Nejak určite cez kladky. Vo svete šetrenia wattov do bude asi najprv zaujímavé pre e-biky. Len sa o tom zmienil sterba ked teraz porovnaval výhody a nevýhody mechaniky a elektroniky. Dokonca mechanika výjde drahšie kto si nevie zoservisovat bicykel sám, kedže nové bicykle tahaju vsetko cez hlavové zloženie a servisné hodiny pri výmene sa značne predlžuju. Ja mám kvoli baterke aj sedlovku axs lebo ked ti dojde baterka je dost problém čo sa mi aj stalo ale len na začiatku. Bud nosit nahradnu alebo mat aj teleskopicku sedlovku kde je dalšia baterka. Každopadne nepoznam nikoho kto by prešiel spať na mechaniku. Radí to za každého počasia, je to odolne, nekazí sa to takže žiaden servis, a vzhlad bicykla je krajší.
double : mne mechanicke radenie tiez radi za kazdeho pocasie, nekazi sa, a je odolne ale mozno zas ho nahodim, aby som usetril na vahe tazkej deore prehazky. Asi to tahanie cez hlavko zacali robit aby si ludia kupovali bezdratove radenie
DaDo.Bzz: poviem ti to takto. Bud vies mechaniku nastavit, aby fungovala ako ma, alebo sa ti zda, ze axs je lepsie, lebo to nastavit nevies (event. tie komponenty stoja za prd, ako prevazna vacsina shimana). Ale absencia kabla je super, lebo tam je obvykle pricina vsetkych problemov.
Styria e-tuckovia na e-motorkach. Ja v kratkom, oni komplet v dlhom a este na tom paperove alebo ake vesty. Tu uz ani nie je snaha sa tvarit, ze slapu aj za svoje. Len sedia a vyvazaju si brucha po lese...
"Styria e-tuckovia na e-motorkach. Ja v kratkom, oni komplet v dlhom a este na tom paperove alebo ake vesty. Tu uz ani nie je snaha sa tvarit, ze slapu aj za svoje. Len sedia a vyvazaju si brucha po lese..."
A zrejme sa o Vás ani nezaujímali, doslova odignorovali. To je ale drzosť!
V prvom rade na týchto e-motorkách čo je na obrázku nemajú čo v lese pohľadávať, keďže všade na vjazde do lesa sú väčšinou značky Zákaz vjazdu motorovým vozidlám.
To nie je e-kolobezka, to je e-scooter. Ma to sedadlo, len to nie je dobre vidno kvoli tomu boxu za nim. Si to pozri poriadne. Hadam si nemyslis, ze by tuckovia stali cely cas?
Aj my sme mali v skolke kolobezky so sedadlom a to bolo pred 50 rokmi. To co bolo na obrazku mi sirkou kolies a polohou sedadla pride skor ako el. skuter .
Nie nie žiadny e-scooter, ale e-kolobežka
sedadlo nesedadlo
Legislatívne je to tak, môže s tým ísť kdekoľvek v podstate, žiadna PZP, ako na biku napitý s tým môžeš ísť a vodičák ti nevezmú, super
O tom že tieto hebedá sú väčšinou komplet odblokované nad 25 asi hovoriť netreba
Aj my sme mali v skolke kolobezky so sedadlom a to bolo pred 50 rokmi. To co bolo na obrazku mi sirkou kolies a polohou sedadla pride skor ako el. skuter .
myslíš túto? copyrightwww.e-kolobezka.cz www.e-kolobezka.cz
Aj my sme s bráškami podobnú mali, naša bola bez sedadla, bola skladacia
prišiel som prečítaj nové hejty a už sa tu hejtujú aj elektrické kolobežky? Veď to nemá s bicyklom už nič spoločné a predsa potrebujete rýpať, lebo to má e-pohon??? Mal som silnú kolobežku (5,5kW) a aj v lete som si dal často aspoň tenkú bundu, keďže som jazdil do 50 v meste, mimo mesto aj viac. Nárazový vietor a takmer nulová aktivita = pocit chladu = teplá bunda. Toto z akého dôvodu porovnávate so športovou cyklistikou, kde ti je horúco aj v kraťasoch lebo makáš? Nepreháňate to už?
Česť výnimkám, ale je to tu ako kult eko-bio fanatikov, a každý kto odmietne prijať vieru v jazdu na klasickom bicykli bude zatratený a treba ho upáliť na hranici . Nabudúce nezabudnite odfotiť nejakú motorku, štvorkolku a posmievať sa, že nedupú do pedálov.
Minulý týždeň som stretol asi Vášho kolegu. Šlapal som si to hore asfaltkou v rýchlom rytme, ako som ho obiehal a slušne ho pozdravil, on telefonujúc s niekým vraví do telefónu "p*če, ma tu elektrikári obiehajú". Vy musíte mať veľmi smutné tie výjazdy s takýmto mentálnym nastavením. To jazdíte za trest alebo z donútenia? Ja keď som behal na klasickom, tak to bolo pre radosť.
thePegass: tema sa vola elektrohejteri , a koho presne, si treba pozriet uplne prvy prispevok. Nie je kazdy taky. Tu kolobezku, co si pouzival, mala SPZ ?
Urazová chirurgia je úplne nadšená z e-kolobežiek, ako si ľudia pod parou na ne v meste sadajú a dokaličia seba a často ostatných
tu u nás jazdí jeden ...napíšem psychoš...na elektrickej kolobežke po hrádzi hore-dolu medzi ľuďmi tiež riadnou rýchlosťou a ešte s pustenou hudbou na plné pecky...úžasná "zábavka" či ako to nazvať... boli sme sa s polovičkou prejsť pešo,tá keď ho videla len si klopala na čelo...som zvedavý kedy ten niekoho zrámuje
Hej hej, aj STK a EK . Legislatíva na kolobežky je asi taká, že žiadna by bola lepšia. Ani hlavu ani pätu to nemá. Takže ja som jazdil ako auto, samozrejme patrične osvetlený s helmou ako na motorke a výhradne po ceste. Jazdiť s tým na cyklochodníku, chodníku by mi ani nenapadlo. To sú pacienti. A keďže som vodič, pravidlá cestnej premávky mám zvládnuté. Nikto s tým nikdy nemal problém, vrátane polície.
To, že na to sadne jednobunkovec, bez helmy, stojí na tom ako panák, letí ako blázon a pravidlá cestnej premávky pozná len z GTA, to je chyba systému. Potom trpí v lepšom prípade iba on, v horšom aj niekto iný.
K takej kolobežke by sa človek bez VP ani nemal dostať, ako k motorke. Drvivá väčšina nehôd na kolobežke je na tých zdieľaných, kde na to stúpi kto chce, kde chce v akomkoľvek stave a potom od magorov ako píše xyz. Ostatní čo majú všetkých 10 pokope jazdia s chráničmi chrbtice, kĺbov, s rukavicami, na vlastné náklady si montujú smerovky a poriadne svetlá, pneu, tlmiče riadenia a dodržujú pravidlá cestnej premávky.
Bohužial ako som už povedal, s takýmito zodpovednými legislatíva neráta. A tak je v poriadku ak sa na prdítku s 8" kolesami bez helmy niekto vlečie po krajnici 20km/h a na prvhom hrbole alebo štrku hodí papuľniaka a na druhej strane je nezákonné ak ideš na poriadnej kolobežke s vybavením motorkára a vodičákom 50km/h.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nejak určite cez kladky. Vo svete šetrenia wattov do bude asi najprv zaujímavé pre e-biky. Len sa o tom zmienil sterba ked teraz porovnaval výhody a nevýhody mechaniky a elektroniky. Dokonca mechanika výjde drahšie kto si nevie zoservisovat bicykel sám, kedže nové bicykle tahaju vsetko cez hlavové zloženie a servisné hodiny pri výmene sa značne predlžuju. Ja mám kvoli baterke aj sedlovku axs lebo ked ti dojde baterka je dost problém čo sa mi aj stalo ale len na začiatku. Bud nosit nahradnu alebo mat aj teleskopicku sedlovku kde je dalšia baterka. Každopadne nepoznam nikoho kto by prešiel spať na mechaniku. Radí to za každého počasia, je to odolne, nekazí sa to takže žiaden servis, a vzhlad bicykla je krajší.
Podobný mám odložený u rodičov. Riadna tehla. Problém bol že sa rýchlo predralo lanko dole pri kolese a bolo po.
DaDo.Bzz: poviem ti to takto. Bud vies mechaniku nastavit, aby fungovala ako ma, alebo sa ti zda, ze axs je lepsie, lebo to nastavit nevies (event. tie komponenty stoja za prd, ako prevazna vacsina shimana). Ale absencia kabla je super, lebo tam je obvykle pricina vsetkych problemov.
A zrejme sa o Vás ani nezaujímali, doslova odignorovali. To je ale drzosť!
Vsak aj ten pomaha lenivcom setrit pracu vlastnych svalov.
ja tam skor vidim skuter...
amen tma...
sedadlo nesedadlo
Legislatívne je to tak, môže s tým ísť kdekoľvek v podstate, žiadna PZP, ako na biku napitý s tým môžeš ísť a vodičák ti nevezmú, super
O tom že tieto hebedá sú väčšinou komplet odblokované nad 25 asi hovoriť netreba
myslíš túto?
Aj my sme s bráškami podobnú mali, naša bola bez sedadla, bola skladacia
Česť výnimkám, ale je to tu ako kult eko-bio fanatikov, a každý kto odmietne prijať vieru v jazdu na klasickom bicykli bude zatratený a treba ho upáliť na hranici
Minulý týždeň som stretol asi Vášho kolegu. Šlapal som si to hore asfaltkou v rýchlom rytme, ako som ho obiehal a slušne ho pozdravil, on telefonujúc s niekým vraví do telefónu "p*če, ma tu elektrikári obiehajú". Vy musíte mať veľmi smutné tie výjazdy s takýmto mentálnym nastavením. To jazdíte za trest alebo z donútenia? Ja keď som behal na klasickom, tak to bolo pre radosť.
Žena jazdí ebike, inak by som mnou nejazdila, čiže super vec
Urazová chirurgia je úplne nadšená z e-kolobežiek, ako si ľudia pod parou na ne v meste sadajú a dokaličia seba a často ostatných
Za mňa si aj tento spôsob dopravy zaslúži svoj hejt v tejto nezáväznej téme
A ešte tu príde ďalší rytier a boha jeho pustím sa aj do elektrických mixérov!
tu u nás jazdí jeden ...napíšem psychoš...na elektrickej kolobežke po hrádzi hore-dolu medzi ľuďmi tiež riadnou rýchlosťou a ešte s pustenou hudbou na plné pecky...úžasná "zábavka" či ako to nazvať... boli sme sa s polovičkou prejsť pešo,tá keď ho videla len si klopala na čelo...som zvedavý kedy ten niekoho zrámuje
Hej hej, aj STK a EK
To, že na to sadne jednobunkovec, bez helmy, stojí na tom ako panák, letí ako blázon a pravidlá cestnej premávky pozná len z GTA, to je chyba systému. Potom trpí v lepšom prípade iba on, v horšom aj niekto iný.
K takej kolobežke by sa človek bez VP ani nemal dostať, ako k motorke. Drvivá väčšina nehôd na kolobežke je na tých zdieľaných, kde na to stúpi kto chce, kde chce v akomkoľvek stave a potom od magorov ako píše xyz. Ostatní čo majú všetkých 10 pokope jazdia s chráničmi chrbtice, kĺbov, s rukavicami, na vlastné náklady si montujú smerovky a poriadne svetlá, pneu, tlmiče riadenia a dodržujú pravidlá cestnej premávky.
Bohužial ako som už povedal, s takýmito zodpovednými legislatíva neráta. A tak je v poriadku ak sa na prdítku s 8" kolesami bez helmy niekto vlečie po krajnici 20km/h a na prvhom hrbole alebo štrku hodí papuľniaka a na druhej strane je nezákonné ak ideš na poriadnej kolobežke s vybavením motorkára a vodičákom 50km/h.