dufam ze sa podelime o treningove rady a hlavne skusenosti ...myslim ze je uz najvyssi cas ukoncit zimnu pripravu a zacat pripravu na sezonu 2011.
ja osobne sa zberam do chorvatska 18 februara... ale inak zimna priprava nestala za vela ,kedze asi vsetci mame pracovne povinnosti a nejake tie rodinne povinnosti
ako spominal JFE kvoli tomu zatazovemu ekg by si to mal absolvovat, ale klasicky v zdravotnom zariadeni pod dohladom doktora. Sice potom je to nastavenie zon z ich pohladu druhorade, ale sa sa na tom nejak stavat... ja som to absolvoval vyslovene ako kontrolu, aj ked aj tie hodnoty zon som chcel samozrejme vediet...
pri tom VOmax by ma skor zaujimali hodnoty neprepocitane na kg, takisto aj watty, aj ked chapem, ze pri cyklistike je viac smerodatna pre porovnanie prepocitana hodnota...
scarinko Ja tam chodim raz za cas, ale nie kvoli tymto cislam. V kombinacii s echo vysetrenim na zistenie pripadnych skrytych srdcovych vad, pripadne patologickych zmien na srdci vplyvom nadmernej zataze.
Ahoj, a kde chodis, co na vychode by si odporucal?
JozoB Chodil som k Dr. Vargovi na fakultu. Volalo sa to Sportmed East, ale uz to skoncilo. Cize najblizsie Medicomp, Dr. Sajty v KE. Spravia ti tam rovno aj ECHO.
jachmel Ale ved ti to pekne sedi, farebne som vyznacil najpodobnejsie casy s jazdou bez watmetru a cca to mas. Jasne neriesim +-10w, ale to nemas sancu ani pocitit pri jazde v Z2 a nikto tiez nevie ktory watmeter je vlastne presny... Ide o to ze si vies potvrdit pocity ktore si mal pri jazde, nie ze to bude presne cislo.
Napr. u mna v poslednom case, kedy zatial na mtb jazdim bez watmetra (cca 70-71kg) voci kamosovi s watmetrom (cca 76kg) sedia takmer presne. Jasne, zase 5-10w to skace, ale viem, ci som isiel este na prahu, ci uz som mierne alebo dost prepaloval a spojit si to s prejavom na biku a ako som sa citil (a tepmi). A o to ide a tiez myslim ze to staci. Samozrejme nebude zhodnocovat a porovnavat cely vyjazd, to je bullshit.
Pri jazdach na urovni 4w/kg by som mal slapat o cca 20-25w menej ako on. Vzdy hore som ja, treba si vsimnut ze nevyberam cele segmenty a kopce, lebo vzdy tam bolo nejake aj len mierne klesanie alebo zjazd. A to je to co to skresluje.
1, casovka kedy sme na vyznacenom useku isli spolu az po zjazd. Pocitovo som vedel ze prepalujem, tepy v podstate cely cas nad prahom to potvrdzovali. Bol som ako na gume, ledva som vydrzal po usek zjazdu. Po nom som po chvili definitivne odkvecol. Stupanie necelych 23min. teda on 317W (4,17W/kg), ja 293w (co takmer presne sedi s mojou vahou cca 70,5kg). Tiez sa to zhoduje s pocitmi, vedel som ze idem uz nad moje FTP cca 3,9W/kg a preto som ledva drzal a ani uz dlhsie nevydrzal, neni sa comu cudovat, 23min v Z5 .
2, stupanie na urovni prahu, kazdy svojho. Prvy segment kopca sme este isli spolu v rovnakom case (cervena), zase takmer presny rozdiel 25w medzi nami. Nasledne zrychlil na svoje ftp ktore ma mierne vyssie a ja som si udrzoval konstantny odstup. Zase to sedi, kedy vidno ze pridal na watoch a ja som si drzal svoje s horsimi casmi (modre). Pocity si pamatam "idealne", ze som presne vedel ze som na prahu, tepy tiez stabilne nanom pocas celeho stupania. Opat sa mi potvrdilo ze mi to ukazuje dobre, vzhladom k pocitom ktore poznam z jazdy s watmetrom. Netvrdim ze to je exaktne presne, ale na potvrdenie takychto pocitov pri jazde mi to pride dostatocne presne. Alebo je to nahoda ze mi to skratka funguje?
vo2max zavisi aj od vahy(?), cim si lahsi a vychrtenejsi, tym je vacsie , ked priberies, pojde dole
inak su/boli experti, co mali cez 90, jeden tusim aj 100, som kdesik na internetoch videl
myš ma 140, zavodny kon 193 a zavodny husky 240 , mame co trenovat
JozoB Chodil som k Dr. Vargovi na fakultu. Volalo sa to Sportmed East, ale uz to skoncilo. Cize najblizsie Medicomp, Dr. Sajty v KE. Spravia ti tam rovno aj ECHO.
V PWG centre na budovatelskej by sa malo dat tiez.
Ma to vyznam raz za rok? Ak sa to meni pomerne casto
Pokiaľ si neurobíš test a nedozvieš sa reálne zóny tak vyvstáva otázka čo vlastne sleduješ meraním tepu. Bez testov máš na riadidlách iba zbytočne drahé zariadenie, ktoré môžeš mať nastavené aj v čínštine. lebo tie čísla čo ti ukazuje nevieš priradiť do správnych zón.
Tak na garminackom VO2 max to vidno, ze clovek musi dat naozaj intenzivnejsie treningy, aby sa to pohlo. Podla mna ak mas tepak aj wattmeter, bude to celkom spolahlive.
Som už trochu starší, a mam 1 rok garmin hodinky a tie stale pindajú, teda apka, že mam viac trenovat vysokoaerobny režim. Tu píše, že je to najhoršie pásmo: https://lnk.sk/ighi
Neviem sa v tom zorientovať.
Som už trochu starší, a mam 1 rok garmin hodinky a tie stale pindajú, teda apka, že mam viac trenovat vysokoaerobny režim. Tu píše, že je to najhoršie pásmo: https://lnk.sk/ighi
Nic si z toho nerob. Som na tom rovnako a pritom trenujem tri discipliny (triatlon) podla treningovych planov profi trenera, ktory ma velmi dobre pozna-je to moj brat.
V minulosti tu (alebo vo vlákne "dnešný tréning") prebiehala vášnivá debata o dôležitosti FTP ako hodnoty a dokonca boli na ňu aplikované "čudesné" koeficienty. Tu sa v GCN zamerali práve na ukazovateľ FTP a otázku ako je dôležitá pri posúdení kvalít pretekárov. Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pri tom VOmax by ma skor zaujimali hodnoty neprepocitane na kg, takisto aj watty, aj ked chapem, ze pri cyklistike je viac smerodatna pre porovnanie prepocitana hodnota...
scarinko Ja tam chodim raz za cas, ale nie kvoli tymto cislam. V kombinacii s echo vysetrenim na zistenie pripadnych skrytych srdcovych vad, pripadne patologickych zmien na srdci vplyvom nadmernej zataze.
Ahoj, a kde chodis, co na vychode by si odporucal?
Napr. u mna v poslednom case, kedy zatial na mtb jazdim bez watmetra (cca 70-71kg) voci kamosovi s watmetrom (cca 76kg) sedia takmer presne. Jasne, zase 5-10w to skace, ale viem, ci som isiel este na prahu, ci uz som mierne alebo dost prepaloval a spojit si to s prejavom na biku a ako som sa citil (a tepmi). A o to ide a tiez myslim ze to staci. Samozrejme nebude zhodnocovat a porovnavat cely vyjazd, to je bullshit.
Pri jazdach na urovni 4w/kg by som mal slapat o cca 20-25w menej ako on. Vzdy hore som ja, treba si vsimnut ze nevyberam cele segmenty a kopce, lebo vzdy tam bolo nejake aj len mierne klesanie alebo zjazd. A to je to co to skresluje.
1, casovka kedy sme na vyznacenom useku isli spolu az po zjazd. Pocitovo som vedel ze prepalujem, tepy v podstate cely cas nad prahom to potvrdzovali. Bol som ako na gume, ledva som vydrzal po usek zjazdu. Po nom som po chvili definitivne odkvecol. Stupanie necelych 23min. teda on 317W (4,17W/kg), ja 293w (co takmer presne sedi s mojou vahou cca 70,5kg). Tiez sa to zhoduje s pocitmi, vedel som ze idem uz nad moje FTP cca 3,9W/kg a preto som ledva drzal a ani uz dlhsie nevydrzal, neni sa comu cudovat, 23min v Z5
2, stupanie na urovni prahu, kazdy svojho. Prvy segment kopca sme este isli spolu v rovnakom case (cervena), zase takmer presny rozdiel 25w medzi nami. Nasledne zrychlil na svoje ftp ktore ma mierne vyssie a ja som si udrzoval konstantny odstup. Zase to sedi, kedy vidno ze pridal na watoch a ja som si drzal svoje s horsimi casmi (modre). Pocity si pamatam "idealne", ze som presne vedel ze som na prahu, tepy tiez stabilne nanom pocas celeho stupania. Opat sa mi potvrdilo ze mi to ukazuje dobre, vzhladom k pocitom ktore poznam z jazdy s watmetrom. Netvrdim ze to je exaktne presne, ale na potvrdenie takychto pocitov pri jazde mi to pride dostatocne presne. Alebo je to nahoda ze mi to skratka funguje?
vo2max zavisi aj od vahy(?), cim si lahsi a vychrtenejsi, tym je vacsie , ked priberies, pojde dole
inak su/boli experti, co mali cez 90, jeden tusim aj 100, som kdesik na internetoch videl
myš ma 140, zavodny kon 193 a zavodny husky 240
Jaiub Ano, celkom to sedi. Beriem spat, VO2max Garmin je vacsie hausnumeto ako Stravacke watty (za urcitych okolnosti)
V PWG centre na budovatelskej by sa malo dat tiez.
Pokiaľ si neurobíš test a nedozvieš sa reálne zóny tak vyvstáva otázka čo vlastne sleduješ meraním tepu. Bez testov máš na riadidlách iba zbytočne drahé zariadenie, ktoré môžeš mať nastavené aj v čínštine. lebo tie čísla čo ti ukazuje nevieš priradiť do správnych zón.
Nic si z toho nerob. Som na tom rovnako a pritom trenujem tri discipliny (triatlon) podla treningovych planov profi trenera, ktory ma velmi dobre pozna-je to moj brat.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://en.brujulabike.com/economy-of-cycling-essential-performance/
https://en.brujulabike.com/low-cycling-season-what-it-is-how-long-it-should-last-and-what-the-real-objective-is/