o podpore bavit mozme, musime.

Co sa tyka skol, absolutny suhlas, totalna tragedia.


Naposledy upravil tomasspura dňa 07.12.2023 - 09:31:21, celkovo upravené 1 krát.

07.12.2023 - 09:27:28
013
Zober si to z pohľadu toho človeka.
Pozemok zdedil po rodičoch.chalupu postavil.nadrel sa na tom celý život a chce to prenechať svojim detom a vnukom ako hodnotne dedictvo.....keby si to mal tiez to tak urobiš
07.12.2023 - 09:30:46
03
Ano, ale hneď ako to decká zdedia tak to predajú. Kto by sa vratil do starej barabizne.
07.12.2023 - 09:36:00
05
zihadlo 5 aj peniaze z predaja su hodnotne dedicstvo. :-P
07.12.2023 - 09:38:00
02
keby každý čo tu chce likvidovať dôchodcov mal tri deti nemusel by byt fico vo vláde a v pohode by sa vykryli dôchodky. Naviac minimalne tri krát do roka si lieta na dovolenky ale dôchodcom 300eur nedopraje. Sulik prepije milion v Dubaji a zaroven káže aby sa dochodcom prišktilo:) Stale nerozumiem potrebu vetrania flustrácie z politickej situacie ktorá sa nedá nijak vyriešiť na fore o bicykloch ked nato dobre služia socialne siete poprípade dnešná demonštrácia v Bratislave. Snad aspon 1000 účasnikov sa nazbiera nech to nieje fiasko. Pri 3% nezamestnanosti nikoho nezaujímaju demonštrácie treba si počkat na recesiu.
07.12.2023 - 09:38:22
00
zihadlo 5 napísal:
Zober si to z pohľadu toho človeka.
Pozemok zdedil po rodičoch.chalupu postavil.nadrel sa na tom celý život a chce to prenechať svojim detom a vnukom ako hodnotne dedictvo.....keby si to mal tiez to tak urobiš


Ale to je v pohode, suhlasim , ale, ak mam rodinu, ktorej to chcem prenechat a ak to ma byt buduce dedicstvo, tak asi na spravu ako buduci dedic prispejem ci? Ak to chcem zachovat v rodine pre buduce generacie.
Tu islo skor o to, ze sa predsa nemozeme stale spoliehat, ze niekto pride a zachrani nas dotaciou tu a tam. Ked nebudem vediet ufinancovat svoj byt, auto biky, tiez to prehodnotim a nekupim zase Yetiho ale nieco ine. Ale nebudem plakat a volit Smer a cakat, ci mi predsa len neprispeju, nech si toho Yetiho kupit mozem. O tom hovorim
07.12.2023 - 09:38:35
04
zihadlo 5 napísal:
Zober si to z pohľadu toho človeka.
Pozemok zdedil po rodičoch.chalupu postavil.nadrel sa na tom celý život a chce to prenechať svojim detom a vnukom ako hodnotne dedictvo.....keby si to mal tiez to tak urobiš

takto to urobili moji rodicia so starymi rodicmi. Dohodli sa na darovani nehnutelnosti s vecnym bremenom - ze stary rodicia tam doziju. Potom vrazali peniaze do oprav a teraz tam uz ziju. Bez nejakych socialnych balickov.
07.12.2023 - 09:47:19
06
zihadlo 5 co popisujes je typicke slovenske iracionalne lipnutie k dedovizni ...
07.12.2023 - 09:57:21
06
Kto zneužíva tých dôchodcov? Nikto. Majú volebné právo. A volili. Značná časť volila Smer/Hlas. Fico bol 12 rokov premiérom, 9.5 roka bol opozícii. Nie je to politik, čo včera došiel. Je tu cez 20 rokov. Vo vrcholovej politike. Nemáš ako ospravedlniť človeka, čo ho volil, lebo presne vedel, čo volí a čo sa bude diať. Dôchodcovia sa nechali proste kúpiť.
07.12.2023 - 09:58:42
211
A kto to bude posudzovať nejaké komisie alebo ako si to predstavujete? Niečo také tu už bolo a volalo sa to kolektivizacia. K tomu sa chceme vrátiť? Kto si kúpi 8izbový dom niekde v hornej dolnéj za prijatelnú cenu? To je dalšia možnosť robiť podvody.
07.12.2023 - 10:04:37
00
zihadlo 5 napísal:
Zober si to z pohľadu toho človeka.
Pozemok zdedil po rodičoch.chalupu postavil.nadrel sa na tom celý život a chce to prenechať svojim detom a vnukom ako hodnotne dedictvo.....keby si to mal tiez to tak urobiš


A vies ze neurobim bez toho aby:
1) potomstvo o to malo zaujem a boli sme tak dohodnuti, a ja som o to mal taktiez zaujem
2) dokazal som ja sam slusne zit

A ked uz to tak chcete urobit - vsak nech sa na to posklada to potomstvo ktore bude dedit - inak sa problem prenasa z generacie na generaciu
07.12.2023 - 10:21:58
03
Tento pohlad som nikdy nepochopil. Niečo postavím/kupim, nemám na jeho správu, ale žiadam tretiu osobu (štát), aby mi to udržal. To akože vážne?
07.12.2023 - 10:27:09
07
ivast napísal:
zihadlo 5 co popisujes je typicke slovenske iracionalne lipnutie k dedovizni ...

...a este doplnim. Ak chcem prenechavat nejake dedistvo, tvarim sa ako velkostatkar, ale ak chcem dochodok, tvarim sa ako socka. Tak sa uz rozhodnime, ci si mozem dovolit prenechat dedicstvo, lebo na to mam, alebo to spotrebujem na dochodku, lebo na to nemam.
Nehnutelnost je len ina forma investicie. Tiez necakam, ze ked si budem sporit na akciovych trhoch, tak to chcem prenechat ako dedicstvo a natrcim paprcu voci statu, ked pojde o vyplatu dochodku.
07.12.2023 - 10:32:07
07
Na druhu stranu pripúštam, čo tu spomína Žihadlo, že vela ludí, hlavne starších, je mentálne nastavených v zmysle: "celý život som pracoval, odvádzal dane a ked je kríza, alebo som na dôchodku, má tretia strana (štát) povinnost mi nadobudnuté majetky udržat".
07.12.2023 - 10:52:28
00
Len vždy je otázka, či by som si to mohol dovoliť? Žiaľ môžem si vyskakovať len do výšky svojích príjmov. Na Slovensku máme teraz silnú generáciu dôchodcov, či budúcich dôchodcov, čo majú nazvime to neprimeraný majetok k svojim príjmom. Ľudia čo sa dostali k domom/bytom za bývalého režimu, alebo v 90tych rokoch za relatívne malé peniaze. Nie je problém takto nájsť upratovačku, čo má 4 izbák v Ružinove a je na dôchodku. Reálny prípad, o ktorom viem. Len nastáva problém, že na dome treba robiť opravy a údržbu a vlastníci to musia jednohlasne odsúhlasiť (pravidlá družstva a dosť blbé) a pani to blokuje, lebo nemá peniaze, tak zakaždým, keď sa mali robiť nové vchody, elektronické brány, maľovať, nové výťahy, nová strecha, zateplenie, bola vždy proti, lebo by musela viac platiť a zatiaľ predsa všetko staré funguje. Sedí na 300 000€ byte a má problém odsúhlasiť vyššie výdavky do fondu opráv, aby sa to proste spravilo. Áno, strecha nie je v havarijnom stave, ale už nutne potrebuje opravy. Výťah už tiež bol 2x modernizovaný, ale proste už má svoje za sebou a treba aspoň novú strojovňu. Hádaj, kto sa bude prvý sťažovať, že musí pešo na 7. poschodie. Staré okná (jediná z paneláku čo má ešte pôvodne okná, ostatný to dali hromadne vymeniť), jej byt chátra. Pani má 65 rokov kľudne môže žiť 20-30 rokov. To teraz sa celá bytovka bude rozpadať, lebo pani nechce zaplatiť? Bude plakať, že vysoké dane, lebo potrebuje byt s 95m² ? Vlastník má zo zákona povinnosť starať sa svoj majetok. Spoločenstvo sa podarilo zmeniť stanovy, teda rozhoduje väčšina, ale pani neplatí, že nemá peniaze. Čo ďalej?

Nikto jej neberie právo bývať v jej byte, ale keď na to nemám, musím rozmýšľať čo ďalej. Môže 2 izby prenajať. Poznám 3 dôchodcov, čo sa dohodli, keďže 1 mal 4 izbák, že budú bývať spolu kvôli nákladom. Každý má vlastnú izbu, spoločná je obývačka, kuchyňa, chodba, kúpeľňa a záchod. Zvyšný 2, svoje byty prenajímajú. Nemusí tam hneď mať 20 ročných študentov. Poznám dôchodcov, čo sú v domove dôchodcov, a ich dom/byt sa prenajíma a oni si z toho financujú dom dôchodcov. Riešenia sú.

Tiež bývalý kolega, čo išiel na dôchodok, tak predal svoju A6 s 3.0 TDI 2017. Lebo vedel že z dôchodku to servisovať nedokáže a už ani toľko jazdiť nebude. Teraz má Peugeot 301 s 1.6 benzínom.
07.12.2023 - 11:23:08
09

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up