Tak po roku je tu opäť ŠPRINTPOLOM a už ako tradične v Stráňavach pri Žiline.
Tento rok je termín pretekov sobota 20.9.2008.
Ostatné info nájdete na stránke www.cyklo-pozitiv.sk
Tešíme sa na všetkých bikerov a bikerky
KATKO díky za suplovanie.
Inak jediný žiletkar minulý rok bol STIC ale tento rok vzhladom k tomu že je SPRINTPOLOM súčasťou Žilinskej cyklo ligy je predpoklad že tých žiletiek tam bude viac.
A pre Duracera trať je oproti prvému ročníku 1800 metrov dlhšia. Tak preto tie rozdiely.
...vsak to mi bolo jasne hned od zaciatku ze v 2005 sa sla kratka trat, niekolko krat to tu uz bolo spominane. Ja som mal na mysli priepastny rozdiel vitazov rocnikov 2006 a 2007. Kedze uz viem ze v 2006 islo prvych X-pretekarov na cestakov vsetko mi je uz teraz jasne.
No myslim ze cim dalej tym tazsie sa budu prekonavat najlepsie casy z roku 2006, kedze predpokladam, ze cesta nie je bohvieako udrziavana a z roka na rok je rozbitejsia, tak ako vacsina ciest na Slovensku tohoto druhu
Duracer a ty nebodaj planujes prist, tak to by bol zazitok. Kazdopadne sa aspon za teba opytam ci je prilba nevyhnutna (viem o jednom co ju isto mat nebude ak pride), predsa len je to furt do kopca...
Duracer a ty nebodaj planujes prist, tak to by bol zazitok. Kazdopadne sa aspon za teba opytam ci je prilba nevyhnutna (viem o jednom co ju isto mat nebude ak pride), predsa len je to furt do kopca...
...samozrejme ze prilba bude len dobrovolna, kedze 1)sa ide len dokopca, 2)po jednom, 3)s priemernou rychlostou rovnajucej sa vytrvalostnemu behu,:!: 4)na Smrekovici a Javorine taktiez nie je povinna.
Ak by som prisiel, velmi by som sa divil, ak by sme boli len dvaja bez prilby.
Ozaj a kto je ten biker, co tam urcite prilbu nebude mat ?
Včera so si chcel preveriť svoju formu pred Šrintpolomom a tú sú aktuálne výsledky:
Aktuálne časy tento rok, budem rád, keď ostatní pridajú svoje časy.
Pred týždňom: 38:38. Merané z námestia v Stráňavách pred obecným úradom a poštou. Štartuje sa od vybetónovanej ryhy, poloblúkom sa obíde námestie a šlape sa stále hore. Končil som pri hrobe 3 Jankov v sedle Javorina.
Včera 5.9.2008 - úsek z námestia k múzeu s delom, presnejšie k rampe s turistickým strešníkom - čas 7:50. Približne tento čas treba prirátať k časom z prvého ročníka, kedy bola časovka kratšia.
Celkový čas v sedle Javorina som mal 36:12. Išiel som čo najľahší bez akéjkoľvek príťaže, bez prilby s klasicky pripraveným MTB na maratón.
Ešte jedna poznámka. Keďže jazdím len 2 roky a mám viac ako polstoročnicu, reálne tento čas je porovnateľný len s mojimi rovestníkmi a ostatnými bikermi, ktorí o to stoja.
Fuj, ze sa dokazete prinutit ist ten kopec len tak...neviem preco ale polom totalne neznasam Tento rok som ho siel snad iba raz na Fatranskom maratone. Inak kopec na cas si davam na cestaku Makov alebo Semetes ale na polom sa nedokazem prinutit
Ja som dal Polom pár týždňov dozadu za 35 min aj nejaké drobné. Ale išlo sa mi dosť zle, uvidím, aké to bude na preteku, ak sa ho zúčastním. Keby som dal pod 35, bol by som rád.
tak ako som slubil - porovnanie so smrekovicou...
polom sa mi zda proti smrekovici dost brnkacka - ale urcite je tazsi co sa tyka povrhu, no na polome neni ani jeden usek ktory by bolo treba ist pod nejakych 11kmh - na smrekovici su take snad v dlzke 2km
Ja som dal Polom pár týždňov dozadu za 35 min aj nejaké drobné. Ale išlo sa mi dosť zle, uvidím, aké to bude na preteku, ak sa ho zúčastním. Keby som dal pod 35, bol by som rád.
V polovičke časovky to vyzeralo na 34,5 - 35 minút, ale v závere nebolo možné prinútiť nohy k väčším obrátkam. Aj tak som spokojný!
Zajtra sa chystá na 2 výjazdy Lord Klaymen. A budú to zaujímavé časy.
tak ako som slubil - porovnanie so smrekovicou...
polom sa mi zda proti smrekovici dost brnkacka - ale urcite je tazsi co sa tyka povrhu, no na polome neni ani jeden usek ktory by bolo treba ist pod nejakych 11kmh - na smrekovici su take snad v dlzke 2km
Myslíš rýchlosť na cesťáku? Včera som si všimol, že niektoré krátke strmšie úseky idem 7-8 km/h. Bol som rád, keď som išiel v priemere tesne nad 10 km/h.
K prilbám... Ak organizátor dá jasne do pravidiel, že prilba je povinná, tak je to jasné. Ja od roku tuším 1997 jazdím cez sezónu všade na tréning zásadne s prilbou, aby som bol na ňu dokonale zvyknutý. Môže byť aj 40 stupňov Celzia a nebudem protestovať, že do kopca ju netreba. Začal som ju nosiť kvôli Fatransko - Strážovskému cyklomaratónu, ktorý bol cestný a v dĺžke 230 km (organizoval to obľúbený Slavo Strečanský). Tam bola prilba povinná. Prvý krát som na prilbu nebol zvyknutý a po nejakých siedmych hodinách na CESŤÁKU (neznášam výraz "žiletka" - stretol som sa s týmto slovom až minulý rok) som mal krk úplne boľavý. AU! Teraz keď nosím prilbu stále tak mi to neva...
Raz som na šprintpolome štartoval. Tento rok budem druhý krát bez ambícií. Idem sa zúčastniť (bez odľahčovania bicykla a seba ). A budem šliapať, čo to dá.
Myslíš rýchlosť na cesťáku? Včera som si všimol, že niektoré krátke strmšie úseky idem 7-8 km/h. Bol som rád, keď som išiel v priemere tesne nad 10 km/h.
V polovičke časovky to vyzeralo na 34,5 - 35 minút, ale v závere nebolo možné prinútiť nohy k väčším obrátkam. Aj tak som spokojný!
Určite nejaký výborný výsledok hodí aj Stic.
..ked vidim na com stick sedi neda sa mi neopytat, ci je to ten cestak KTM co visel aj v bazari na mtbikerovi pred asi rokom a o ktoreho kupe som fakt uvazoval. Rocnik: 2006, Vybava full Ultegra, kolesa lacnejsie ksyrije, velkost L, cena 25 000Sk
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak jediný žiletkar minulý rok bol STIC ale tento rok vzhladom k tomu že je SPRINTPOLOM súčasťou Žilinskej cyklo ligy je predpoklad že tých žiletiek tam bude viac.
A pre Duracera trať je oproti prvému ročníku 1800 metrov dlhšia. Tak preto tie rozdiely.
...vsak to mi bolo jasne hned od zaciatku ze v 2005 sa sla kratka trat, niekolko krat to tu uz bolo spominane. Ja som mal na mysli priepastny rozdiel vitazov rocnikov 2006 a 2007. Kedze uz viem ze v 2006 islo prvych X-pretekarov na cestakov vsetko mi je uz teraz jasne.
No myslim ze cim dalej tym tazsie sa budu prekonavat najlepsie casy z roku 2006, kedze predpokladam, ze cesta nie je bohvieako udrziavana a z roka na rok je rozbitejsia, tak ako vacsina ciest na Slovensku tohoto druhu
...samozrejme ze prilba bude len dobrovolna, kedze
Ak by som prisiel, velmi by som sa divil, ak by sme boli len dvaja bez prilby.
Ozaj a kto je ten biker, co tam urcite prilbu nebude mat ?
...no neviem kto to je, ale na 99% si dovolim tvrdit, ze na forum urcite nechodi
Jasná odpoveď aj bez tejto fotografie
Aktuálne časy tento rok, budem rád, keď ostatní pridajú svoje časy.
Pred týždňom: 38:38. Merané z námestia v Stráňavách pred obecným úradom a poštou. Štartuje sa od vybetónovanej ryhy, poloblúkom sa obíde námestie a šlape sa stále hore. Končil som pri hrobe 3 Jankov v sedle Javorina.
Včera 5.9.2008 - úsek z námestia k múzeu s delom, presnejšie k rampe s turistickým strešníkom - čas 7:50. Približne tento čas treba prirátať k časom z prvého ročníka, kedy bola časovka kratšia.
Celkový čas v sedle Javorina som mal 36:12. Išiel som čo najľahší bez akéjkoľvek príťaže, bez prilby s klasicky pripraveným MTB na maratón.
Ešte jedna poznámka. Keďže jazdím len 2 roky a mám viac ako polstoročnicu, reálne tento čas je porovnateľný len s mojimi rovestníkmi a ostatnými bikermi, ktorí o to stoja.
Ano vid. foto 2007
Tak ten urcite tentokrat nepride.
Prečo ??????????
Nebudem to tu nejako roztahovat, len tolko, ze padol a ma problem s nohou.
Raz som na šprintpolome štartoval. Tento rok budem druhý krát bez ambícií. Idem sa zúčastniť (bez odľahčovania bicykla a seba
myslim na horaku...
..ked vidim na com stick sedi neda sa mi neopytat, ci je to ten cestak KTM co visel aj v bazari na mtbikerovi pred asi rokom a o ktoreho kupe som fakt uvazoval. Rocnik: 2006, Vybava full Ultegra, kolesa lacnejsie ksyrije, velkost L, cena 25 000Sk