Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Je to jedno, ci VISA alebo MC, ako bezny pouzivatel rozdiel nezbadas
Zobraziť komentár 12.09.2024 - 12:44:03
13
simecek nevidel by som za tym automaticky nejaky odzub

dovody banky mozu byt rozne, napriklad snaha prehodit vsetkych klientov na jednu schemu (MC/VISA),zníženie nakladov banky, nepodporovanie niektorych technologii,...atd

tato prezentovana výhoda je naozaj výhoda. ak si chces byt isty, vypýtaj si z toho supportu zoznam vsetkych rozdielov (nemali by byt ziadne iné)
Zobraziť komentár 12.09.2024 - 19:13:33
10
Az na to, ze ta prezentovana vyhoda ne je tak uplne pravdiva, lebo aj MasterCard je mozne pouzit cez Apple Pay, Google Pay aj Garmin Pay.
Zobraziť komentár 12.09.2024 - 19:49:34
00
V tomto konkretnom pripade mas pravdu.
Aktualne vsak tiez plati,ze Mastercard ma sirsiu podporu CokolvekPay.
Zobraziť komentár 12.09.2024 - 20:03:33
00
CokolvekPay? Nechcel si napisat Click To Pay?
Zobraziť komentár 12.09.2024 - 20:07:23
00
Nie :D Nechcelo sa mi vypisovat Apple/Google/Garmin/Fitbit/Xiaomi/Swatch/Niceboy a bohvie co este Pay. Vlastne Fitbit uz nie, ale vies co myslim.
Zobraziť komentár 12.09.2024 - 20:12:54
02
arrow_leftJezus napísal:
Az na to, ze ta prezentovana vyhoda ne je tak uplne pravdiva, lebo aj MasterCard je mozne pouzit cez Apple Pay, Google Pay aj Garmin Pay.

precitaj si, je tam nenapadne slovicko 'tiez', cize toto neprezentuju ako vyhodu ;)

//ano, niekto to moze vyhodnotit ako pochybné praktiky
Zobraziť komentár 12.09.2024 - 20:16:07
01
Ak to tak Ty nevyhodnocujes, to este neznamena, ze ini to vidia rovnako. Ak vie clovek citat s porozumenim a chape kontext, tak je to z mojho pohladu prezentovane ako vyhoda v jednej vete spolu s neobmedzenymi vybermi z bankomatov. A naozaj sa tu nemusime hrat na slovicka...
Zobraziť komentár 12.09.2024 - 20:23:47
00
pozri/vidis, v tom texte NIKDE nie je ziadne porovnanie so starou MC kartou, to iba simecek oznacil boldom a ako vyhodu

ano, treba citat s porozumenim (a nezaujato - zaroven je dobre poznat kontext, podmienky, okolie) a tym sa minimalizuje rozne chapanie rovnakeho textu;)
Zobraziť komentár 12.09.2024 - 21:18:14
00
flyte bezne pouzivana skratka (súhrnný nazov) je xPay, ale CokolvekPay zne dobre;)
Zobraziť komentár 12.09.2024 - 21:22:05
00
Ta prezentovana vvyhoda "neobmedzené výbery zo všetkých bankomatov na svete zadarmo" je tak trochu zavadzajuca, je to sice pravda, ale umyselne zamlcali druhu cast. Aj ked neviem co z toho zamlcania banky maju, kedze na tom zarobi len ta druha strana. (mozno len nepisana dohoda - ja vdaka tomu zarobim na tvojich klientoch a ty ma mojich)
Pri vybere z bankomatu v zahranici sa platia dva poplatky:
1. Prvý poplatok vám zúčtuje banka, ktorá vám vydala platobnú kartu.
2. Druhy Poplatok vam zuctuje banka/firma vlastniaca bankomat - za sprístupnenie bankomatu, tzv. access fee.
A to "zadarmo" zahrna len ten prvy poplatok.

A k DCC: casto su platobne terminaly nastavene tak, aby ta smerovali prave k DCC.
Napr. Platba: Zo zakona ta musia na DCC upozornit. Zelate si platit v PLN alebo EUR? cervene tlacitko X - vyberas PLN a zelene tlacitko O vyberas EUR s DCC... (zelene=to dobre je s DCC)
OK, vyberies si cervene X. A potom ta terminal vyzve znovu: potvrdte ze si vyberate PLN: mas pred sebou dve tlacitka cervene X a zelene O a ziadaju od teba "potvrdte ze si vyberate PLN". Co si vyberiete?
Spravna odpoved je cervene X a vtedy ti to zuctuje v lokalnej mene teda napr. PLN. Dost zavadzajuce nie? Ak si vyberies pre potvrdenie zelene O tak platba bude zamietnuta a platiaci v strese, ak nema hotovost tak si vyberie a zaplati s DCC len aby to mal zaplatene.

BTW: platil som kartou v lietadle WIZAIR. Na karte mam zablokovane DCC. Trerminal v lietadle ukazal OK, platba uspesna. V skutocnosti mi nestiahlo nic.
Doteraz mi parkrat do mesiaca prichadza info, ze WIZAIR sa pokusa z karty stiahnut 3,5 Eur ale ze banka to zamietla. (mozno kvoli tomu zablokovanemu DCC na karte, neviem).
Kedze to bol 1,5 hodinovy let, ktory meskal dve hodiny tak to beriem ako karmu pre WIZair a neriesim to.
Zobraziť komentár 13.09.2024 - 08:18:06
03
Je normalne, ze banka nevie robit trvaly prikaz na zahranicny ucet? Mam mBanku a chcem si urobit trvaly prikaz do XTB.
Zobraziť komentár 01.10.2024 - 16:50:36
00
Hej, Tatra to tiež nevie. FIO ale naopak nemá problém.
Zobraziť komentár 01.10.2024 - 17:07:58
00
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 01.10.2024 - 17:28:24
00
slsp a csob vedia. akurat sa neda zvolit variabilny symbol, poznamka to vsak vyriesi.
Zobraziť komentár 01.10.2024 - 21:36:30
00
keyboard_arrow_up