Kopírujem z uzavretej skupiny:
Máme zde info od vědmáka
Takže - Skupina sever dohromady čítá cca 73.500 mužů. Z nich v Kurské oblasti bylo cca 10.000 mužů a 70 tanků.
Zálohy RA dnes tvoří cca 60.000 mužů. Z n ich je dnes směrováno do kurské oblasti 15.000 až 20.000 mužů.
Mimochodem všimněte si poměru tanky versus BV 1:2 a Na jedno BV připadá cca 100 mužů.
Tak a směr Kursk rusáci přišli údajně o další Su-34. Bohužel zatím opět bez záznamu
rusáci oznamují jak jejich letectvo operuje v Kurské oblasti - jako obvykle kecají. Video Mi-28 je z části od Kreminy a z části od Časiv Jaru
další zajatí rusáci na cestě na UA. Ten na videu si stěžuje na Kadyrovce... jen jsem nepochopil, co mu provedli...
Video z ovládnutí obce Sverdlikovo - jde o vesnici skoro přímo na hranici - SZ od Sudže
Zprávy od rusáků z Kurské oblasti:
„Lžou. Situace je taková, že téměř vše [prostor a osady] od Suzhi po vesnici Kromskie Byky (vesnice cca 8km jižně od Lgova) ovládají ozbrojené síly Ukrajiny. Poslední lidé, kteří se evakuovali, říkají, že přímo na silnicích v Malé Lokně (vesnice cca 8km severně od Sudže) leží mnoho mrtvol. Všude jsou miny, sabotážní skupiny, ozbrojené síly se už zakopaly v Malé Lokně. Podle posledních údajů zase ti, co odcházeli, říkali, že na křižovatce u obce je zátaras a samopal.
„V Pogrebkách (vesnice na půl cesty ze Sudže do Kromskich Byků, tedy cca 12km severně od Sudže) zůstalo 20 lidí. Na všechny se zapomnělo, není jak se tam dostat, ozbrojené síly jsou všude. Místní obyvatelé odešli přes pole a lesy. Předtím byli 1-2 lidé v noci vyvezeni na motorkách do Krombyk (obec Kromskie Byky, okr. Lhovsky). Tady je vaše evakuace. Vím, že někdo zůstal v Ljubimovce, a dokonce i ve Viktorovce sedí 5-6 lidí ve sklepě, není s nimi kontakt."
„Zachránil jsem se, dva dny jsem chodil po lesích a polích. Protitankové miny a tříštivé lalokové miny leží přímo na asfaltu a zemi. Byl jsem hospitalizován v Lgovské nemocnici, je tam mnoho zraněných kontraktorů - všichni mariňáci. Řekli, že dva dny zadržovali pěchotu ukrajinských ozbrojených sil v Novoivanovce (vesnice spolu se zmíněnou Ljubimovkou na půl cesty mezi Sudžou a Korenovem, tedy cca 15km od Sudže). Žádná komunikace, žádná podpora. Chybělo dělostřelectvo. Druhý den prorazila obranu těžká bojová vozidla pěchoty a tanky, za nimiž následovali vojáci na Bradley. Mnoho zemřelo. Ozbrojené síly Ukrajiny se neprodleně vydaly do Male Lokny, nikdo je tam nezastavil. A dále po dalších vesnicích. Informace, které jsou přenášeny, jsou zpožděny o dva dny. Evakuace do oblastní nemocnice v Kursku začala 8. srpna z Ústřední nemocnici Lgiv.
Nezapomínejme i na další úseky ale: Rostovská oblast....
https://www.facebook.com/groups/390862303211503/posts/803996135231449/