Vcera som namontoval novu vidlicu- Fox f100 rl. A mam taky mensi "problem": Siel som s nou zatial len po meste a zdala sa mi kusok prilis nafukana. Chodila asi len do polky zdvihu. A k tomu spinila nohy olejom.(?)
...Dakujem...
posledný komentár: 4. 11. 2011 o 18:40
Stejne to asi zas prifúknem, ako som spomínal teraz sa mi to už zdá privelmi mäkké a v zjazde sa cítim istejšie, ked to ide trochu tvrdšie - možno otázka zvyku
ako každá vzduchovka bude progresívna a ku koncu zdvihu prituhne, ale ako si si v podstate sám odpovedal, je to rezerva pre fakt silné nárazy
po bežnom výjazde bez nejakej silnej pecky je tých 80 % úplne OK
Podla mna nieje dobre ked je vedla moc makka ... poprve sa mozno viacej opotrebuvava a po druhe v horach do kopca to dost stazuje makacku ...
To s tým opotrebovaním je taká kktina až to v riti štípe.
Steju predbehous mja
Pokial niekto nemá ambície na bednu, tak 80mm považujem za prežitok a 100mm za nutné zlo.
Radšej sa prikláňam kvalitnému chodu a ked niekomu vadí pohupovanie, tak to treba krotiť tlmičom (napr. RLC "Low speed") určite nie lock.
Moja vidla má možnosť uplne vypnúť Low speed (bez úpravy nieje možné) takže podla niektorých by to bolo obrovské húpadlo. Aj napriek vypnutiu nepocitujem nejaké extrémne pohupovanie pri kruhovom šlapaní ...
PS: taký malý testík ... rozbehnúť sa cez tehlu (konár ... min 5cm) cca 20km a hned za prekážkou prudko zmeniť smer. To je pekný zaberák na vidlu ako celok. Preverí citlivosť a nastavenie tlmiča = ovladateľnosť.
Ešte jedna vec, všimnite si, že v XM kategórii sa stále viac využívajú bicykle so zdvihom 120 mm a aj viac - zjavujú sa tam aj Talasy, a aj zdvih zadnej stavby narastá. Napr. vezmime si Lapierre - kategória Marathon sú fully so zdvihom 120 mm, 100 mm full je kategória Race, rozumejte okruhové XC a HT závoďáky robia tiež so 100 mm zdvihmi.
Dokonca mi je blízka idea si vychrtiť Zestyho s jeho 140kou travelom, čo už je AMko. Lenže 12kilové AM je aj čo sa maratónu týka solid performer (koniec koncov Spectral je môj mokrý sen - uvidíme, čo to napokon bude).
na biku je každý mm výhoda či dole alebo hore ,
bike sa pohupuje tomu , kto nevie šliapať ( sedieť , technika , atď ) ale pohupovanie može byť aj výhodou ( ak je riadené ) .
Každý sa musí naučiť jazdiť na svojom biku , vedieť výhody a nevýhody
Človek + bike = CELOK
nepochpil som načo je LOCK ( na asfalt
A ako sa mam dostat zo sidliska do lesa, alebo spat? Vsak musim aj asfalt pouzit. Tam vyuzivam "lock" aj ja.
Taktiež sa vyskytuje otázka, aká je citlivosť vidly. Pri necitlivej vidle si nevšimneš rozdiel prejdenia kanála (obrazne) s lockom a bez neho. Takže vnútorný inštink radí .... lockuj bude húpať menej.
Alebo ste všetci tak nabušený, že pri kruhovom šlapaní vyvárate olej z tlmiča ako musí chudátko pracovať
na asfalte... ehm.. to aby som potom odblokovaval pred kazdym obrubnikom,retarderom a pod. ? ked clovek neslape kockato ako prasa..tak je lock zbytocna somarina ,ktora sa len moze pokazit
p.s. pre mna s citivou vidlou je zaujimavejsie vozit ju na asfalte odomknutu..kedze spapa aj tie najmensie nerovnosti
pritom máš vidlu ktorá vidly a pravý postrach chrtov
a chcem vidieť človeka , ktorý stojí na každom semafore s bikom a chodí po cete ako autá .
A ja bývam v KE a tu mame také kanále ( bez poklopov
odtrhne ti to predné koloso tak či tak ( OBRAZNE
Takže možeš si vybrať či tu pačku otočiš 100 krát