Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftKristina napísala:
gusto Na akom náboji/orechu jazdíš tú kazetu? Ja ju mám na DT Swiss 350 a potom OEM čína nába s Alu HG orechom.
Kazeta XTR je za mňa najlepšie radiaca kazeta na trhu. Už som to pár krát písala. Spolu s reťazou XTR je to IMHO najlepšie fungujúce radenie na trhu. A to aj v silovom zábere.

2-3roky s akym najazdom pocitas?
Zobraziť komentár 31.05.2024 - 16:29:32
00
asi si myslel mna - tak povedzme 20-30t XC kilometrov - ale km su pre mna nepodstatne, preto ich vzdy pocitam len na hrubo. zalezi v akych podmienkach to jazdi a pod.
ale - 11sp. slx s piatimi lacnymi PC1110 retazami mi vydrzalo cca 15t km - rok a pol a slo to cele do kosa. teraz 12sp. garbaruk + 3x xtr a 1x X01 retaze som po dvoch rokoch estelen prvy krat otocil. takze ak by bola kazeta bez problemov tak min. jeden rok este potoci, co je min. dvojnasobna vydrz oproti 11sp slx.
ja tocim retaze tak ze ich menim pri 132.6-7mm. nepozeram na km, lebo niekedy retaz znicis skor, niekedy neskor, zalezi od podmienok. jazdim nove retaze kym mi nova neskoci na jednom s pastorkov (u mna zvycajne druhy najmensi) - obvykle 4-5 retazi. a potom ich zacnem menit odznova do 133mm. dalo by sa aj dalej tocit ale tam uz rychlo odchadzaju hlinikove zuby.
Zobraziť komentár 31.05.2024 - 17:05:32
10
Ta garbaruk kazeta ma na HG orechu pri boost ose celkom tragicky chainline, oproti xt kazete na microspline orechu to bolo hadam 3mm dovnutra smerok ku kolesu, co pri 55mm chainline uz bolo viac krizenia nez je pekne.
Zobraziť komentár 31.05.2024 - 17:52:21
10
garbaruk ma ten isty CL ako shimano aj sram. boost (148mm osa) ma CL 52mm. CL 55mm pri 148mm ose ma jedine SRAM s novym transmission ktory ma kazetu posunutu o 3mm von. tuto kazetu nedostanes na klasicky salter lebo patka. to len potom vyrobcovia ramov (bicyklov) domixovali wide kluky s klasickymi kazetami a vznika paskvil so zlou CL.

ja mam s klasickymi dub klukami a 3mm offset prevodnikom CL 52mm a pri 148mm zadnej ose je retaz presne tam kde ma byt - v strede kazety.

"Kľuky s prevodníkmi prechádzajú na 55 mm reťazovú linku. To znamená použitie prevodníkov s 3 mm offsetom pre zadné stavby s boost oskami (148 mm). Dokonca aj samotná kazeta je posunutá o 2,5 mm smerom von. "
https://www.mtbiker.sk/clanky/126762/predstavenie-nove-sady-sram-eagle-x0-xx-a-xx-sl-axs-navrat-do-buducnosti.html
Zobraziť komentár 31.05.2024 - 18:23:59
10
arrow_leftzasnezeny_kaktus napísal:
Ta garbaruk kazeta ma na HG orechu pri boost ose celkom tragicky chainline, oproti xt kazete na microspline orechu to bolo hadam 3mm dovnutra smerok ku kolesu, co pri 55mm chainline uz bolo viac krizenia nez je pekne.

To je hlúposť.
Zobraziť komentár 31.05.2024 - 18:47:02
00
Tak potom neviem veru co som robil zle ale celu zadnu hazku som musel preladit a posuvat dorazy dolava
Zobraziť komentár 31.05.2024 - 18:49:52
00
keyboard_arrow_up