Kategórie
Bike-techE-diot
Myslim ze netreba vysvetlovat.
Novinka CTM RUBY GX 29 dámsky elektrobicykel, matná čierna/lesklá staroružová
od 1 899 €
MOC 2 199 €
Výpredaj -17% Kellys Tayen R50 29 dámsky elektrobicykel, magic pink
2 149 €
-17%
MOC 2 899 €
Výpredaj -28% GHOST E-Teru Essential Ladies 27.5 EQ dámsky elektrobicykel, dark grey/light grey gloss
2 149 €
-28%
MOC 2 999 €
Výpredaj -19% Rock Machine STORM INT e70-29 elektrobicykel, gloss silver/black/grey
1 449 €
-19%
MOC 1 789 €
-31% Rock Machine Torrent e30-29 Easy Entry elektrobicykel, biela
1 649 €
-31%
MOC 2 399 €
Novinka CTM WIRE GX Xpert 29 elektrobicykel, matná kovová čierna/lesklá čierna
2 599 €
MOC 2 799 €
Výpredaj -26% Raymon HardRay E 4.0 29 elektrobicykel, armor/black/mustard matt
2 149 €
-26%
MOC 2 899 €
-23% Rock Machine Storm INT e70-29 elektrobicykel, červená/čierna/strieborná
1 699 €
-23%
MOC 2 199 €
Novinka -8% Raymon Hardray Select 29 elektrobicykel, mint/jade/cotton
1 649 €
-8%
MOC 3 199 €
-31% Lapierre Overvolt HT 7.6 29 elektrobicykel, žltá
od 2 399 €
-31%
MOC 3 499 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
Manželky sú potom ďalšia kapitola, ktorá zničí aj lepšieho cyklistu. To sú už potom len také polovičné narýchlo jazdy, potom práca a predtým super jazdec je zrazu ako medzi mlynskými kameňmi. Skôr či neskôr je koniec takejto kariéry. Potom majú ľudia aj náročné práce, kde musia sedieť cez deň v práci, takže v zime nezajazdia nič a na jar a v lete len večerom. Potom ma kamaráti volajú či nejdem o 18.00 na traily...sa len pozriem či mu nevyhráva...potom sa tu čudujeme, že lesná zver nemá v lese kľud a musí chodiť kade-tade, keď v noci je plná hora ľudí, áut, cyklistov. Všetko aspoň 12000 lm osvetlenie samozrejme.
Takže s tou cyklistikou to nie je také jednoznačné...a keď niekomu cez deň urýchli ebajk to čo prejde za 2 hodiny, ktoré má medzi všetkým na povozenie sa, tak nech sa vozí. Táto téma je skôr na srandičky z iných elektro indivíduí, ktorých denne stretávam hodne. Rozoznajú sa ľahko - Pozdrav na 100% neexistuje, idú ako sochy na tom e-stroji, prilba nikde a sú aj v lete oblečení v nejakých hrubých šuštiačikoch
A práve v tom 'porovnateľnom' je problém,čo sa ti snažím ukázať.
Tú istú trasu viem ísť na bicykli na pohodu aj nadoraz, čísla toho istého cyklistu na rovnakom bicykli budú výrazne odlišné. A to už nehovorím o vetre...Takže porovnateľné by bolo nechat ísť 'vedla seba' resp s odstupom cyklistu a ebikera. A netuším,čo by z tých čísel potom vyčítal, že motor funguje a robí dopomoc? A že vynaložená práca ebikera je nižšia ako cyklistu. To je snáď jasné.
Ďalej citujem len >>takto<<
>>A je to celkom jednoduché pochopiť ak si pluralitný demokrat.<<
Politiku sem netahaj, márny pokus o flame.
>>Každý leňoch a elektroodpad má v pluralitnej demokracii právo sa k hejtom na svoju komunitu vyjadriť, a tak nech aspoň vie k čomu konkrétne.<<
Na predch 300 stranách je to viac/veľa/krát,skús prečítať, skrátene: mladý zdravý nehendikepovany si nabije motorecku a šupsa jazdiť, niektori pri tom občas aj potocia pedálmi...
>>Myslím že žiadny slušný ebiker sa nehanbí za svoje štatistiky, a možno by sa i rád porovnal so svojimi kritikmi, len akosi niet s kým.<<
Prečo porovnávať hrušky s jablkami? Pozri prvú odpoveď.
A medzi cyklistami tiež nie všetci sú 'porovnávači'. Niekto možno cielene trénuje, iný jazdí a porovnáva svoje 'ciselka', ďalší iba jazdí a čísla má 'ma háku '.
>>A áno, keď ide o výkon motora, tak prečo nie aj o výkon jazdca.
Ono možno taký 55kg chrúst potrebuje na výšľap polovičný výkon, ako ebiker v eco režime.
Možno. <<
K tomuto nemám žiaden komentár. (Teda vlastne 'no a čo?';))
Ak si ešte stále myslis,že toto tvoje >>Nájde sa tu ehejter s meračom výkonu, ktorý sem vloží scan údajov o nejakom prevýšení, jeho dĺžke, čase zdolania, priemernom výkone a doplní ich o svoj vek, priemerný HRM a váhu súpravy (biker+bike)?<<
dáva nejaký zmysel,daj vedieť.
I keď sa neporpvnavam s ostatnými (dôvodov viacero), tak sa prekonám a vytiahnem/dám dáta z povedzme 2-3 jazd.
https://www.mtbiker.sk/forum/elektro-bicykle-f33/nabijacka-pre-canyon-spectral-on-2023-t48685.html
Ale toto plati samozrejme aj pre tych, co si na normalny bicykel namontuju elektricke radenie, ktore im pomaha radit, lebo asi maju slabe prsty.
-vidim ako mam zaradené prevody na klukach a kazete
-v dusl pákach tlačítkami rolujem obrazovky computra
-pípa mi po zaradení na posledný krajný pastorok
Dá sa isto bez toho žiť, sám na mtb jazdím mechanickú xtr sadu . Na druhej strane kto dnes jazdí bez mobilu, computra (pár ĺudí možno), alebo bez radaru (na cesťákoch to rastie každým rokom)
https://www.mtbiker.sk/forum/elektro-bicykle-f33/nabijacka-pre-canyon-spectral-on-2023-t48685.html
Ale toto plati samozrejme aj pre tych, co si na normalny bicykel namontuju elektricke radenie, ktore im pomaha radit, lebo asi maju slabe prsty.
Tak za seba sa priznám, že to elektrické radenie mám. Ale zase to je záležitosť nabíjania raz za 3 mesiace. A keby mi aj nabíjačka odišla, tak človek má svoju komunitu spolujazdcov, kde si viem požičať kým si nezoženiem náhradu. A nemusím vypisovať po fórach a zháňať.
Áno má to svoje nevýhod, že keď sa to vybije, tak je po radení. No to už človek musí byť aký tupoň, keď ignoruje hlásenia, že je slabý stav batérie radenia, ktoré mi pípa pri každej jazde, keď už mám len dve alebo jednu paličku. Ale tie výhody sú skôr prevažujúce. Žiadne trápenie sa s lankami a ich výmenou, štelovanie radenia, ktoré sa po čase používania rozladí, presnosť radenia, rýchly chod radenia. Áno dá sa existovať aj s mechanikou. No keď to človek okúsi tak mu odpadne kopa problémov a tým jediným je naozaj raz za 3 mesiace dobyť.
Je, ale aj anonymná. Napr. z celého fóra čo tu občas prispievajú, tak veľmi nepravidelne sa v roku stretávam s dvomi na jazde ak vôbec. Gro ľudí, s ktorými jazdím na toto fórum ani nechodia.
Je to tak.
Naviac, ja som bol nútený minulý rok kúpiť elektrické osvetlenie na akumulátory, lebo Fox prestal pred dvomi rokmi vyrábať adaptéry na dynamá pre Fox 34, a mne sa ten môj adaptér zlomil pri doskoku z 5m dropu. Kúpil som si síce nový neorigo z Aliexpresu, ale nepasoval presne, tak som musel krížom prevŕtať pravú spodnú nohu na extra skrutku. Dynamo síce držalo super, ale zas kvôli skrutke mi nechcela vidlica chodiť hore-dole, a ešte mi cez novú dierku aj mierne vytekal olej.
Tak som musel adaptér aj skrutku vybrať a diery upchať korkovými štuplíkmi. Vidlica už ani moc neslizí, aj trochu chodí a aj prasklinka od novonavŕtanej dierky sa už nezväčšuje, takže pohoda, ale zas nemám normálne osvetlenie, iba to hnusné elektrické. Ach jo, staré dobré dynamo - svetlá sa ti nikdy nevybili (teda len, keď si sa vybil ty, ale to sa nám, klasickým bajkerom, nikdy nestáva).
Takže máš pravdu, bez elektriny je to naprd. Keď zabudnem nabiť, tak večerný výjazd sa nekoná.
Ale zase inú elektroniku na (mobil na navigáciu, cyklopočítač, radenie) na bicykloch nemám. Takže aj pri prípadnej vybitej batérii (ešte sa mi nestalo) môžem ísť bez problémov ďalej.