Pre bratislavských vodičov malé upozornenie...
Asi dva týždne je odstránená max. povolená rýchlosť (70 km/hod.) na Brnianskej - vtedy som si všimol, že zmizla táto značka za križovatkou Patrónka. Ja si tak odvtedy preventívne hodím štvorku, rýchlosť od križovatky 50 km/hod., jazda na tempomat a všetci letia okolo mňa... Som normálna brzda premávky. Dnes ráno jeden pako dokonca na mňa zatrúbil a predbehol ma pravým pruhom - vyhradeným pre autobusy. 70 km/hod. je povolená príslušnou značkou až za tzv. Husákovou odbočkou - za odbočkou na ul. Prokopa Veľkého
Čakám, kedy tam začnú žandári vylepšovať deficit štátneho rozpočtu... To bude prekvapených!
Dtto plati o smere na Patronku, pozeral som to na G Street view a aj tam donedavna bolo pokracovanie 70ky ale je tam jej koniec.
Je to tam asi dva mesiace uz.
JoKo ja vždy jazdím MPR a pripadám si ako keby som stál... minule som na diaľnici pridal na 150km/h len tak zo zvedavosti a všetci ma obiehali takže...
dlohodobo jazdím na diaľniciach tempomat 110km/h lebo rozdiel v čase príjazdu je doslovne zopár minút....ale úspora paliva je enormná...sú dni kedy predbieham len kamióny, a sú dni keď aj pri 110km/h ide tak tretina áut pomalšie ako ja
Ja by som dnes chcela pochváliť všetkých vodičov, ktorí ma na Riazanskej/Vajnorskej/Bajkalskej cestou na hrádzu/z hrádze obiehali alebo spomalili a neobiehali, lebo sa blížil semafor s červenou. Naozaj sa mi zdá, že ak sa často obzerám a vodič vidí, že sa o tú situáciu za mnou ako cyklista zaujímam, tak je opatrnejší a tolerantnejší. Ale zároveň by som chcela povedať, že nerozumiem "trendu" obiehať cyklistov v zákrute a vzápätí si to rozmyslieť - resp. takto, po dlhom čase som minule šla z BB dedinami do lesa a ideme dvaja za sebou úzkou dedinskou cestou a pani v aute sa blíži k nám, my sa blížime do pravotočivej zákruty, pani nás s odstupom začne predbiehať, už sme na jednej úrovni na začiaku zákruty a potom si ako keby uvedomila, že je v protismere a nevidí za zákrutu, či nejde auto oproti, tak sa akoby "zľakla" a v strede/za stredom zárktuy sa natlačí na cyklistov a dopredbieha už úplne, že natesno. Pritom na takých cestách nie su ani čiary. Neviem, prečo nevie spomaliť a prednehnúť až za zákrutou, keď vidí, či nejde auto oproti.
Pretoze vnima cyklistu ako nieco menejcenne voci autu. Nenapadne jej, ze sa tam nemusi vpochat, ak neco pojde. Treba jazdit aspon 0,5m od okraja cesty, nech si toto nedovoluju.
Ked som teraz cestoval na biku cez CZ, DE, PL, je to upne iny svet co sa tyka vnimania bicyklov sofermi. Ani raz sa mi tam nestalo, ze by sa vedla mna minali auto co ma obieha s autom co ide oproti, a aj ked bola minimalna zakruta, tak sa vliekli auta za mnou. V Nemecku boli soferi najohladuplnejsi. Ked bola uzka cesta, tak jednym kolesom sli napr mimo cestu. Celkovo tam jazdilo ovela menej aut a ovela pomalsie/kludnejsie ako u nas. Polsko aj Cesko tiez velky rozdiel oproti nam, aspon teda oproti strednemu Slovensku. Velmi to je citit. Aby som len nehanil, ked som sa vratil do SR a siel som severnou castou od Cadce po Terchovu, a kus dalej, soferi boli dost ohladuplni, a aj ma predbiehali v pomerne dostatocnej vzdialensti. Cez Donovaly som si ale neterufol ist druhykrat (prvykrat som mal nic moc zazitok) a strihol som to radsej cez Hiadelske sedlo
Ked som teraz cestoval na biku cez CZ, DE, PL, je to upne iny svet co sa tyka vnimania bicyklov sofermi.
Nemecko by som ti veril. Poľsko moc nemám pojazdené. Ale v ČR som stretol na cestách za volantom väčšie hovadá ako na Slovensku. Tam majú ešte silnejší dojem, že cyklista na ceste nemá čo pohľadávať a tak sa aj správajú. Na úzkych kľukatých cestách južnej Moravy sa asi každý rok stretne totálny výkvet blbcov. Tlačia sa tam, kde nie, že líznu cyklistu, oni sú schopní ho rovno vytlačiť mimo cestu, lebo zistia, že s oproti idúcim autom, ktoré musí ísť na brzdy do flekovania by sa zrazili. Toto človek zažije niekoľkokrát, nie za rok, ale za výjazd.
Popravde ČR som šiel len cez cesty 3.triedy, tak to úplne zhodnotiť neviem. Ale prešiel som ČR od východu až po nemeckú hranicu a zdalo sa mi to lepšie ako u nás. Ohľadom kvality ciest 3.triedy to je už iná káva. Majú to tam horšie ako na Balkáne. Hanba bratia
Mam v CR podobne skusenosti ako obaja nado mnou. Boli jazdy kde som si nebol isty ci uz som nahodou nepresiel do Rakuska lebo vodici super a boli miesta kde som rozmyslal ze ci nejdem radsej na vlak.
Minuly tyzden som bikoval v Kranjskej a bolo to nieco ako bike heaven a v pondelok navrat do SK reality, vytrubeny ostriekany. Normalne som chvilu rozmyslal ze sa stahujem naspat a dohodnem pracu na dialku zo SLO.
Ja si zase pri používaní bicykla na západe pripadám ako posvätná krava v Indii. V niektorých regiónoch (napr. západné Nemecko, Holandsko, Belgicko) je úplne neuveriteľné, ako vodiči rešpektujú cyklistov.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Viete dobre ako to na úzkych cestách je a stále sa tam musíte tlačiť. Musí to byť mentálne zatmenie s egoizmom, tiež určitý druh masochizmu zmiešaný s poruchou pudu sebazáchovy preložený chuťou ohrozovať životy motoristov v cestnej premávke. Pár takých som nedávno stretol. Zaslúžili by si padnúť gulami na elektrického ohradníka aby sa spametali... prípadne by mali mať možnosť vodiči za nevhodné správanie cyklistu mu odobrať aspoň sedlo... ")
Každopádne keď si má rodina s deťmi v aute na dovolenku kvôli bezmozgovému cyklistovi v zákrutovom stúpaní bez krajnice vybrať či sa čelne zrazí s protiidúcim vozidlom alebo ho musí zatlačiť do priekopy, tak čo by ste si vybrali vy??? Každopádne má ten slušný vodič kvôli nemu problém.
Vo filme "Living daylights" mal James Bond v nábojochkolies auta lasery, ktoré odpílili podvozok na služobnej Lade VB, možno by to zabralo na cyklistov viac ako voda v ostrekovači.
Ty si kkt. Ten vodič má predpokladať, že v zákrute môže cyklista proste byt, rovnako ako tam moze byt pomalšie auto. Chodu už dopc s trollenim z tejto stránky, prosím ta. Len si tu honis reakcie.
Toto je moja posledná reakcia na teba, ideš do bloku.
(Sorry ostatným, za tak prudkú reakciu, ale už má to hrozne unavuje citat furt dokola to iste. Kazdy jeho prispevok je podľa rovnakej primitívne šablóny a to je napísať niečo, čo sa trosku líši od reality, aby sa na tu logicku chybu chytilo co najviac ludi a na toho zufalca zareagovalo.)
To už človek aby si plánoval výjazd do lesa len cez dediny s rovnými cestami bez zákrut alebo sa tam transportoval vrtuľníkom Nebodaj jee za dedinou zákruta a cyklista je na chybe, že tadiaľ ide - toto už je najvyššia úroveň oného, ani neviem ako to mám nazvať to tvrdenie, že cyklista nemá na cestách so zákrutami čo robiť
Každopádne keď si má rodina s deťmi v aute na dovolenku kvôli bezmozgovému cyklistovi v zákrutovom stúpaní bez krajnice vybrať či sa čelne zrazí s protiidúcim vozidlom alebo ho musí zatlačiť do priekopy, tak čo by ste si vybrali vy??? Každopádne má ten slušný vodič kvôli nemu problém.
Argumentacny faul "falosna dilema". Rodina, resp. ten slusny vodic ma v prvom rade na vyber (co vyber, povinnost) predbiehat bezpecne.
Ty si kkt. Ten vodič má predpokladať, že v zákrute môže cyklista proste byt, rovnako ako tam moze byt pomalšie auto. Chodu už dopc s trollenim z tejto stránky, prosím ta. Len si tu honis reakcie.
Čo sa čuduješ? Dostal ban na príspevky v téme Elektrohejteri, tak sa realizuje inde. Napríklad v téme Elektromobilita. Tu je jedna z jeho mnohých periel
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Asi dva týždne je odstránená max. povolená rýchlosť (70 km/hod.) na Brnianskej - vtedy som si všimol, že zmizla táto značka za križovatkou Patrónka. Ja si tak odvtedy preventívne hodím štvorku, rýchlosť od križovatky 50 km/hod., jazda na tempomat a všetci letia okolo mňa... Som normálna brzda premávky. Dnes ráno jeden pako dokonca na mňa zatrúbil a predbehol ma pravým pruhom - vyhradeným pre autobusy. 70 km/hod. je povolená príslušnou značkou až za tzv. Husákovou odbočkou - za odbočkou na ul. Prokopa Veľkého
Čakám, kedy tam začnú žandári vylepšovať deficit štátneho rozpočtu... To bude prekvapených!
Je to tam asi dva mesiace uz.
https://maps.app.goo.gl/N9Tjaqk3cqkNXDW18
btw nasiel som k tomu aj nejaku komunikaciu
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/165187/brnianska-znizenie-rychlosti
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/191407/brnianska-zvisla-znacka-chybajuca
Ked som teraz cestoval na biku cez CZ, DE, PL, je to upne iny svet co sa tyka vnimania bicyklov sofermi. Ani raz sa mi tam nestalo, ze by sa vedla mna minali auto co ma obieha s autom co ide oproti, a aj ked bola minimalna zakruta, tak sa vliekli auta za mnou. V Nemecku boli soferi najohladuplnejsi. Ked bola uzka cesta, tak jednym kolesom sli napr mimo cestu. Celkovo tam jazdilo ovela menej aut a ovela pomalsie/kludnejsie ako u nas. Polsko aj Cesko tiez velky rozdiel oproti nam, aspon teda oproti strednemu Slovensku. Velmi to je citit. Aby som len nehanil, ked som sa vratil do SR a siel som severnou castou od Cadce po Terchovu, a kus dalej, soferi boli dost ohladuplni, a aj ma predbiehali v pomerne dostatocnej vzdialensti. Cez Donovaly som si ale neterufol ist druhykrat (prvykrat som mal nic moc zazitok) a strihol som to radsej cez Hiadelske sedlo
Nemecko by som ti veril. Poľsko moc nemám pojazdené. Ale v ČR som stretol na cestách za volantom väčšie hovadá ako na Slovensku. Tam majú ešte silnejší dojem, že cyklista na ceste nemá čo pohľadávať a tak sa aj správajú. Na úzkych kľukatých cestách južnej Moravy sa asi každý rok stretne totálny výkvet blbcov. Tlačia sa tam, kde nie, že líznu cyklistu, oni sú schopní ho rovno vytlačiť mimo cestu, lebo zistia, že s oproti idúcim autom, ktoré musí ísť na brzdy do flekovania by sa zrazili. Toto človek zažije niekoľkokrát, nie za rok, ale za výjazd.
Minuly tyzden som bikoval v Kranjskej a bolo to nieco ako bike heaven a v pondelok navrat do SK reality, vytrubeny ostriekany. Normalne som chvilu rozmyslal ze sa stahujem naspat a dohodnem pracu na dialku zo SLO.
Vo filme "Living daylights" mal James Bond v nábojoch kolies auta lasery, ktoré odpílili podvozok na služobnej Lade VB, možno by to zabralo na cyklistov viac ako voda v ostrekovači.
Toto je moja posledná reakcia na teba, ideš do bloku.
(Sorry ostatným, za tak prudkú reakciu, ale už má to hrozne unavuje citat furt dokola to iste. Kazdy jeho prispevok je podľa rovnakej primitívne šablóny a to je napísať niečo, čo sa trosku líši od reality, aby sa na tu logicku chybu chytilo co najviac ludi a na toho zufalca zareagovalo.)
Argumentacny faul "falosna dilema". Rodina, resp. ten slusny vodic ma v prvom rade na vyber (co vyber, povinnost) predbiehat bezpecne.
Čo sa čuduješ? Dostal ban na príspevky v téme Elektrohejteri, tak sa realizuje inde. Napríklad v téme Elektromobilita. Tu je jedna z jeho mnohých periel
No a keďže je šofér a e-motorkár, tak sa v tejto téme odbavuje na cyklistoch