Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Tento nezmysel bol aj u nas.
Uspesne som ho ignoroval a aj budem,
ak to znovu zavedu.
Dovody:
1. Diviaky behaju vsadial aj po mojej luke a tam urcite mozem ist.
2. Uz roky to mali mat “kamosi” vystrielane
3. V nasom okrese ziadna osiparen nie je.
4. Do parlamentu vobec nechodim,
zeby som mohol nakazit nejaku svinu.
je tu niekto, kto sa vyzna v legislative? ak si dobre pamatam, tak pocas korony bolo obmedzenie slobody pohybu podmienene nudzovym stavom, ktory aktualne nemame...
Podľa zákona o lesoch môžu zakázať verejnosti využívanie lesov. Neviem ale, či to je v rozpore s ústavou/nejakým iným zákonom.
Vycucali si ho ucelovo, aby mali v lese pokoj.
Tato vlada, nam este len ukaze,
ako sme si mohli niekedy harom farom jazdit po lese.
Ved taky bike je najvacsie zlo pre faunu i floru.
A hlavne pre starostlivych strazcov lesa.
tiez mam obavy ze takychto zakazov bude viac vzhladom na to aki ludia sa dostali kam nemali. bude tazke rozlisovat ci budu opodstatnene alebo nie. no fotiek je aj tak plny internet (a to nieje ani hubarska sezona), takze sa to dotkne opat len slusnych ludi ktori sa to budu snazit dodrziavat. a aj roznych podujati - napr. aktualne zrusene enduro v PE par dni pred startom.
ako som pisal - pride mi to ako nezmysel lebo prasce pobehuju kade tade hned za dedinou. mor nieje v SR ziadna novinka, no nespominam si na taketo nariadenia. hlavne ma nadchli tie vynimky.
a dalsi neduh tejto republiky - kedy to zrusia? cez kovid x nariadeni uz nemalo absolutne ziaden vyznam a platili az do konca vekov.
fakt ti to pride nepredstavitelne, ked prihliadnes na to, kto je pri moci a ake kroky v inych oblastiach doteraz vykonali? aby sme zostali v teme, tak sa staci pozriet na ministerstvo zivotneho prostredia a ich "riesenie" medvedej otazky...
mal som rozpisany dlhsi prispevok, ale kedze si nechcel rozduchat diskusiu...
myslim, ze v dobovych dieloch Farmarskej revue som videl "nestastnych" farmarov - ked im odisli cele chovy, kvoli tomuto.
jedna vec je mat v p*či, druha je, ze aj štát ma tych farmarov v p*či, dokazuje to najma ich "dotaciami", ako aj mnozstvom produkcie vlastneho bravcoveho...
Ako vravi znamy Prešovčan, nula celych nula do p*či
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Uspesne som ho ignoroval a aj budem,
ak to znovu zavedu.
Dovody:
1. Diviaky behaju vsadial aj po mojej luke a tam urcite mozem ist.
2. Uz roky to mali mat “kamosi” vystrielane
3. V nasom okrese ziadna osiparen nie je.
4. Do parlamentu vobec nechodim,
zeby som mohol nakazit nejaku svinu.
Podľa zákona o lesoch môžu zakázať verejnosti využívanie lesov. Neviem ale, či to je v rozpore s ústavou/nejakým iným zákonom.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2005/326/#paragraf-30.odsek-4
Tato vlada, nam este len ukaze,
ako sme si mohli niekedy harom farom jazdit po lese.
Ved taky bike je najvacsie zlo pre faunu i floru.
A hlavne pre starostlivych strazcov lesa.
Sorry, nereagoval son priamo na teba, ale ani som nechel nikoho citovat, aby to nepochopil ako hodenu rukavicu k diskusii.
ako som pisal - pride mi to ako nezmysel lebo prasce pobehuju kade tade hned za dedinou. mor nieje v SR ziadna novinka, no nespominam si na taketo nariadenia. hlavne ma nadchli tie vynimky.
a dalsi neduh tejto republiky - kedy to zrusia? cez kovid x nariadeni uz nemalo absolutne ziaden vyznam a platili az do konca vekov.
fakt ti to pride nepredstavitelne, ked prihliadnes na to, kto je pri moci a ake kroky v inych oblastiach doteraz vykonali? aby sme zostali v teme, tak sa staci pozriet na ministerstvo zivotneho prostredia a ich "riesenie" medvedej otazky...
mal som rozpisany dlhsi prispevok, ale kedze si nechcel rozduchat diskusiu...
asi to nebude vymyslene
Len čo začne hubárska sezóna ich "upracú"
jedna vec je mat v p*či, druha je, ze aj štát ma tych farmarov v p*či, dokazuje to najma ich "dotaciami", ako aj mnozstvom produkcie vlastneho bravcoveho...
Ako vravi znamy Prešovčan, nula celych nula do p*či
predstavte si namiesto v aute byt tam na bicykli