Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftscarinko napísal:
Ano tiež ho mam taky tuhy, vytlacanie ide horsie ale uz v tom mam grif len to nehce velmi zatekat do clankov. Zvazujem to niecim nariedit ale neviem cim.

Otvoril som balenie z tej novej série (biely vrchnák) a je redší ako ten so žltým vrchnákom. Riedky tak, že po aplikácii väčšej kvapky na článok časť z nej kvapne na zem. Asi je to kus od kusu (výrobnej dávky).
Zobraziť komentár 13.06.2024 - 16:36:46
01
arrow_leftscarinko napísal:
240km a to je mtb ci cesta? Lebo ja mam aktualne nahodeny squirt a mazal som pred teambuildingom. Prvy den 84km, druhy den 250km vratane totalneho lejaku a niekolkych oprsanych km a zatial ticho.
nie v zlom, ale sám si tiež nenapísal či cesta alebo MTB
Inak 250km je celkom masaker stihnúť počas teambuildingu ?
Zobraziť komentár 13.06.2024 - 19:37:24
01
U mna cesta. Pocas TB len 84km 😁, z TB domov 250km
Zobraziť komentár 13.06.2024 - 19:40:52
00
Nemali ste ten TB pod Ďumbierom ? Stretol som tu jednu blúdiacu partiu z takej že akcie ... :) Ale tí sa toho veľa nechystali prejsť ... Účelom TB nie je jazda na bicykli . Či ?
Zobraziť komentár 13.06.2024 - 20:40:47
00
Nene, vo Valči
Nie je to ucelom ale ja tie ich opičky so sutazami a skakanim vo vreci mozem...
Ja som mal s kolegom vlastny program.
Zobraziť komentár 13.06.2024 - 20:56:23
01
aký význam by malo mať pridávanie PTFE prášku pri kúpaní reťaze vo vosku? A máte niekto odskúšané, že má zmysel ísť do násobne drahších značkových tuhých voskov (rex, silca) oproti obyčajnému lacnému parafínu? Zatiaľ som skúšal len ten a na moje prekvapenie som spokojný. Zrejme definitívne prechádzam od klasického mazania olejom k voskovým kúpeľom.
Zobraziť komentár 19.06.2024 - 21:55:58
00
Tak ja som skusil ten vceli vosk :D
No odporucam skor ist cestou parafinu.Ale skusim spravit pomer toho vcelieho vosu s parafinom. napr. 1:5.
Lebo ten cisty vceli vosk je dost lepkavy.Ale pekne mi vonala dielna ked som ho topil :)
Zobraziť komentár 20.06.2024 - 07:00:20
00
teflon ma nizky koeff trenia a je odpudivy. myslim ze ho vychvaluje jeden australsky yt-ber ale ten jazdi len cestu....
ja davam obyc parafin, mne to staci, mozno raz skusim tie drahe.
Zobraziť komentár 20.06.2024 - 07:53:13
00
Ja som roztopil starý vosk na lyže, a celkom sa mi to páči. Je tvrdší ako sviečkový, a pekne z reťaze opadá.Nenalepí sa.
Zobraziť komentár 20.06.2024 - 08:27:10
00
Prosim vas ako mateze Squirt-om? je to moj prvy vosk tak by som poprosil rady od skusenjsich...
po aplikovani kvapky na kazdy clanok novej odmastenej suche retaze aj zotriete(ocistite) zbytol bieleho vosku na kadlach prehadzovacky prevodniku a kazety, alebo nechate samovolne zaschnut? dik
Zobraziť komentár 21.06.2024 - 00:29:42
00
nic nezotieram, iba necham zaschnut. Ale pred kazdym novym mazanim vyutieram retaz, kazetu, prevodnik, kladky prehadzovacky, teda cely pohon
Zobraziť komentár 21.06.2024 - 06:31:05
01
arrow_leftZdendo70 napísal:
Ja som roztopil starý vosk na lyže, a celkom sa mi to páči. Je tvrdší ako sviečkový, a pekne z reťaze opadá.Nenalepí sa.

aj to je moznost; niektore su s teflonom.
alebo niekto nech skusi voskove pastelky, bude to mat aj farebne :D
Zobraziť komentár 21.06.2024 - 08:06:34
00
Čaute, máte niekto reálnu skúsenosť s rôznymi značkami mazív, že ich aj viete porovnať hlavne z hľadiska výdrže a čistoty?

Ja viem porovnať olej od Brunox Top-Kett s Muc-Off Dry Lube. Brunox som používal dlhé roky na "obyčajnom" MTB. Reťaz mi prišla rovnako špinavá ako u Muc-Off a vydržala dlhšie namazaná. Zrejme kvôli tomu, že ide o olej (?) Výjazdy som mával dlhé cca 20, max 30km. Takže vydržalo nejaký čas v pohode.

Teraz mám nový bike a že si kúpim niečo kvalitnejšie, tak som išiel do Muc-Offu a ten mi príde, že vydrží na reťazi krátko. Jazdím MTB - les a prach, hlavne ten prach. Výjazdy mávam 40-60km a Muc-Off vydrží tých 50km. Potom už reťaz počuť a dokonca mi ju chytila jemná hrdza na vonkajšej strane, čo sa mi nikdy predtým nestalo :D

To mám každý výjazd zhadzovať reťaz, celú ju odmastiť a potom zase naniesť nové mazivo? Však to nebudem robiť nič iné ako denne odmasťovať a mazať :D A nie je to práve ten dôvod prečo ju chytí hrdza - že ju kompletne, ale že kompletne odmastím z vonkajšej strany, ktorá sa nikdy nemaže? :D

Čo s tým? Poradíte niečo, čo vydrží dlhší čas? Resp. aké máte tie skúseností s inými mazivami? Dik
Zobraziť komentár 24.06.2024 - 08:15:09
00
Najlepšie (pre mňa) mazivo na báze oleja bol Shimano Ptfe olej, ten sa žiaľ už nevyrába, takže ak nechceš skúšať voskovanie, alebo Squirt, tak skús olej na baze ptfe.
Zobraziť komentár 24.06.2024 - 08:23:44
00
Predtým než som prešiel na Squirt, tak som používal toto https://www.alza.sk/auto/castrol-chain-spray-o-r-retazovy-sprej-400-ml-d5827053.htm. Je to určené síce na motorky, ale fungovalo super, a reťaz to špinilo oveľa menej ako originál bike oleje.
Zobraziť komentár 24.06.2024 - 08:29:52
00
keyboard_arrow_up