Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
Nie, neporovnaval som rafky ENT s 35mm Alu. Zaroven som neporovnaval spice DT Swiss AreoComp / Pillar 1423 a ani neporovnaval naboje DT Swiss 370 / ELITE-RD07. Len tak tipujem...
tak si Tvoje tipi a domnienky nechaj pre seba a nazavadzaj tu ludi ktory hladaju realne odpoveda na ich otazky ked nemas o danom produkte ani paru ani skusenosti
Diskusia zacala o entry level Elitewheels ENT za ca. 460,- (ca. 1.700g). Tvrdim, ze pri tejto cene si radsej kupim poriadne hlinikove a rozdiel v tuhosti citit nebude, ak sa ovsem vykaslem na WAU efekt 50mm rafika.
napr tu https://aerycs.de/products/aluspeed?variant=40986498891947
(s DTSWISS nabojmi za 379,- 1.750g a 35mm vyskou)
Aj dobre hodnotene Elitewheels DRIVE 50D vaziace 1.300g uz stoja vyse 1.000,-
Ak si chcem uzit vyhody karbonovych kolies, zial, musim siahnut hlbsie do kapsy a lacne cinske modely to nezachrania. Kvalitnejsie (aj cinske), ktore stoja za uvahu, maju cenu dvojnasobnu. Tot vsio
(a jazdim k plnej spokojnosti kolesa od Matusa z PE )
Nechcem absolutne rypat do cinskych kolies, ale ked mam dat cez 1000e za cinske kolesa, neni lepsie par sto eur priplatit a v nejakej akcii kupit Fulcrum alebo Campagnolo? Ano, o 50-100g tazsie, ale netreba pasku a su to overene, "bytelne" kolesa.
Fakt nechcem rypat, len by ma zaujimal ten pohlad ze preco sa rozhodnut pre cinu > 1000e.
Elitewheels DRIVE 50D na BF išli čosi vyše 800, ale tie by som tu nemotal, to je ich top model s karbónovými š*****mi.
ELITEWHEELS EDGE Ultralight / 1350g idú tak za cca 530 aj s príplatkovým poštovným.
Tiez popravde nerozumiem tomu kupovat cinu, hoc aj Suncycle za 1200e, ked mozem mat 1400e DT Swiss... Rozumel by som tomu keby cina stala 800, ale kvoli usetrednym 15-20% ...
Tiez popravde nerozumiem tomu kupovat cinu, hoc aj Suncycle za 1200e, ked mozem mat 1400e DT Swiss... Rozumel by som tomu keby cina stala 800, ale kvoli usetrednym 15-20% ...
Presne nad tym rozmyslam. Zmysel by to davalo ak by tie cinske 1000 (a viac) kolesa boli nieco ako wanna-be-Lightweight alebo nieco podobne.
Tak vies, pre niekoho je mozno uz tych 1200 tak nasponovany strop ze to je az so vsetkymi 4 zavretymi ocami a odretymi usami cize nejakych dalsich 200-300 je mimo. Ktoré ze to dtswiss 1250 gramove kolesa stoja 1400€?
tak si Tvoje tipi a domnienky nechaj pre seba a nazavadzaj tu ludi ktory hladaju realne odpoveda na ich otazky ked nemas o danom produkte ani paru ani skusenosti
Tak si sa na mne odbavil, snad sa ti ulavilo. Teraz dufam, ze sa s nami podelis s faktami a realnymi skusenostami, nevedel som, ze som trafil prave oba modely, ktore mas zmaknute.
Pripadne, kde je moja uvaha nespravna, ak porovnam kvalitne alu kolesa s najlacnejsim zakladnym carbonovym modelom?
Presne nad tym rozmyslam. Zmysel by to davalo ak by tie cinske 1000 (a viac) kolesa boli nieco ako wanna-be-Lightweight alebo nieco podobne.
Tiež som dal niečo malo do tisíc evri za kolesá na čínskych rafkoch.Nakonfigurujes si ich ako chces,vyberieš si povrchovku akú chces ,a záruku 3 roky na akékoľvek demoláciu ti tiež nedá každý. Hookless,bez dier na niple ,taká normálna sirka int 24 ext 30 ,aby aj 30 mm guma nevyzerala ako žiarovka. A keby som 2 týždne vydržal ,mohol som mať laserom vypalované logo,číňan neustále inovuje,až ma to desí....
Pardon o dvacku som sa sekol, kto si to má všetko pamätať - 550 Eur to vyšlo.
Treba ale počkať na akciu - majú ich často, aj tento mesiac myslím bola. Konečná suma sa ale objaví až po "Buy now", to už je cena bez DPH.
Za poštovné som ani nemusel doplácať - prišlo to z EU skladu, ale ký fras to má dopredu odhadnúť. S colnicou si už prsty ťahať nemienim.
Tak vies, pre niekoho je mozno uz tych 1200 tak nasponovany strop ze to je az so vsetkymi 4 zavretymi ocami a odretymi usami cize nejakych dalsich 200-300 je mimo. Ktoré ze to dtswiss 1250 gramove kolesa stoja 1400€?
scarinko a naco su ti 1250g kolesa? Da sa nad tym akurat tak krasne pohonkat pri vazeni bicykla. Na tour de france jazdi kopec timov dura ace co maju skoro kilo a pol. Najviac zalezi na vahe na rafiku a rovnaky rafik ako ma DT Swiss Arc1400 ma aj 1100 co jazdia profici.
Neviem ako ty ale ja tych 300 ci kolko gramov na kolesach citim. Na cestaku mam niekolko sad. Karbony 1500, hlinik 1400, aj hlinik 2kg. Aj v slepom teste ti poviem na ktorych kolesach idem ?
Na novy bike ked nejaky bude mam 1700g 50mm ale rad by som potom nieco sviznejsie. Ale zas 1500 eur za to teda nedam. ?
Tiez by som si pozrel tu jazdu po slepiacky
Kazdopadne si vymenoval kolesa, ktore sa lisia materialom a pravdepodobne teda aj tuhostou, tvarom a hlbkom rafika a este aj nabojom. A este mas mozno na kazdych obute ine gumy, pripadne niektore su bezduse a ine dusove. To je tolko premennych ktore vplyvaju na vlastnosti kolies ale scarinko je presvedceny, ze citi tu hmotnost.
kupovat cinu ? Kedy si uz konecne ludia uvedomia ze az na par top modelov je cez 90% vsetko z ciny ! 🤦🏻♂️ a k tej tvojej otazke … ak mam napr 500€ na mobil , tak za tu cenu kupim radsej napr take poco a pod, ktore bude po vsetkych strankach lepsie ako taky samsung za 500€ kapisto ? Ale to netvrdim, ze 1300€ s24 ultra nebude lepsie ako hore spominane poco . A asi vies ze nie vsetci ludia na svete nenosia v ruke takuto ultru. Bud na nu nemaju, co bude asi aj najcastejsi dovod, alebo ju nepotrebuju …
Bohuzial hlupa slovac ( nenarazam samozrejme na Teba ) sa bude buchat do prs lebo cina to predsa nemoze byt ani nahodou lebo je to smejd, radsej si za dvojnasobnu cenu kupim nieco ine - co mimochodom vyslo z fabriky vedla kde si cinanko z aliexpresu odbehol na poobednu smenu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
napr tu https://aerycs.de/products/aluspeed?variant=40986498891947
(s DTSWISS nabojmi za 379,- 1.750g a 35mm vyskou)
Aj dobre hodnotene Elitewheels DRIVE 50D vaziace 1.300g uz stoja vyse 1.000,-
Ak si chcem uzit vyhody karbonovych kolies, zial, musim siahnut hlbsie do kapsy a lacne cinske modely to nezachrania. Kvalitnejsie (aj cinske), ktore stoja za uvahu, maju cenu dvojnasobnu. Tot vsio
(a jazdim k plnej spokojnosti kolesa od Matusa z PE
Nechcem absolutne rypat do cinskych kolies, ale ked mam dat cez 1000e za cinske kolesa, neni lepsie par sto eur priplatit a v nejakej akcii kupit Fulcrum alebo Campagnolo? Ano, o 50-100g tazsie, ale netreba pasku a su to overene, "bytelne" kolesa.
Fakt nechcem rypat, len by ma zaujimal ten pohlad ze preco sa rozhodnut pre cinu > 1000e.
ELITEWHEELS EDGE Ultralight / 1350g idú tak za cca 530 aj s príplatkovým poštovným.
https://www.aliexpress.com/item/1005004767705476.html
Tak si sa na mne odbavil, snad sa ti ulavilo. Teraz dufam, ze sa s nami podelis s faktami a realnymi skusenostami, nevedel som, ze som trafil prave oba modely, ktore mas zmaknute.
Pripadne, kde je moja uvaha nespravna, ak porovnam kvalitne alu kolesa s najlacnejsim zakladnym carbonovym modelom?
Tiež som dal niečo malo do tisíc evri za kolesá na čínskych rafkoch.Nakonfigurujes si ich ako chces,vyberieš si povrchovku akú chces ,a záruku 3 roky na akékoľvek demoláciu ti tiež nedá každý. Hookless,bez dier na niple ,taká normálna sirka int 24 ext 30 ,aby aj 30 mm guma nevyzerala ako žiarovka. A keby som 2 týždne vydržal ,mohol som mať laserom vypalované logo,číňan neustále inovuje,až ma to desí....
https://www.aliexpress.com/item/1005004767705476.html
Pardon o dvacku som sa sekol, kto si to má všetko pamätať - 550 Eur to vyšlo.
Treba ale počkať na akciu - majú ich často, aj tento mesiac myslím bola. Konečná suma sa ale objaví až po "Buy now", to už je cena bez DPH.
Za poštovné som ani nemusel doplácať - prišlo to z EU skladu, ale ký fras to má dopredu odhadnúť. S colnicou si už prsty ťahať nemienim.
scarinko a naco su ti 1250g kolesa? Da sa nad tym akurat tak krasne pohonkat pri vazeni bicykla. Na tour de france jazdi kopec timov dura ace co maju skoro kilo a pol. Najviac zalezi na vahe na rafiku a rovnaky rafik ako ma DT Swiss Arc1400 ma aj 1100 co jazdia profici.
Na novy bike ked nejaky bude mam 1700g 50mm ale rad by som potom nieco sviznejsie. Ale zas 1500 eur za to teda nedam. ?
Kazdopadne si vymenoval kolesa, ktore sa lisia materialom a pravdepodobne teda aj tuhostou, tvarom a hlbkom rafika a este aj nabojom. A este mas mozno na kazdych obute ine gumy, pripadne niektore su bezduse a ine dusove. To je tolko premennych ktore vplyvaju na vlastnosti kolies ale scarinko je presvedceny, ze citi tu hmotnost.
kupovat cinu ? Kedy si uz konecne ludia uvedomia ze az na par top modelov je cez 90% vsetko z ciny ! 🤦🏻♂️ a k tej tvojej otazke … ak mam napr 500€ na mobil , tak za tu cenu kupim radsej napr take poco a pod, ktore bude po vsetkych strankach lepsie ako taky samsung za 500€
Bohuzial hlupa slovac ( nenarazam samozrejme na Teba ) sa bude buchat do prs lebo cina to predsa nemoze byt ani nahodou lebo je to smejd, radsej si za dvojnasobnu cenu kupim nieco ine - co mimochodom vyslo z fabriky vedla kde si cinanko z aliexpresu odbehol na poobednu smenu