Nik sa neuráža, ale ja som reagoval na tie kategorické vyjadrenia ako ti 3 cm kompletne znegujú celý aero bike, oblečenie apod... Čo je podla mňa nepravda (vplyv to isto mať bude,sak to píšem, ale pochybujem, že to kompletne vymaže aero výhody bicykla a ostatných aero prvkov), a tak by ma zaujímalo čím to je podložené.
Keby to jeden okomentoval, že sa jemu podložky nepáčia, nemám problém, ale mám problém s tými kategorickými vyhláseniami o nalievaní vína, ako by to bola nejaká objektívna nespochybniteľná veličina. Najmä u hobbíkov sú takého veci podľa mňa smiešne. Nemáme telá a netrénujeme ako 25 roční 65 kg profesionáli, absolútne v poriadku si pomôcť podložkami.
Z logického pohľadu nato predsa nepotrebuje nikto žiadne dáta, aby vedel, že zvýšenie podložkami ti zvyšuje odpor, pretože tvoje telo je položené logicky vyššie. A áno aj 3cm môžu spraviť svoje - ale nato už sú asi skôr laboratórne podmienky aby tu niekto dostal odpoveď. Sorry, ale tu zasa niekto niečo povie a dotyčný sa nato urazí - pritom myslím, že to chalani slušne okomentovali….🙂
To nemusi byt pravda, podlozky rozdiel nespravia, rozdiel spravi velkost trojuholnika a teda plochy hlava-ruky ktora sa paradoxne moze zmensit ked su riadidla vyssie, lebo jazdec vie mat viac ohnute ruky. Cize ak niekto nie je dost flexibilny tak s cyssim stackom moze mat mensi odpor, nez keby mal s vystretymi rukami fungovat s nizsim stackom. Predpoklad je teda ze hlava je cca v rovnakej vyske pri oboch pripadoch.
Matkough ja s tebou v tomto súhlasím, ale myslím, že sme sa skôr nepochopili osobne mám okolo seba XY ľudí , ktorí dávajú naopak podložky pod predstavec pretože majú problémy s chrbticou. Na druhú stranu som si všimol tento faktor u starších ľudí ktorí boli "na niečo naučení" ... biky sa robia v dnešnej dobe úplne inak a celkový feeling z biku je podľa mňa diametrálne odlišný. Ja si neviem predstaviť, že si nahádžem teraz podložky pod predstavec alebo otočím predstavec smerom hore. A áno máš naozaj pravdu že výhody biku sa vlastne v tom pravom slovazmysle "aero" nezmenia. Len si myslím, že ten posed je proste dôležitý - ale sto ľudí ... sto chutí
zasnezeny_kaktus ja ti tvoj názor neberiem. Len si myslím, že toto sa dosť odráža pri veľkosti rámu hlavne. Ak mám raz nejakú veľkosť rámu, tak asi je "niečo dané" a viem to upraviť podložkami + - ...ak podložky odoberieš je jasné, že si v podstate "nižšie" čo sa odráža na celkovom odpore. Hovoriť pri dnešných celkovo menších a kratších rámoch, že niekto nie je nato dosť flexibilný mi príde nereálne...
Môj príspevok o nalievaní vína by si tu poniektorí jedinci mali prečítať ešte raz a s porozumením 😉 Ľudia zobuďte sa prosím, sme v galérii nie v technickom okienku ani v laboratórnych podmienkach v aero tunely. Je to podľa môjho názoru čisto ESTETICKÁ záležitosť. A keď sa to niektorým ľuďom nepáči alebo majú problém prijať kritiku tak sem nemajú pridávať svoje biky. Aj keď paradoxne to tu obhajuje nie majiteľ a snaží sa nám tu všetkým vnútiť svoj názor a presvedčiť nás o pravde. Za mňa si tu každý môže vyjadriť ten svoj a ďalej neriešiť ja o tom tu tiež niekoho nepresviedčam. Som stotožnený s názorom? Môžem dať 👍 keď nie ja osobne tie príspevky preskakujem a neriešim. Tu si chalan čo to vehementne rieši posplietal viac príspevkov dokopy a vytvoril neexistujúci hate. Takže peace a už to neriešte nech nie sme totálne mimo tému.
Dark_Side v prvom rade sme na fóre - tzn. že ľudia tu radi debatujú a vymieňajú si názory ale OK proti gustu... obraz doby - nič nepovedať, len velebiť - inak názor druhého je na guľku jak v Číne
Po tom, ako som ako ortodoxny kolobezkar predal bike(ktory stal nedotknuty dva roky) mi syn dva tyzdne na to hovori ze by aj skusil triatlon... tak som nieco dal dokopy z inzeratov...
Hacker... mas pravdu, dizajnovo to ale tazko doladis, kedze je tam kablov a kablov.. Aj ta galuska by sa dala vymenit nech su obe rovnake... len vsak som to teraz spojazdnil a treba to este funkcne doladit na ceste...
Este aj to brzdenie spalkami do karbonu mi vobec nesedi... ja uz vsade rad kotuce.
tak toto by ma nenapadlo vobec riesit... pohrabe sa na jar !
nemam anglicke travnicky a sterilne zahonky.. u nas to v zahrade vzdy tak trochu vyhrava priroda ..
-----------
A k polepom... kupil som kolesa, su tam polepy, nie az tak hrozne... tak ich nebudem davat dole.. Mam aj jedny "VUELTA CARBON" kolieska kde boli tak masivne cerveno biele polepy, ze som 3/4 odstranil lebo uz to bolo fakt vela.. u tychto norskych kolies mi to az tak nevadi. A su presne z doby kedy bola moda masivnych nalepiek.
Dnesne moderne a decentne masinky sa s tym nedaju zrovnavat...
nazgul.. myslim si ze sprint triatlon bude optimalny na skusku. Dava celkom dobre casy na kolobezkovych pretekoch, prejde aj 30 km v terene vo velmi vysokom tempe takze stiha...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keby to jeden okomentoval, že sa jemu podložky nepáčia, nemám problém, ale mám problém s tými kategorickými vyhláseniami o nalievaní vína, ako by to bola nejaká objektívna nespochybniteľná veličina. Najmä u hobbíkov sú takého veci podľa mňa smiešne. Nemáme telá a netrénujeme ako 25 roční 65 kg profesionáli, absolútne v poriadku si pomôcť podložkami.
To nemusi byt pravda, podlozky rozdiel nespravia, rozdiel spravi velkost trojuholnika a teda plochy hlava-ruky ktora sa paradoxne moze zmensit ked su riadidla vyssie, lebo jazdec vie mat viac ohnute ruky. Cize ak niekto nie je dost flexibilny tak s cyssim stackom moze mat mensi odpor, nez keby mal s vystretymi rukami fungovat s nizsim stackom. Predpoklad je teda ze hlava je cca v rovnakej vyske pri oboch pripadoch.
Este aj to brzdenie spalkami do karbonu mi vobec nesedi... ja uz vsade rad kotuce.
Akú funkcionalitu plnia polepy na kolesách?
Polepy su samozrejme zbytocne.
tak toto by ma nenapadlo vobec riesit...
nemam anglicke travnicky a sterilne zahonky.. u nas to v zahrade vzdy tak trochu vyhrava priroda ..
-----------
A k polepom... kupil som kolesa, su tam polepy, nie az tak hrozne... tak ich nebudem davat dole.. Mam aj jedny "VUELTA CARBON" kolieska kde boli tak masivne cerveno biele polepy, ze som 3/4 odstranil lebo uz to bolo fakt vela.. u tychto norskych kolies mi to az tak nevadi. A su presne z doby kedy bola moda masivnych nalepiek.
Dnesne moderne a decentne masinky sa s tym nedaju zrovnavat...
nazgul.. myslim si ze sprint triatlon bude optimalny na skusku. Dava celkom dobre casy na kolobezkovych pretekoch, prejde aj 30 km v terene vo velmi vysokom tempe takze stiha...