marseluspp napísal:
Drvivá väčšina z vás tu obhajuje jazdu v strede pruhu a naviac s odôvodnením že je to bezpečné :) Takže Ivanuška to čo tu o trepaní tvrdíš o mne vlastne hovoríš o sebe. A mnohím je to jasné … :)
S takou mentalitou sa dá žiť celý život, ale bohužial trpia ostatní ….


Ty normálne klameš a ešte sa pri tom aj usmievaš - že drvivá väčšina z nás tu obhajuje jazdu v strede pruhu, jazdím na bicykli pri pravom okraji cesty a takéto jazdenie aj obhajujem takže zas píšeš hlúposti, klameš a žiješ v omyle že ked to napíšeš s úsmevom tak je všetko v poriadku. Aj ostatná drvivá väčšina cyklistov jazdí pri pravom okraji cesty preto v reálnom živote nemajú podľa zákona zákaz po cestách jazdiť, to len v tvojom vysnívanom rozprávkovom svete v ktorom by si dal cyklistom 100 na zadok, ... ako píšeš - tam je to opačne.
S takou mentalitou sa dá žiť celý život, ale bohužial trpia ostatní.
06.01.2024 - 16:33:55
03
marseluspp napísal:
Keď hovorí učiteľ, žiaci majú tichúčko sedieť a počúvat. A nie vystrajať a vyrušovať …

Pripomina mi to hranola bradavicnateho, on sa tiez podobnym stylom vyjadroval na studentov prava... |(
06.01.2024 - 17:14:15
04
Ivan.
Ak si pozrieš reakcie k môjmu postu, zistíš že mnoho cyklistov sa vyjadrilo že je to vlastne vporiadku takto jazdiť. A obhajujú to.
Veď to vidíš aj sám na cestách. Mnohokrát traja vedľa seba a uplne vpohode bez ochoty sa stiahnuť keď ich obieha auto. Veď sú predsa na vylete a chcú sa porozpravat :)

Ty máš na mňa alergiu a preto neguješ všetko čo napíšem skôr ako by si to prehodnotil či je to spravne. Doporučujem užívať Imunomarselusin 3xdenne a vyhýbať sa prostrediu kde sa iritačná latka vyskytuje :)

A naviac nedal som ti autorské prava použivať moje prislovie ako svoj elektronický podpis na konci prispevkov….Nabuduce sa prosím aspoň opytaj …. ;)

Zistil som že mnohí ľudia sa snažia znevážit slová a činy vzdelanejších, bystrejších alebo skúsenejších. A to len preto aby ich ponížili na svoju úroveň.
Je to jednoduchšie a bez nutnosti minúť mnoho energie akoby mali zapracovať na sebe a pozdvihnúť
svojho ducha, vzdelanie alebo intelekt. Napriklad to často vidno na ľuďoch z učňovky ako sa vyjadruju o inžinieroch….opačne sa to však nedeje, len keď je to naozaj potrebné.

Takže ľudkovia pracujte na sebe. Na cestach sme spolocne, tak sa navzajom neohrozujme.
07.01.2024 - 08:40:45
00
svatá pravda, nemal by si znevažovať drvivú väčšinu bystrých, vzdelaných, skúsených cyklistov jazdiacich po cestách pri pravom okraji vozovky tým že sa im budeš vyhrážat ako by si im dal 100 na zadok
07.01.2024 - 09:02:46
00
marseluspp napísal:
...
Veď to vidíš aj sám na cestách. Mnohokrát traja vedľa seba a uplne vpohode bez ochoty sa stiahnuť keď ich obieha auto. Veď sú predsa na vylete a chcú sa porozpravat :)
....

Keby si bol cyklista a nie len obyčajný troll, tak by si vedel, že sa síce jazdia v vo väčšom balíku "dvojičky", t.j. dvaja vedľa seba. Zákon to dovoľuje. O tom, že by sa v balíku jazdili "trojičky" som ešte nepočula ani nemám takú skúsenosť.
07.01.2024 - 09:10:42
03
píše hlúposti, zveličuje, klame že - ,,vidíš to často,, , ,,traja vedľa seba,, - nie že často ale ani raz v živote som na ceste nevidel troch vedľa seba, na frekventovanejších cestách dokonca ani dvoch, vymýšľa si
07.01.2024 - 09:22:07
04
Nechcem kŕmiť trola, ale občas treba uviesť veci na pravú mieru.

marseluspp napísal:
Veď to vidíš aj sám na cestách. Mnohokrát traja vedľa seba a uplne vpohode bez ochoty sa stiahnuť keď ich obieha auto.


Najazdím ročne po slovenských cestách okolo 30.000 kilometrov od Stakčína až po Záhorskú Ves, od nížin až po hrebene hôr, od diaľnic po off-road, a to už nejakých 25 rokov.
A nepamätám si, že by som niekedy musel obiehať 3 cyklistov vedľa seba (a už vôbec nie "mnohokrát").
Veľmi zriedka dobehnem dvoch cyklistov vedľa seba, občas sa to stane, ale nepamätám sa, že by som za nimi musel ísť nejakú dlhú dobu (a osobne si myslím, že je jednoduchšie ich predbehnúť, keď idú vedľa seba, než ako keď idú za sebou, ale nevnucujem tento názor).
A ani raz sa mi nestalo, že by som sa musel ťahať za nejakým cyklistom kilometre. Ani raz. Možno občas stovky metrov, ale aj to zriedka. Keď dobehnem cyklistu a nemôžem ho predbehnúť, nemám problém spomaliť na jeho tempo a ísť za ním, až kým je možné ho/ju predbehnúť a to aj keď sú za mnou ďalšie autá - naučili ma to západoeurópski šoféri, keď som tam na cyklodovolenkách - a nikdy sa mi nestalo, že by to bolo viac ako na pár desiatok sekúnd.
Celá táto debata je o nekonečnosti vesmíru, nie o reálnom živote.
07.01.2024 - 09:26:50
110
Presne ako som pisal… Ivan zase osobne urážky, dehonestacia, pokusy znížiť diskutujúceho na svoju uroveň …Hmm

Nič iné neočakávam len aby ste sa slusne, predpisovo a mudro spravali na cestách a šoferi to potom ocenia. Hlavne ide o to že aj jeden cykloš pokazí meno skvelej cyklokomunite.

Vidíš Kiki že aj ty tvrdíš že jazdiť vedľa seba je vpohode lebo to zakon nezakazuje. Je to však ozaj tak? Budeš prekvapená že to platí až od skupiny 6 a viac…

Jaroh, mudro píšeš, osobné skusenosti však byvajú rozdielne. Je to vidno keď je clovek aj šofér aj cyklista… potom rozmýšla za obidve strany…

Už ked teda noektorí jazdite v strede pruhu a neznášate krajnice, mali by ste mať na vrchu prilby majáčik, presne tak ako to používajú pomaly sa presúvajúce vozidlá :)
07.01.2024 - 09:43:11
00
aké urážky ? že zveličuješ ? klameš ? to nie sú urážky, píš objektívne a nebude problém, nestačí že píšeš kultivovane, dôležitý je aj obsah
07.01.2024 - 09:47:20
02
marseluspp napísal:
Jaroh, mudro píšeš, osobné skusenosti však byvajú rozdielne. Je to vidno keď je clovek aj šofér aj cyklista… potom rozmýšla za obidve strany…


Píšeš balasty, bla-bla-bla ...
Je to totiž práve naopak - práve preto, že "rozmýšľam za obidve strany", tak na bicykli často jazdím ďalej od pravého okraja, aby som sa chránil pred tesným predbiehaním. A ako cyklosprievodca som tak ako posledný v skupine jazdil bežne.
07.01.2024 - 09:55:14
12
pri svojej zaujatosti si ani neuvedomuje aké skreslené hlúposti píše - často traja vedľa seba, tri kilometre, 100 na zadok, ... myslí že to uhrá väčším množstvom kultivovanejších riadkov
07.01.2024 - 10:02:41
00
marseluspp napísal:
...Vidíš Kiki že aj ty tvrdíš že jazdiť vedľa seba je vpohode lebo to zakon nezakazuje. Je to však ozaj tak? Budeš prekvapená že to platí až od skupiny 6 a viac…
...

Ešte raz a pomaly si prečítaj čo som napísala. Zdá sa mi, že síce vieš čítať, ale bez porozumenia zmyslu písaného textu.
A áno, z môjho pohľadu šoférky sa jednoduchšie, rýchlejšie a bezpečnejšie obídu 4 cyklisti jazdiaci v dvojičkách ako štyria cyklisti jazdiacich za sebou. 4 cyklisti za sebou totiž majú dĺžky ako traktor s vlečkou.
A natočené za volantom mám tiež dosť. Pred "pár" rokmi som sa živila ako obchodná zástupkyňa a ročne som dávala 50 - 60tis km.
07.01.2024 - 10:29:45
01
marseluspp napísal:
Keď hovorí učiteľ, žiaci majú tichúčko sedieť a počúvat. A nie vystrajať a vyrušovať …


Preco teda niesi ticho? 🤦‍♂️
07.01.2024 - 11:22:48
03
Dnes v TV Markíza správach reportáž s Erikou Cs., napriek zrazeniu a zraneniu pozitívny prístup.
07.01.2024 - 19:36:18
12
Ale ale , Marli vystupil z pozadia :)

Ospravedlňujem sa, pri Jaroh som sa pomylil… on je presne priklad toho že niekto naschvál jazdí mimo okraj a motá sa v jazdnom pruhu motoristom aby ho museli ešte viac obiehať …v zmysle- lebo ja som tu pánom a bude tak ako ja chcem :)
Pri obiehaní takeho cyklistu potom vodic zrazí podobne uvažujuceho čo ide v protismere.

Potom sa divíte že navrhujem cyklistom psychotesty. Možno by hodne pomohli cyklovodičáky na cesty 1. a 2. triedy…

A takúto cyklomentalitu musia motoristi trpieť. Nie div že sú na cyklistov nahnevaní vo všeobecnosti.

Ivan, ak by si si niektoré moje slová vzal k srdcu, bol by s teba lepší človek a ušetril by si mnohým ľuďom vo svojom okolí stresy. Nemôžeš mlátiť okolo seba kladivom hlava nehlava, len preto že ho máš prave v ruke a považuješ ostatných za trčiace klince v tvojej rovine myslenia. Ľudí bude z toho bolieť hlava a nakoniec ti to kladivo zoberú a daju mu po prstoch … :)

Ľudské telo a myseľ musia byť vyvážené. Trénovať len dolnú svalovú časť na ukor ostatných partií a so zanedbávanim mentálneho vývoja môže viesť k športovým úspechom, ale ako ľudská bytosť je daný človek v reálnom živote nepoužiteľný.
Načo je mať denne odšlapaných 100km keď je zmýšlanie prejav horší ako u traktoristu s max ukončenou ZŠ ?
Keď sa teraz s nim nedá kultivovane rozprávať, aká to bude príťaž pre svoje okolie keď bude starý? A čo keď jedného dňa taký človek vystrieľa pol samošky, lebo mu niekto povie pravdu do očí???
07.01.2024 - 21:17:58
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up