Dudo tie Aligatory som pozeral,len sa mi zdali nejake krehke,takze su ok?


neviem, neskusal som, ale viaceri ich chvalia, ja chvalim maguracke kotuce... :wink:
28.09.2007 - 10:58:23
00
...maguracke kotuce...

tiez sa mi pacia,take decentne,vrcholne sa mi nepacia kotuce LX :?
28.09.2007 - 11:22:50
00
...vrcholne sa mi nepacia kotuce LX :?


LX - 6 dier su ine ako centerlock
LX - centerlock je vcelku pekny kotuc

Design je dost konzervativny (mne sa pacia vcelku), avsak co je podstatne - brzdia velmi dobre...Ale ked ich dobrzdim tak dam asi XTR, tie uz aj vyzeraju...
28.09.2007 - 11:42:39
00
Dudo tie Aligatory som pozeral,len sa mi zdali nejake krehke,takze su ok?
Jesus co znamena:...brzdi to relativne dobre ...?A ako si s tym diskom spokojny?


Original Hayes v-cut kotuce su myslim hrube 1,8 mm (väcsina kotucov ma hrubku 2 mm) a naozaj nie su bohvieco - velmi rychlo (uz pocas prvej sezony) sa v strede brzdnej plochy vybrzdili vyrazne viac ako na okrajoch a potom zacali kvoli nerovnomernemu opotrebovaniu kotuca rychlejsie odchadzat platnicky a tieto sa potom nedali zjazdit cele, bolo ich treba castejsie menit. Taktiez je problem v tom, ze oficialna bezpecna hrubka Hayes v-cut kotucov je 1,52 mm a v strede sa tie kotuce dostanu velmi rychlo pod tuto hodnotu. Jazdil som ich do hrubky v strede cca 0,9 mm a to uz zacal byt bike pri plnom brzdeni prednou brzdou nervozny a do paky aj vidly sa zacali prenasat vibracie a vobec to nebolo bezpecne, aj ked na okrajoch mal kotuc este stale cca 1,6 mm. Nechcem tie kotuce zatracovat, ale ja ich uz nekupim - sice sa dobre chladia vdaka mensej hrubke a viac otvorom, ale prave preto, ze je v strede brzdovej plochy menej materialu, sa stred rychlejsie vybrzdi (stenci).

Inak cast problemu s original kotucmi v-cut podla mna sposobilo aj original Hayes semimetallic oblozenie - ma agresivnejsiu zmes / zerie kotuc viac ako oblozenie BBB. S BBB oblozenim tie v-cut kotuce brzdili porovnatelne, mozno len o maly kusok slabsie, ale prestali sa tak rychlo opotrebovavat.

Alligator Wave som kupil ako lacnu alternativu (Kaktus ich ma za 400 abo 450 Sk/kus) a uz som si daval pozor na to, aby som nekupil kotuc, ktory ma v strede vyrazne menej materialu ako na okrajoch (jednoducho povedane - chcel som kotuc, ktory sa bude opotrebovavat rovnomerne na celej ploche).

Teraz mam uz spominany Alligator Wave (hrubka 2 mm), oblozenie BBB a nemam problem. Urcite sa netreba obavat pevnosti toho kotuca - je subjektivne pevnejsi a odlonejsi voci ohybu (a aj o nieco tazsi) ako Haes v-cut. Ja som nikdy nemal problem s prehrievanim brzd (nebrzdim ked netreba) :) ale povedal by som, ze Alligator sa moze zohrievat vzhladom na mnozstvo materialu a menej otvorov o kusok viac, ale ak niekto chodi dole kopcom nonstop so stlacenou brzdou, tak tomu nepomoze ani ultra vrtany a odvetrany kotuc. Brzdi to dobre, ale urcite by to brzdilo lepsie keby som mal väcsi kotuc (180mm), lenze väcsi ta moja Marzocchi vidla zial oficialne nezvlada, takze kym ju nevymenim (snad do zaciatku buducej sezony), tak jazdim 160mm.
28.09.2007 - 13:06:56
00
neporadi mi nik? :cry: nejake skusenosti z kotucami,co sa menej prehrievaju,nerobia ramus...


Poradim Ti original 8' V cut rotor, jednak na hayese vyzera najlepsie jednak s nim mam len dobre skusenosti. Mam ho uz 2 roky a je stale v dobrom stave. Inak tie veci ohladom odchadzania materialu v strede brzdnej plochy pre 203mm neplatia, otvory ma podstatne dalej od seba ako 160mm..a v cut ma celkovo mensie otvory. Takze tento problem vyriesili.
28.09.2007 - 14:27:32
00
Jezus&Dijck diky,pri tom V8 velkost kotuca to platit asi nebude,vyzera to ze pojdem do tej V8-micky a vyzeralo by to divne keby bol jeden kotuc iny...potrebujem aj druhy adapter?A ked prehodim predny V7 dozadu kde mam V6,tak tiez potrebujem adapter?
Senorexp2000 design je fakt vec individualna,verim ze LXka brzdia ok,ale mne sa tie rotory nepacia...
28.09.2007 - 14:59:22
00
Suhlas, 203 kotuc vydrzi viac, v mojom pripade jeden a pol roka. Kdezto 160 kotuc ku karbonovym hfx-kam mi vydrzal len pol roka (a to bola zadna brzda)
28.09.2007 - 15:08:43
00
No mne odisli prave 203 a tie co boli na biku ked som ho kupil (tiez 203), boli vydrate totalne, tie som dal prec hned.
28.09.2007 - 18:42:14
00
8) Potrebujem odbornú radu.
potrebujem vymeniť brzdovú hadicu na zadnej brzde HAYES HFX9 HD. Jedná sa mi konkrétne o zakončenia hadice na oboch stranách.
:arrow: Na strane brzdovej páky to nie je problém - 8) to som už robil, keď som skracoval hadicu. Viem, že mosadzná oliva je jednorázová záležitosť.

:arrow: Potrebujem poradiť, ako je to s opačnou stranou hadice, ktorá sa pripája na brzdový strmeň. Tá koncovka sa podľa manuálu volá HOSE CONNECTION-straight.
:?: Je táto koncovka jednorázový diel, alebo sa dá násilým vytiahnuť zo starej hadice??? :?: Ak je to jednorázovka, tak dúfam, že sa to dá kúpiť ako náhradný diel.
:?: Sú k inštalácii tej koncovky potrebné nejaké špeciálne lisovacie kliešte, alebo špec.prípravok???

:?: A ešte sa pre istotu spýtam na kompatibilitu brzdových hadíc. Musím presne kupovať hadicu na HAYES brzdu, alebo sú brzdové hadice rovnaké aj pre ostatné hydraulické brzdy??? :arrow: Ide mi o vonkajší a vnútorný priemer hadice.
A čo náplň, je rozdiel medzi hadicami pre brzdy plnené mineral.olejom a brzdovou kvapalinou?

:idea: Inak, ak sa niekomu doma váľa v šuplíku neposkodená hadica čiernej farby, tak nech sa ozve, kúpim. Musí mať ale mininálne dĺžku 127 cm. A najlepšie by bolo, keby mala aj tú koncovku čo ide do brzdového strmeňa.
06.11.2007 - 13:48:37
00
Chcel by som sa spýtať: ako som už niekde spomínal, tak sa mi podarilo prederaviť hadičku na prednej brzde. Otázka je, či sa mi prakticky oplatí vôbec tú hadicu vymienať, lebo v servise mi povedali, že by to vedeli spraviť za cca 1000-2000 Sk v závislosti od hadice, za čo sa prakticky dá kúpiť v inzercii nová brzda...
Keby som ju vymenil sám (čo som ešte nikdy nerobil), tak len za koncovky by som platil cca 200 do strmeňa a 150 do páčky + kvapalina (250) + hadica (cca od najlacnejšej za 300 až po cca 1800), čiže dokopy to vychádza v závislosti od hadice okolo 1300-1400 s trochu lepšou hadicou...
takže oplatí sa do toho vôbec púšťat?? Včera som si dal len tak inzerát a ozval sa mi záujemca, čo by tú brzdu za 1000 kúpil, takže mám to radšej predať?
Keby náhodou niekto nevedel a nepochopil to z názvu témy, tak brzda je Hayes HFX9...
Vopred veľká vďaka za pomoc a za radu...
09.09.2008 - 14:20:10
00
keyboard_arrow_up