planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Shimano SLX M675, začali sa mi zavdzdušňovať. Pravidelne stláčam páku a každých čo 5-10 sekúnd sa objaví malinká bublinka. Na pieste nepozorujem únik. Je možné, že by bol únik v tŕni a olive? Nedávno som totiž skracoval hadicu, tŕň a olivu som samozrejme vymenil. A sa mi zdá, že okolo skrutky, čo drží hadicu v páke, akoby bolo vlhko - utriem do sucha a po pár dňoch sa mi to zdá znova. Ak neuniká na olive, potom už len niekde v páke.
No, keď si skracoval a máš pocit že pokazila páka tak pravdepodobnosť tohto scenára je minimálna. Omnoho skôr bude problém v olive a tŕni ktoré menil, a veď vlastne píšeš že ti to slzí, tak čo riešiš, proste ti to netesní ...
Zdravím
Mám taký problém s brzdami Tektro Orion 4P a Shimano BR-MT 520. Keď výmenim nové platničky, tak sú piestiky vysunuté približne rovnako. Ale postupom času keď sa platničky pomaly opotrebávaju tak sa piestiky na jednej strane strmeňa vysuvajú viac než na druhej strane. Potom začnú trochu trieť o kotúč, tak musím nastaviť strmeň. A tak sa to opakuje stále dookola až začne kotúč trieť o teleso strmeňa. A platničky sú opotrebované iba spolovice (viď foto). Brzdy sú odvzdušnené a inak fungujú normálne. Tak je to na prednej aj zadnej brzde.
Odvzdusnenie ozaj nie je liek na všetko.
Piestiky pred výmenou platniciek neboli dostatočne čisté a teraz jedna strana má väčší odpor a chodia nesymetricky.
Treba ich dokonale vycistit a na každý kvapnut trochu brzdoveho oleja.
Naprázdno musia tie piesty chodiť symeetricky.
ale brhlenie piestikov tiez nieje liek na vsetko
mne sa nevracala vonkajsia strana, ta na ktoru nieje pripevnena hadica. kvapalina ide z jednej strany prasata do druhej cez uzky kanalik. mne jeden mechanik poradil ze mam vymenit kvapalinu, ze tam moze byt bordel z vyroby ktory upchava kanalik. a aj tak bolo. napriek tomu ze kvapalina bola nova a odvzdusnenie nebolo treba, vymena pomohla. celkom slusny bordel odtial vyliezol.
Zdar borci
Idem si po radu.
Menil som dnes brzdy. A mam problem s brz.pakou zadnou Shimano XT.
1, ked som ju zakladal na riadidla ledva som nasunul na riadidla, akoby ten obluk bol maly, lava sadla hned zlahka.
2, TEN VÄČŠÍ problem, keď som začal odvzdušňovať nedala sa mi natlačiť kvapalina, normálne som mal protitlak.
Vykrutil som hadičku a tlačil, cez ňu to pekne išlo.
Zase som hadičku založil a znovu to iste. Tak som zložil páku, pomykal s ňou, postláčal a zrazu to išlo naplniť.
Tak som začal odvzdušnovať, po chvili zlahka postláčam páčku nech vybehnu dake bublinky a už zase nešlo tlačit kvapalinu, zase páka dole, pomykať, postláčať a zase išlo.
Tak som sa to snažil odvzdušniť, už nešli ani bublinky.
Tak som všetko poskladal a samozrejme, že to nebrzdí. Predná krásne zadok ani zaboha.
Myslim že je zrelá na reklamáciu.
Alebo nemáte daku radu alebo podobnú skúsenosť ?
Díky za každú radu
Sú 2 možnosti... Buď bol v páke bordel s výroby, bežne sa v nových brzdách nachádzajú piliny... Alebo druhá možnosť pri montované hadice si v páke zalomil taký plastový tŕň ktorý začali montovať do nových odvzdusnenych ale rozpojenych setov...
Sú 2 možnosti... Buď bol v páke bordel s výroby, bežne sa v nových brzdách nachádzajú piliny... Alebo druhá možnosť pri montované hadice si v páke zalomil taký plastový tŕň ktorý začali montovať do nových odvzdusnenych ale rozpojenych setov...
Netusim a co sa da s tym spraviť, da sa to vymenit ?
Ten tŕň respektíve jeho zvyšku sa dajú s trochou trpezlivosti vydolovať von... Ak su to piliny v páke a nejdú von ani po preplachnuti tak reklamovať...
tam pomože len paku rozobrať a celu prefukať kompresorom
Ano len je nova, musim zistit ako to je s reklamaciou v Bike Discounte.
Este som ju aj teraz rsno odvzdusnoval a nic, akoby prepustala , ziadny tlak neroby na strmen.
Mám nejakú z aliexpres a funguje bez problémov. Sú tam koncovky ako na klasické skrutky, ktoré mali Elixir tak aj koncovky pre Bleeding Edge na Code/G2. Keď budem pri PC tak ju skúsim pohľadať. Niečo takéto, ale za polovičnú cenu
Mám nejakú z aliexpres a funguje bez problémov. Sú tam koncovky ako na klasické skrutky, ktoré mali Elixir tak aj koncovky pre Bleeding Edge na Code/G2. Keď budem pri PC tak ju skúsim pohľadať. Niečo takéto, ale za polovičnú cenu
Otázky: Je možné, že pri opotrebovaní brzdovej platničky je chod páčky brzdy väčší, t.j. je bližšie ku gripom? Nie sú brzdy konštruované tak, že toto by mal rezervoár eliminovať? Keď sme boli v rámci záruky reklamovať tento jav, tak predavač nám tvrdil, že sú opotrebované platničky a preto je páčka brzdy mäkká. Ďakujem za vaše názory a rady.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mam po ruke tesnenia z Magura banja tie maju 8,5mm vonkajsi priemer, vnutro 6mm a hrubka tak 1,2
Mám taký problém s brzdami Tektro Orion 4P a Shimano BR-MT 520. Keď výmenim nové platničky, tak sú piestiky vysunuté približne rovnako. Ale postupom času keď sa platničky pomaly opotrebávaju tak sa piestiky na jednej strane strmeňa vysuvajú viac než na druhej strane. Potom začnú trochu trieť o kotúč, tak musím nastaviť strmeň. A tak sa to opakuje stále dookola až začne kotúč trieť o teleso strmeňa. A platničky sú opotrebované iba spolovice (viď foto). Brzdy sú odvzdušnené a inak fungujú normálne. Tak je to na prednej aj zadnej brzde.
Piestiky pred výmenou platniciek neboli dostatočne čisté a teraz jedna strana má väčší odpor a chodia nesymetricky.
Treba ich dokonale vycistit a na každý kvapnut trochu brzdoveho oleja.
Naprázdno musia tie piesty chodiť symeetricky.
mne sa nevracala vonkajsia strana, ta na ktoru nieje pripevnena hadica. kvapalina ide z jednej strany prasata do druhej cez uzky kanalik. mne jeden mechanik poradil ze mam vymenit kvapalinu, ze tam moze byt bordel z vyroby ktory upchava kanalik. a aj tak bolo. napriek tomu ze kvapalina bola nova a odvzdusnenie nebolo treba, vymena pomohla. celkom slusny bordel odtial vyliezol.
Skúsim to urobiť podľa vašich rád.
Idem si po radu.
Menil som dnes brzdy. A mam problem s brz.pakou zadnou Shimano XT.
1, ked som ju zakladal na riadidla ledva som nasunul na riadidla, akoby ten obluk bol maly, lava sadla hned zlahka.
2, TEN VÄČŠÍ problem, keď som začal odvzdušňovať nedala sa mi natlačiť kvapalina, normálne som mal protitlak.
Vykrutil som hadičku a tlačil, cez ňu to pekne išlo.
Zase som hadičku založil a znovu to iste. Tak som zložil páku, pomykal s ňou, postláčal a zrazu to išlo naplniť.
Tak som začal odvzdušnovať, po chvili zlahka postláčam páčku nech vybehnu dake bublinky a už zase nešlo tlačit kvapalinu, zase páka dole, pomykať, postláčať a zase išlo.
Tak som sa to snažil odvzdušniť, už nešli ani bublinky.
Tak som všetko poskladal a samozrejme, že to nebrzdí. Predná krásne zadok ani zaboha.
Myslim že je zrelá na reklamáciu.
Alebo nemáte daku radu alebo podobnú skúsenosť ?
Díky za každú radu
Netusim a co sa da s tym spraviť, da sa to vymenit ?
Ano len je nova, musim zistit ako to je s reklamaciou v Bike Discounte.
Este som ju aj teraz rsno odvzdusnoval a nic, akoby prepustala , ziadny tlak neroby na strmen.
Na SRAM G2 a Code je tá istá sada.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/odvzdusnovacie-sady/bleedkit-sram-ultimate-odvzdusnovacia-sada-p134178.html
Bleedkit SRAM Ultimate odvzdušňovacia sada
39,99 €
MOC 40,99 €https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/odvzdusnovacie-sady/bleedkit-sram-ultimate-odvzdusnovacia-sada-p134178.html
Tu máš sadu čo som si objednal ja z Aliexpressu , nemal som na Sram G2R ten nástrčný konektor, ale čisto na naskrutkovanie iba.
https://www.aliexpress.com/item/1005001439520948.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.86.21ef1802oDEpiK
Tu je aj s tým nástrčným konektorom :
https://www.aliexpress.com/item/1005002515525480.html?spm=a2g0o.productlist.main.67.54d9jcHQjcHQcY&algo_pvid=2dac7ef7-f3a3-4cb7-96b6-898dd438f684&algo_exp_id=2dac7ef7-f3a3-4cb7-96b6-898dd438f684-33&pdp_npi=4%40dis%21EUR%218.89%218.55%21%21%219.56%219.19%21%40211b6c3617261363056427150e5b26%2112000020960002250%21sea%21SK%21179703209%21X&curPageLogUid=Ruh9Z5PsXy08&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A
alebo
https://www.aliexpress.com/item/1005004262370207.html?spm=a2g0o.productlist.main.49.54d9jcHQjcHQcY&algo_pvid=db7f980b-9b10-4a28-8fd8-3e83da1f7264&algo_exp_id=db7f980b-9b10-4a28-8fd8-3e83da1f7264-24&pdp_npi=4%40dis%21EUR%2118.75%2111.63%21%21%2120.17%2112.51%21%40211b6ce417261364078087838e742c%2112000028561665888%21sea%21SK%21179703209%21X&curPageLogUid=DAn7J41MOQvz&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A
Bleedkit SRAM Ultimate odvzdušňovacia sada
39,99 €
MOC 40,99 €