Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tu prvu trasu pouzivam aj ja, len s malou zmenou - po nabrezi chodim po lavom brehu. Z estetickeho hladiska to tam byva zaujimavejsie ako na pravom brehu :)
Zobraziť komentár 24.07.2024 - 12:22:15
00
Na ľavom brehu je milión ľudí zvyčajne, vpravo je to voľnejšie.
Zobraziť komentár 24.07.2024 - 13:09:31
00
Nad kadnarkou https://en.mapy.cz/s/dezenobujo niekde tu je celkom slusna jama mozno sa to da preniest po lavej strane ale asi lepsie komplet obist.

A takto sme nasli uzvrety podchod, pod Vrakunskym kruhacom..

Prílohy:

20240724_204708.jpg
20240724_204708.jpg 266.29 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

20240724_220115.jpg
20240724_220115.jpg 281.62 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 25.07.2024 - 09:57:06
12
Na tej vinohradnickej cesticke opravuju potrubie. Nejaky cas odtial vyvierala voda. Obist sa to da spodom popri potoku a pri garazach dolava.
Zobraziť komentár 25.07.2024 - 13:47:33
02
V nedeľu voda už netiekla, ale značka bola stále namieste...

Dajme ale inú kontroverznú tému: https://www.aktuality.sk/clanok/KeoUAz8/cyklistom-sa-nechce-chodit-dlhsou-trasou-mozeme-prist-o-vzacne-sokoly-a-dropy/

ja sa vo veci Syslovskych poli neviem rozhodnúť čo si o veci mam mysliet, na jednej strane je jedinečná lokalita s výskytom dropa ktorý je pre mňa bajne zviera, nikdy som ho v reali nevidel ... na druhej strane zakaz pre cyklistov a trochu menej pre pešiakov, ale traktory ,kombajny, poľovníci , motorizovani ochranári, posledne keď som sa tam vyskytoval tak rakusania mali na svojej strane hranice zorganizovanú poľovačku na drobnú zver, kopa offroadov, psy, brokovnice ... dosť bezzuby boj, zdá sa ...
Zobraziť komentár 29.07.2024 - 17:18:17
00
arrow_leftivast napísal:
V nedeľu voda už netiekla, ale značka bola stále namieste...

Dajme ale inú kontroverznú tému: https://www.aktuality.sk/clanok/KeoUAz8/cyklistom-sa-nechce-chodit-dlhsou-trasou-mozeme-prist-o-vzacne-sokoly-a-dropy/

ja sa vo veci Syslovskych poli neviem rozhodnúť čo si o veci mam mysliet, na jednej strane je jedinečná lokalita s výskytom dropa ktorý je pre mňa bajne zviera, nikdy som ho v reali nevidel ... na druhej strane zakaz pre cyklistov a trochu menej pre pešiakov, ale traktory ,kombajny, poľovníci , motorizovani ochranári, posledne keď som sa tam vyskytoval tak rakusania mali na svojej strane hranice zorganizovanú poľovačku na drobnú zver, kopa offroadov, psy, brokovnice ... dosť bezzuby boj, zdá sa ...

Osobne mam pochopenie pre to, ze neustaly pohyb chodcova cyklistov je pre hniezdiace vtactvo horsi, ako obcasny prechod vozidla (v principe nerozhoduje hluk, ale skor frekvencia), ale je tam velka skoda, ze sa zvolil postup restrikcii, napriklad namiesto presmerovania cyklistov na nejaku alternativnu trasu primeranej kvality. Neviem ako to vnimaju ostatni, ale pre mna bola ta lokalita aj v case pristupnosti nezaujimava (je to obycajne pole, ale s asfaltovymi cestami), a jazdil som tade iba preto, ze nie je ziadna ina rozumna alternativa/spojenie Jaroviec/Rusoviec s Kittsee -> ak by potiahli rekreacnu asfaltovu cyklocestu popri dialnici, s napojenim na trojmedzie, tak by vacsina cyklistov do tohoto uzemia nemala dovod vstupovat
Zobraziť komentár 29.07.2024 - 18:51:17
01
Roky tam bol zakázaný vstup. Po rokoch dovolili a ľudia to začali zneužívať a porušovať pravidlá a koľkokrát sú aj arogantný ak ich človek na to upozorní, Celé to padá na tom, že ľudia to majú koľkokrát na háku. Stačí si prečítať diskusiu na FB napríklad ohľadom Draždiaku a voľného pohybu psov a ich kúpania sa (čo je zakázané a všade sú tam tabuľe). Napriek tomu tam možno aj polovica ľudí tvrdí, že to rešpektovať nebude, lebo však ich pes je čistejší ako ľudia atď. Tu je to to isté. Všade tabule, ale aj tak tam vleze.
Zobraziť komentár 29.07.2024 - 19:15:27
00
arrow_leftivast napísal:
lokalita s výskytom dropa ktorý je pre mňa bajne zviera, nikdy som ho v reali nevidel ...

Kusok dalej pri Nickelsdorfe smerom na Deutsch Jahrndorf ich je vidat pomerne casto. Raz som na ne zizal asi 20m od cesty, 6 ich bolo pokope. Kupodivu im nevadili ani auta a cyklisti.
Zobraziť komentár 29.07.2024 - 19:28:39
00
To su rakuske dropy. Tie su odolne. Tie slovenske uz cyklisti pochytali a zjedli.
Zobraziť komentár 30.07.2024 - 13:18:44
12
arrow_leftuid napísal:
Na tej vinohradnickej cesticke opravuju potrubie. Nejaky cas odtial vyvierala voda. Obist sa to da spodom popri potoku a pri garazach dolava.

update: včera (30.7.) to bolo ešte viac rozkopané a obísť sa to dalo vrchom, priamo cez kopu zeme.
Zobraziť komentár 31.07.2024 - 12:53:05
01
Ten Vrakunský most sa spomína aj tu :
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/719338-most-vo-vrakuni-vrakunsky-most-rekonstrukcia-oprava/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

Dočasný most budú môcť využívať aj cyklisti, no nie na prejazd, ale na prechod. „V prípade, ak chcú Malý Dunaj prebicyklovať, odporúčame im využiť obchádzkovú trasu vedúcu cez Modrý cyklomost,“ upozornilo hlavné mesto.

Prílohy:

most-vrakuna-hradska-mapa-clanokW.jpg
most-vrakuna-hradska-mapa-clanokW.jpg 18.96 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 03.08.2024 - 14:21:05
01
Ako z petrzalky resp Ruzinova pod cerveny most? Nasiel som nejake poznamky tu na nete, ale je to rok 2007 a podobne, co uz nemusi byt aktualne, aj co sa tyka znacenia, dopravy . . . je mozne sa nejak vyhnut stupaniam a / alebo rusnym cestam?
Zobraziť komentár 06.08.2024 - 13:28:35
00
a chces ist na cestaku alebo MTB/Gravel?
Zobraziť komentár 06.08.2024 - 13:36:53
00
https://sk.mapy.cz/s/cetelunuje tu máš cestu od TPD/ Starého mosta v Petržalke. Prevažná časť po hrádzi, alebo oddelenej cyklotrase a je najviac bezpečná. V rámci Petržalky, či Ružinova sa zvládneš snáď dostať na hrádzu.
Zobraziť komentár 06.08.2024 - 13:40:36
02
MTB/Gravel
Zobraziť komentár 06.08.2024 - 13:46:12
01
keyboard_arrow_up