Nie nie žiadny e-scooter, ale e-kolobežka
sedadlo nesedadlo
Legislatívne je to tak
nie,zakon explicitne pise,ze kolobezka nema sedadlo
thePegas, teda skuter,mne celkom nedava zmysel,ze kolobezka so sedadlom neni kolobezka, ale teda ked je mala. Skor ma byt obmedzena rychlost kolobeziek na 15kmh max,s tym,ze mozu len po chodinku,cykloceste a prednost chodci,25kmh je prilis,a aj nebezpecne
Koloběžka je dopravní prostředek, který je poháněn odrážením se jednou nohou od země, zatímco druhá noha stojí na plošině nízko nad zemí, která spojuje zadní kolo s řídítky a předním kolem.
…,
kolobežky – nemotorové vozidlá pohybujúce sa pomocou ľudskej sily nožným odrážaním, ktoré sú ovládané kolobežkárom pomocou riadidiel tak, že sedí na sedadle kolobežky alebo stojí a drží sa riadidiel,
kolobežky s pomocným motorčekom – kolobežky, pričom na pohon okrem ľudskej sily slúži aj pomocný motorček,
Ito, peter120 no idete bomby teda ? a citovaním českého zákona dorazil
Inak na sedadle sa celkom dobre odráža, používajú to najmä deti a volá sa to odrážadlo ?
…,
kolobežky – nemotorové vozidlá pohybujúce sa pomocou ľudskej sily nožným odrážaním, ktoré sú ovládané kolobežkárom pomocou riadidiel tak, že sedí na sedadle kolobežky alebo stojí a drží sa riadidiel,
kolobežky s pomocným motorčekom – kolobežky, pričom na pohon okrem ľudskej sily slúži aj pomocný motorček,
Je načase zmeniť definíciu.
Navrhujem:
Kolobežka je zariadenie s pohonom ľudskou silou.
Zariadenie kde jazdca vezie elektromotor a on pri tom pasívne stojí alebo sedí je kolostojka a kolosedka.
Ito, peter120 no idete bomby teda ? a citovaním českého zákona dorazil
Inak na sedadle sa celkom dobre odráža, používajú to najmä deti a volá sa to odrážadlo ?
§ 32 Kolobežka s pomocným motorčekom
(1) Kolobežka s pomocným motorčekom je nemotorové vozidlo zachovávajúce pôvodný charakter kolobežky, pričom
a) na pohon okrem ľudskej sily slúži aj elektrický pomocný motorček, ktorý neumožňuje vyvinúť rýchlosť vyššiu ako 25 km · h-1 a
b) nie je vybavené sedadlom.
Cize plati co som napisal, ze to na mojej fotke je elektricky skuter a teda ma to mat TP, PZP, ECV atd. a nesmie to jazdit tam, kde je zakaz vjazdu motorovych vozidiel. Na obhajobu tej skupinky len dodam, ze to nebolo fotene v zakaze. Mozno su uvedomeli a nejazdia do zakazov. Proti zas dodam, ze z fotky je zrejme, ze ziadne ECV na tom skutri nie je, tzn. podla vsetkeho je to ciernota / porusovanie predpisov.
V tej vyhlaske je kopec veci uz aj o tej samovyvazovacej somarine, dalej rucny motorovy vozik, tj. nemozes len tak pripnut na vozik aku vrtacku a chodit s tym po meste , dalej samodorucovacie blbosti a dalsie. Za chvilu tam budu zvlast paragrafy na celoodpruzene bajky a zakaz jazdit s minionmi po asfalte
Giro-E is an amateur bike experience in which participants, divided into teams and equipped with pedal-assisted racing bikes, undergo regularity tests along a section of the route of the Corsa Rosa stages.
This is a format that celebrates the beauty of Italy, allowing participants to enjoy the breathtaking landscapes and atmosphere of the Corsa Rosa from the saddle of a bicycle, immersed in breathtaking landscapes and the atmosphere of the Giro.
no ale aj klasikari si včerašiu etapu protestom skrátili. ešte 20 rokov dozadu by to nebolo možné. Ale tak uznávam snežilo na Stelviu a ten zjazd by bol nebezpečný.
nie je to zas tak davno co bolo v USA otroctvo a na svete zeny nemali pravo volit ale dnes je to inak
proste nie je dovod preco ohrozovat jazdcov na zdravi a zivote len koli marketingovym ucelom a sledovanosti. Buchat sa do prs ze JA som to dal aj ked snezilo je uz prezitok. IMHO
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takýchto pacientov tu hejtujeme...
sedadlo nesedadlo
Legislatívne je to tak
nie,zakon explicitne pise,ze kolobezka nema sedadlo
thePegas, teda skuter,mne celkom nedava zmysel,ze kolobezka so sedadlom neni kolobezka, ale teda ked je mala. Skor ma byt obmedzena rychlost kolobeziek na 15kmh max,s tym,ze mozu len po chodinku,cykloceste a prednost chodci,25kmh je prilis,a aj nebezpecne
ktory?
posediacky sa asi blbo odraza, ci ?
Kategória V
Do tejto kategórie patria:
…,
Zdroj: https://www.slovensko.sk/sk/agendy/agenda/_kategorie-vozidiel1/
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8d/Draisine_or_Laufmaschine%2C_around_1820._Archetype_of_the_Bicycle._Pic_01.jpg/1280px-Draisine_or_Laufmaschine%2C_around_1820._Archetype_of_the_Bicycle._Pic_01.jpg
Kategória V
Do tejto kategórie patria:
…,
Zdroj: https://www.slovensko.sk/sk/agendy/agenda/_kategorie-vozidiel1/
Je načase zmeniť definíciu.
Navrhujem:
Kolobežka je zariadenie s pohonom ľudskou silou.
Zariadenie kde jazdca vezie elektromotor a on pri tom pasívne stojí alebo sedí je kolostojka a kolosedka.
§ 32 Kolobežka s pomocným motorčekom
(1) Kolobežka s pomocným motorčekom je nemotorové vozidlo zachovávajúce pôvodný charakter kolobežky, pričom
a) na pohon okrem ľudskej sily slúži aj elektrický pomocný motorček, ktorý neumožňuje vyvinúť rýchlosť vyššiu ako 25 km · h-1 a
b) nie je vybavené sedadlom.
Vyhláška č. 134/2018 Z. z.
aj vlani pretekali, najviac okolo pupku
https://www.rcssportsandevents.it/en/event/giro-e/
Giro-E is an amateur bike experience in which participants, divided into teams and equipped with pedal-assisted racing bikes, undergo regularity tests along a section of the route of the Corsa Rosa stages.
This is a format that celebrates the beauty of Italy, allowing participants to enjoy the breathtaking landscapes and atmosphere of the Corsa Rosa from the saddle of a bicycle, immersed in breathtaking landscapes and the atmosphere of the Giro.
proste nie je dovod preco ohrozovat jazdcov na zdravi a zivote len koli marketingovym ucelom a sledovanosti. Buchat sa do prs ze JA som to dal aj ked snezilo je uz prezitok. IMHO