Za mňa takisto baselayer s neprefukom úplná hujovina, ktorú som obliekol trikrát, potom išla do vyradených handier.
23.02.2024 - 18:20:41
02
Kristina Vyraba sa to, co ludia kupia. U niekoho si to svoje uplatnenie v niektorych situaciach asi najde, ale ja som ho zatial nenasiel. Vsak napis kedy a ako ho pouzivas ty alebo niekto koho poznas. System vrstvenia naruby vo vseobecnosti okrem chlapcov z Kriss Kross vela ludi asi neoceni.
Take noviny dole kopcom vlozis a ked ides dlho do kopca tak vyberies. Baselayer neprefuk nerozopnes a som si takmer isty tym, ze pot sa lepsie odpari, ked bude nad funkcnou vrstvou len rozopnuta bunda a prud vzduchu.
Ked sa tak teraz nad tym zamyslam, tak v dobe dnesnych modernych bundo-dresov Beta ros, Perfetto Ros atd. je jedina vyhoda baselayer s neprefukom vpredu len usetrenie penazi za cenu obmedzenejsieho vyuzitia.
23.02.2024 - 18:34:09
00
No ja som práve neprefuk od craftu nosil väčšiu časť veterných jesenných a jarných výjazdov pod Signature Thermal Long Sleeve Jersey od isadore. Presne v obdobi keď na perfetto už bolo teplo a fúkal chladný vietor. Striedal som to s bundou Sportful fiandre no rain windstoper, ktorú už nerobia. Výhoda oboch je že je membrána len v predu takže to výborne dýcha. A ten baselayer od craftu je topka a v combi s dresom isadore to možno dýcha lepšie ako klasická windstoperka, nakoľko tá membrána na tom crafte je ako pavucinka, veľmi tenká a ľahká. Tod moja reálna skúsenosť a určite nesúvisí so šetrením peňazí. Jednoducho mi to komfortnejšie pokrylo veľa výjazdov v teplotách okolo 15 stupňov ako windstoperka.
23.02.2024 - 19:23:08
11
Mám to podobne. Ja netvrdím, že o musí vyhovovať každému. Ale taktiež by som netvrdila, že to má "iba nevýhody".
23.02.2024 - 19:26:10
01
MarosHe napísal:
Presne v obdobi keď na perfetto už bolo teplo a fúkal chladný vietor. .....
Jednoducho mi to komfortnejšie pokrylo veľa výjazdov v teplotách okolo 15 stupňov ako windstoperka.

Tvoja skusenost sedi s popisom vyrobku. Perfetto je do teplot 5-15°C.
Otazka je ci ten mnou druhy spomenuty Beta RoS (urceny pre 10-20°C) nesplni ten isty ucel (za vyssiu cenu) , ale navyse sa da rozopnut. Silne pochybujem ze ten neprefuk baselayer nosis ako jediny - teda vyuzivas flexibilitu, ze mas 2 vrstvy oblecenia = obliekas/vyzliekas vrch podla potreby. Takze kde su vlastne tie vyhody?

Ja mam v satniku zimne (pod 5°C) aj tenke WS AS bundy (0-12°C). Na ten mierne problematicky maly rozsah 12°C-14°C sa mi nechce davat 200Euro za bundo dres a navyse nemam rad obtiahnute veci. Neprefuk baselayer mi tiez nejak nezapasoval, tak teraz poskusam spominanu Klimatexku, ktora aj tak primarny ucel ma backup v ruksaku.

Sportful Fiandre light no rain (je to obdoba Beta RoS) sa stale vyraba.


Naposledy upravil Palo TT dňa 23.02.2024 - 21:18:38, celkovo upravené 1 krát.

23.02.2024 - 20:57:16
00
V perfette som sa pri 15 varil. No ale keďže ja jazdím cestu, rovinu a vietor, keďže to tu máme ?, a na jar a jeseň stíham po práci max 1,5-2 hodiny intenzívne pojazdiť, tak nevyzliekam, neobliekam, odjazdím a idem domov. Medzi 10-20 mám aj fiandre light, ale neviem, tá kombinácia mi sedí zatiaľ najlepšie. No práveže to nie je tá verzia, pôvodná mala vpredu gore tex windstoper a tieto majú tu ich membranu, mám aj vestu aj kratkorukavovu verziu, a neviem, dýcha to horšie. To bola táto bunda ja som zle uviedol názov https://www.mtbiker.shop/shop/bike-apparel-and-backpacks/jackets-amp-vests/winter-jackets/sportful-fiandre-light-wind-jacket-fluo-yellow-p70406.html . Bože sto krát to tu upravujem ?
23.02.2024 - 21:18:30
00
stanlee napísal:
chcel by som si kúpiť vestu na bajk. Môj predpoklad je,že mala by slúžiť na chladné rána,ked dochádzam do práce kedy je +5 až +15 stupňov, pod vestou by bol zateplený dres + brynje.

Urobím chybu so Sportful Fiandre Light No Rain,alebo treba pozerať po niečom inom ? Mám pocit,konkrétne aj v tejto téme boli sťažnosti na Fiandre No Rain bundu,že nedýcha.

Som vďačný za dalšie typy,ale Castelli nechcem:)


už si vybral nejakú, alebo stále hľadáš? tiež hľadám vestu na rovnaký účel (brynje+dres+vesta) u mňa zatiaľ favorit castelli perfeto vesta, ale váham..ten výber a dostupnosti momentálne nič moc
27.02.2024 - 13:32:04
00
Nevybral, nebolo kedy. Myslím si ale, že sa rozhodnem pre Sportful Fiandre.
27.02.2024 - 18:07:07
00
PeterK2 skus pozriet gobik plus 2.0, ja som naposledy vesty dost lustroval a tato mi vychadzala najlepsie. Obojstranny zips, odvetrany chrbat (skoda ze nema vyssi golier). Zatial ale nemam osobnu skusenost
27.02.2024 - 20:01:14
01
Caute, viete niekto porovnat Perfetto a Sportful Fiandre Pro, resp. Pro Medium? Najma teda parametre ako tepelny komfort, vodeodolnost, priedusnost. Velkost a race strih Pro by mi mal pasovat.
Mam Perfetto, asi druhej gen., v podstate nemam co vytknut, no zvazujem ho obmenit. Nejak som neni rozhodnuty pre aktualne Perfetto, preto zvazujem ten Sportful, kvoli farbam a tiez cene. Cenovo chcem byt tak 130€, a ked sa da najst aj Perfetto tak som zahliadol Fiandre Pro. Tak preto ze ci je to priama alternativa Perfetta, alebo co som tu namatkovo postrehol tak je skor do teplejsieho spektra Perfetta a nema tak siroke vyuzitie. Vyzadujem pokrytie cca 3-15st, nizsie mam Alphu a naopak vyssie uz tenke neprefuk kratke dresy (niekedy tiez planujem dokupit este Perfetto Light, pre kontext..). Tak ak by to Fiandre Pro bolo pouzitelne len zlahka pod 10C, tak mi tam vznikne diera a skor by som ho zaradil niekde medzi Perfetto a Light...
Potom som este zbadal Fiandre Pro Medium, ktore by malo byt o nieco teplejsie, paradoxne aj ked ma zadnu stranu bez membrany, co by mi zaroven celkom aj vyhovovalo. Casto nosim batoh a membrana proti dazdu/chladu staci vyssie na ramenach, a uvitam vyssiu priedusnost pod batohom. Vidim tam tiez to vetranie na styl Alphy... Pride mi to v tomto ohlade blizsie k Alphe Light ktora je vzadu tiez bez, ta ma samozrejme inu konstrukciu s podsivkou a paradoxne je vraj tensia a do vyssich teplot od Perfetta. No ale neviem, vzhladom k tej podsivke, viem co je zimna Alpha za drtica... Tak ci toto Pro Med by nebola vhodnejsia alternativa? Aj ked ta vodeodolnost asi bude trochu mensia, ale s tym dokazem zit.
No a potom su tu este bundy ako ta Alpha Light, tam neviem odhadnut ten rozsah, sice je drahsia ale nepotrebujem to zas tak hned tak na nejaku akciu pockam, pripadne Tutto Nano ktore je zas tensie (+ vesta hlbsie pod 10C), ale zaroven by mohla odpadnut potreba prikupovat Perfetto Light tym ze znesie dazd a samostatne by pokrylo to sychrave spektrum v 15-20C. Len ked ja som na tie vesty jaksi neni.. |( Takze to asi nie. Zaroven sa v tej zaplave Castelli/Sportful produktov uz stracam...
29.02.2024 - 12:38:52
00
Ja prave kukam, ze na tieto podmienky co tu mame teraz by mi mohla sadnut castelli beta. Predvcerom som bol vo windstopper a dosiel som domov dopoteny. Vcera sportfull fiandre light no rain, teplo uz az tak nebolo, ale spodna vrstva tiez dost mokra.
Tak ze ci by ta beta nebola vhodna aj do toho co ty zhanas.
29.02.2024 - 14:21:35
00
Ty vole, Beta.. :^) Uz nic nepridavaj, ved v tom sa ani v Castelli nemozu orientovat :whew: A to sa snazim ignorovat rozne tie “cestne” a pod. modely..
Podla popisu mi pride ze neni do takych nizkych teplot ale len max. pod 10, a nie k nule. Radsej nech je v pohode pod 5C a pri 15C sa vdaka roznym vychytavkam da prepravit, ako by v 15C mala byt ideal a pri 5C trpiet pripadne potreba vrstvit, nikdy som to nerobil a ani nehodlam. Asi fakt ostanem pri Perfette, len keby je ten chrbat priedusnejsi.. Preto mozno este ta Pro Medium :?:
Gusto0 by mohol spravit osvetu, ten to ma samizda zmaknute :)
29.02.2024 - 17:37:41
00
nechal som si to na vecer - tak podme na to :lol:
tych vyrobkov je strane vela a nemam ich obsiahnute a uz vobec nie vyskusane vsetky. napr. takej alpha light osobne nechapem. a to netusim co ponukaju ine znacky mimo spomenute.
momentalne mam doma castelli GO, fiandre pro a kedysi som nosil fiandre light norain.
fiadre light je "teplejsie" oproti pro z dovodu ze ma pouzity gore infinium, pro ma polartec neoshell. neoshell je citelne priedusnejsi oproti infiniu (aj citelne elastickejsi) - co ale znamena ze pusti aj viac chladu dnu. ja som chcel pro na teploty od 16 po 0, ale pod 10 stupnov mi je v tom chladno. musel by som viac vrstvit, lenze race strih mi to nedovoli. pri vacsej velkosti mi zase odstaval cely hrudnik. fiandre pro by som osobne nazval membranovym dresom. je to tenke, absolutne to nehreje, urcene je to na intenzivnu jazdu. ja sa v tom citim idealne na jar ked uz je celkom teplo ale funi ladovy vietor. aj ked Stano ho nosi volnejsi a pokial viem, pochvaluje si - on nosi vselico od sportful, skus sa jeho popytat na nazor. ja ho mam na telo a zmestim len jednu tenku vrstvu. popravde odkedy mam GO s volnejsim strihom, mi ten pro strih prekaza a ked zoderiem uz nekupim.
GO bude asi porovnatelne s perfetto a tu nosim od 12 po 0. nema ziadne vetranie takze nad 12 sa uz zbytocne parim a infinium nestiha prepustat vlhkost von.
popravde neviem ci by som vedel ten rozsah teplot pokryt jednym kuskom aby som bol spokojny. okolo 10 stupnov sa to totiz "lame".
asi najlepsie sa mi to darilo so starym fiandre light norain - predok bol gore windstopper a zadna cast norain material. bol mi volnejsi tak som vedel vrstvit. aj ked na hraniciach pouzitelnosti som bol bud napratany alebo to na mne plapolalo :-) no pokryl som snim teploty od 16 po -8. nosieval som ho 3/4 roka v kuse. len tu velmi zalezi kto je ako citlivy na chrbat, kedze ten nebol membranovy, v zjazdoch nan vedelo dobre tahat, alebo ked ti fukalo do chrbta to bolo tiez citit. preto som uz zacal kupovat celomembranove (v zime batoh/vestu nenosim). ked nosis batoh tak ano - chrbtova cast bez membrany bola lepsia. preto este obcas light norain vytiahnem zo skrine. aj ked neoshell vestu od camelu celkom dobre znasa.
k vodeodolnosti asi tolko ze som minuly tyzden vychytal taky kratky lejacik ze som bol mokry aj pod infiniom :-D neoshell znesie menej vody ale prehanku zvlada.

osobne sa mi pozdava na tie teploty co boli teraz beta ros (predok je priedusnejsi neoshell, zadok a konce ruk bez membrany - presne kde ju v tychto teplotach netreba), ale urcite by som nou nenahradzal perfetto. perfetto je podla mna dres/bunda ktora ma tak siroke vyuzitie ze by som ho nicim nenahradzal. skor by som sa snazil vykryt dieru medzi nim a dresom kedy sa uz hybes v teplotach v ktorych je pouzitie membrany na zvazenie.
ja poskulujem po membranovej veste. mam doma od isadore dlhy merino dres. pod neho by som dal nieco tenke s dlhym rukavom a na to membranovu vestu - to sa mi javi ako dobra kombinacia. tutto nano mam 3/4 gate a viem ako sa ten material sprava. len vrchny diel neviem odhadnut - musel by som vyskusat (popravde velmi rad by som ho vyskusal). material hreje jak blaznivy, aj ked je mokry (zvladne frkance, mrholenie, nie dazd) , mierne odolava vetru a hlavne je pohodlny, priedusne a rychlo schne.
29.02.2024 - 19:41:44
11
Asi si myslel starú light wind, čo som spomínal vyššie, nie light norain, tá mala v predu windstopper, a bola veľmi univerzálna. A na tu sa mi teraz najviac podoba fiandre pro medium.
29.02.2024 - 19:52:27
01
Ja mam zas problem s gabbou ros. Nema to rukavy ale infinium membranu hrubsiu ako perfetto. Cize tam kde mi je na stred tela dobre mi je zima na ruky a ked si dam pod to dlhe nieco tak zas je na stred teplo 😄
Ono je to asi fakt na preteky ked makas od zaciatku do konca.
29.02.2024 - 20:01:02
00
keyboard_arrow_up