Toto si treba v kľude precitať.
Čo je Rusko a kto tam žije a ako myslí....



https://cnn.iprima.cz/normalnich-rusu-je-jen-pet-procent-demokracie-tam-nebude-ani-po-putinovi-rika-hrabal-krondak-427029
12.03.2024 - 18:34:36
125
thumb_up0thumb_down
😀
12.03.2024 - 21:44:25
13
V TA3 debate Král na ťahu vytiahol minister Takáč na zosmiesnenie súperov tento X rokov starý hoax ...

https://manipulatori.cz/dezinformatori-oprasili-deset-let-stary-vyrok-pripisovany-lubici-trubiniove/amp/
12.03.2024 - 21:54:56
12
velmi tragikomicke postavicky z obcianskeho tribunalu. je to krasna ukazka slopenskeho ludactva najtupsieho razu. takto nejako si predstavujem volicov Harabina. ale ze az 11% dpc? :x takito ludkovia su so svojim "intelektom" proti dezinformaciam v online svete, ku ktorym sa dostali, ako slepe kura k zrnu, absolutne bezbranni.

https://www.facebook.com/ovcianskytribunal/videos/246535888529081/
12.03.2024 - 22:06:31
03
michalz napísal:


Wau ďakujem. So zatajeným dychom prečítané. Je to definitívne. S ruSSom sa už nikdy nič nebude dať. Sú nekompatibilní so západom!
12.03.2024 - 22:34:08
04
Jediná "nádej" pre Rusko je, že si ho rozdelia štáty ako Nemecko po 2 sv. vojne.
12.03.2024 - 22:57:03
01
Mozno vyvoj ako v KLDR.
Tento blog ma zaujimavu vsuvku o politike zahranicnych vztahov a velkych hracoch prave vdaka zdrojom a surovinovej sebestacnosti (asi v strede blogu).

"Teraz z prepáčením maličká edukačná vsuvka pre čitateľa. Politika zahraničných vzťahov nie je žiadna raketová veda. V skutočnosti nie je moc zložitá a pochopí ju aj stredoškolák. V medzinárodných vzťahoch spolu jednajú entity, ktoré môžeme identifikovať ako národné štáty, alebo iné nadštátne útvary a často aj nadnárodné ekonomické subjekty. Pričom „ihrisko“, teda právne prostredie v ktorom títo aktéri spolu jednajú je vymedzené nie medzinárodným právom, ako to tvrdia idealisti, ale zdieľanou autoritou rady bezpečnosti OSN a konkrétne jej 5 stálymi členmi a čiastočne aj ostatnými hybridnými hráčmi. To sú štáty, ktoré sú jadrovými mocnosťami, ale nie sú členmi stálej RB OSN s právom veta. Jestvujú dve myšlienkové školy. Robustnejšia a podľa mojej mienky viac podložená logikou sa nazýva Reálna politická myšlienková škola, k známym predstaviteľom patrí napríklad na Ukrajine tak nepopulárny John Mearsheimer, alebo jeden z jej zakladateľov Eric Voegelin a druhá škola, ku ktorej mám ja osobne dosť výhrad, sa nazýva Idealistická zahraničná politika. Prvá si uvedomuje, že pojmy ako medzinárodné právo, či spravodlivosť nič neznamenajú, ak nie je k dispozícii vyššia autorita, ktorá je schopná presadenie príslušného práva zaručiť. Tento stret dvoch myšlienkových škôl je dnes pekne dokumentovateľný v prípade oboch vojenských konfliktov, ktoré sa odohrávajú. Nech už si o konflikte na Ukrajine, alebo v Gaze myslíme čo chceme, nie je tej sily, okrem dodávok zbraní, ktorá je schopná ich priebeh ovplyvniť. V jednom prípade je aktér priamo člen RB OSN a v druhom prípade by nátlak Spojených Štátov na Izrael mohol pôsobiť ešte väčšie škody pre Joe Bidena a naopak pomôcť jeho súperovi vo voľbách. Jednoducho, ten kto sa pozerá na medzinárodné vzťahy prizmou reálnej politickej školy vidí na svete len skutočne suverénne Spojené štáty a Rusko, čiastočne suverénnu Čínu, Indiu, Veľkú Britániu a Francúzsko (závislosť na dovoze energetických nosičov, alebo potravín), Irán, Japonsko a Nemecko, Izrael či Brazíliu, alebo Indonéziu (tu už sa sľúbia minimálne dva faktory suverenity a viac, ktoré nie sú splnené), ale všetky ďalšie štáty, alebo bloky štátov sú vo viac, alebo menej „vazalských“ pozíciách, respektíve sú životne závislé na istých normách a pravidlách, ktoré udržujú hegemóni. Pre lepšie pochopenie vám odporúčam prečítať si niečo od Georga Friedmena, alebo Petera Zeihana, či Roberta D. Kaplana."

https://blog.sme.sk/stef-nik/spolocnost/prezidentske-volby-a-geopolitika
12.03.2024 - 23:25:44
11
a este hrozive proroctvo mojho oblubeneho blogera:

Juraj Kumičák

"Dobrý deň. Nuž, poviem to asi takto : Slovensko je definitívne a na mnoho desaťročí hodnotovo a názorovo rozbité. Smutné na tom je to, že hlavnou príčinou nie je fico, ale matovič. Matovič počas troch rokov svojej vlády zinštitucionalizoval vulgárnosť, chrapúnstvo a amaterizmus, a prezentoval hodnoty radikálneho klérofašizmu, čo v kombinácii s covidom a vojnou na ukrajine vygenerovalo obrovské množstvo matovičových odporcov, ktorí sa žiaľ vďaka matovičovmu chrapúnstvu a vulgárnosti drasticky zradikalizovali a primkli sa ku druhej strane. Fico vlastne ani nič robiť nemusel, on si ich len rétoricky pritiahol ku sebe.
Čo sa týka fica, on vie že ho čaká v lepšom prípade dlhoročné väzenie, v tom horšom prípade trest za vlastizradu a kolaboráciu, a je mu jasné, že ak chce prežiť on a jeho kumpáni, Slovensko nemôže byť civilizované, ani právne, a ani proeurópske. A urobí všetko preto, aby sme boli čoraz väčšou proruskou džamahíriou, lebo iba tak má nejakú cenu pre svojho cára. A tomu podriaďuje všetko. Políciu, prokuratúru, súdy, školstvo, SISku, médiá...
A čo je hlavné, ťahá Slovensko do občianskej vojny. Tá vojna už vlastne začala, keď náckovia zabili Dana Tupého a chalanov na Zámockej, a smeráci popravili Jana Kuciaka a jeho milú. Len, žiaľ, pred nami je asi ďaleko ostrejší stret, a bojím sa že ak má táto krajina ostať slobodnou, čaká nás to čo v 1990 Rumunsko. Ako sami vidíte, hodnotové kreácie fašistov typu huliaka, tarabu či danka, proruské kolaborantské aktivity fica, blahu či blanára a snaha urobiť si z análneho kolíka typu Pelle prezidenta sú brutálne agresívne a neberú na nič ohľad.
Táto háveď sa rozhodla, že Slovensko si definitívne zmení na svoj obraz, a nás čaká veľmi ostrý stret. A bojím sa, že bude mať veľmi smutnú podobu. Ale v národe, ktorý si neváži pravdu, slobodu, a je inertný k faktom a argumentom, to asi inak nepôjde. Žiaľ."
13.03.2024 - 00:41:22
121
tomasspura napísal:
Ale s tym ja nemam absolutne ziaden problem, sam netriem biedu . Ak vies zdokladovat prijem, kludne maj aj 18 rokov a 10M na ucte a dalsich 10 v nehnutelnostiach. Tu sa bavime ale asi o inych ludoch, vsakze.
Pekne danovy urad nanho a tie tajne prijmy preverit.

Ake tajne prijmy teda mohol mat? Kazdy mame nejake tajne prijmy,taki servisaci kotlov vsetci,a to som spomenul 1z1000ok zamestnani
Cize ten gaspar ml.v jeho veku,pri dobrom koryte fotra ten 1M mohol nakutať bez problemov,a uplne legalne
Skor by som sa obratil na vsetky nacierno bez papierov robene fušky,co tam nejaky gašparko dpč
13.03.2024 - 04:05:43
00
"Maďarsko stratilo na dovoze ruského plynu za uplynulý rok takmer jeden a pol miliardy eur, napísal maďarský denník Népszava. Dôvodom je zmluva s ruským Gazpromom z konca roku 2021 s cenami plynu, ktoré sú výrazne vyššie ako jeho trhové ceny."

https://index.sme.sk/c/23294357/hirman-politika-rusko-slovensko-cena-plynu-rozhovor.html
13.03.2024 - 06:52:42
23
Dudo Ja sa napr. neriadim nejakými blogmi alebo statusmi. Možno ak tými svojimi, ku ktorým som dospel v priebehu života. SMER tu vládol 12 rokov, posledné štyri roky to normálny smrtelník vnímal že už hádam aj nadsluhujú. Potom prišiel marketér Matovič, pri ktorom ale platí to staré čínske príslovie že hovorením ryžu nenavaríš.
Kopec ľudí nežije v online priestore. Ale nepoznám nikoho, koho sa nedotkla kovid agenda. A Fico ťaží najmä z toho ako sa postavil k tejto otázke. Keby mainstream nešiel s prúdom a zniesol Matovičovu vládu pod zem, dnes by mal silu na to otočiť kormidlo. Trebárs aj smerom ktorým sa uberá PS. Lenže to sa nestalo a zásobník má nabitý opäť SMER, lebo či sa to niekomu páči alebo nie vedia robiť politiku. Ešte aj Harabinovi môže pomôcť to ako sa správal počas kovid histérie. Osobne som strašne zvedavý na jeho výsledok v prezidentských voľbách. Kurz na jeho víťazstvo šiel zo 40 na 1200 a dnes je 179.
13.03.2024 - 07:13:10
01
Dudo napísal:
a este hrozive proroctvo mojho oblubeneho blogera:
...

Ďakujem. Bohužiaľ pre slovensko sa z týmto pohľadom tiež stotožňujem. Požičiavam si pre zdieľanie na svojej "tvároknihe".
13.03.2024 - 07:24:01
00
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net
13.03.2024 - 07:47:36
721
Rastislav Káčer-skvele napísané :y:

https://www.facebook.com/rastislav.kacer/posts/pfbid0E8qvV8AZ8D9tsCRS4fZyfLdAfZD9ShVeuEFj5TfgJ8JYzTGeS8Z3GkMkvtjRUJ63l
13.03.2024 - 08:03:02
14
Zaznelo v debate s Korčokom včera v Bratislave https://www.youtube.com/shorts/eybi356X85U Treba si zvýšiť hlasitosť, je to trochu tichšie.
Z hlasu ten pani cítiť, že je inteligentná, dobrá a myslí to úprimne.
Kto máte riešenie, budete národný hrdina!
13.03.2024 - 08:47:54
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up