Lokalizácia
Formulár sa odosiela
kontakty vyčistiť vatovou tyčinkou - tá na uši ktorou sa uši nemajú čistiť :D - najlepšie je na vatu strieknuť sprej na kontakty prípadne lieh ... Niekedy stačí aj len čistá voda a tou tyčinkou točiť ...
Na Aliexprese sa dá kúpiť taká silikónová zátka - asi to ochráni konektor pred agresívnym potom, špinou, mastným...
Zobraziť komentár 19.09.2024 - 14:52:13
00
čudujem sa, že už konečne nepoužijú magnetické nabíjanie (s kontaktom)
Zobraziť komentár 19.09.2024 - 15:01:01
00
arrow_lefteaten napísal:
Mate tie koliky zlate ci nie? Ja som mal povodne na 5x z ineho materialu a ked som ich dal reklamovat kvoli popraskanemu sklicku na HR senzore, tak mi vymenili aj koliky za zlate. Zjavne to robili preto, ze su trvacnejsie. Moje sa nabijaju stale fajn, ale musim pouzit original kabel. Akonahle pouzijem nejaky z Amazonu tak chytaju len v urcitej polohe. Original chyti hned bez problemov.

Mam zlate a rozpadli sa tiez
Zobraziť komentár 20.09.2024 - 11:27:14
00
mačacie zlato :D
Zobraziť komentár 20.09.2024 - 11:53:48
00
Stiahol som si freemap mapu do F7, ale zobrazuje takéto hrubé čierne čiary pozdĺž ciest. Čo mám urobiť inak aby to vyzeralo normálne? Predtým na F6 takýto problém nebol.
Zobraziť komentár 21.09.2024 - 10:28:42
00
Robí to aj mne na F7X a doteraz to nerobilo. Zrejme niečo pototo v poslednej aktualizácii.
Zobraziť komentár 25.09.2024 - 13:54:38
00
Aktualna Beta 18.15 to opravila
Zobraziť komentár 25.09.2024 - 16:34:36
00
Ahojte, mám hodinky Fenix 7x Solar niečo cez rok. Zo začiatku som si to ani veľmi nevšímal, ale dosť často mi vypadáva GPS. Po výjazde alebo turistike mám výškové metre úplne inde ako ostatní, prípadne inde, ako by mali byť podľa máp. Už som skúšal všetky možné nastavenia – výškomer podľa GPS, alebo len barometer, prípadne kombinované, ale nič nepomáha. Kalibrácia výškomera tiež nepomohla. Keď začínam výjazd, GPS mi ukazuje správnu výšku, ale počas cesty to začne haprovať. Predtým som mal Garmin Vivoactive 4 a tie boli oveľa presnejšie v tomto ohľade. Keď si porovnám grafy výšky, tak je to pekne rovné, cesta z práce má v priemere od 120 m do 169 m, nie ako na Fenixoch, kde to ide až do vesmíru.
Chcel by som sa spýtať, či má niekto podobnú skúsenosť s týmto modelom, alebo je to na reklamáciu?

Prílohy:

01.PNG
01.PNG 136.9 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

02.PNG
02.PNG 137.33 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

03.PNG
03.PNG 130.72 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: záznam z Vovoactive 4
Vivoactive.PNG
Vivoactive.PNG 132.83 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 04.10.2024 - 08:35:39
00
Neviem ako to ma tvoj model, ale skus vycistit otvor barometra. Pravdepodobne je zaneseny.
Zobraziť komentár 04.10.2024 - 09:11:56
00
To ma napadlo ako prvé. Čistil som, ale aj pred čistením, keď som si zapol barometer, bola hodnota rovnaká ako po čistení. Takže špina tam zrejme nebola. Rovnako som porovnával hodnotu s ďalšími hodinkami s barometrom, ktoré majú kolegovia, a líšila sa každému o +/- 0,3 bar.
Zobraziť komentár 04.10.2024 - 10:30:15
01
Vyskusal by som este reset + aktualizovat SW. Potom reklamovat.
Nemyslim, ze ide o nastavenie.
Zobraziť komentár 04.10.2024 - 16:37:18
01
Hej hej, vyskúšam to v priebehu budúceho týždňa, už som písal aj do obchodu na ich podporu, zatiaľ sa neozvali. Najhoršie na tom je to že to nespraví vždy. Tak z troch výjazdov jeden krát.
Zobraziť komentár 05.10.2024 - 16:46:16
00
Mal som niečo podobné s Venu 3 - vymenili za nové.
priprav si podklady z garmina, gpx, porovnanie mapy.cz, prípadne iné zariadenie pri danej aktivite.

Toto som im písal:

Dobrý deň
Už dlhšiu dobu pozorujem problémy s výškou a poschodiami.
Spustená aktivita chôdza. Celý okruh je skoro rovina s minimálnym prevýšením nakoľko sa jeho väčšia časť koná pri rieke Dunaj a v jej záplavovom území.
Kontrolné zariadenie Fenix 6 na druhej ruke nameral prevýšenie 26m, Venu 3 nameralo na 8,8km prevýšenie nezmyselných 325m.
Exportované súradnice GPS z Venu 3 do mapy.cz ukazujú, že podla máp by mala byť prejdená výška 22m čo je prijatelná odchýlka pre Fenix, ale uplne iné údaje ako na Venu3.
Aj pri chôdzi po rovine bez pustenej aktivity som "schopný" nejakým spôsobom namerať 20 poschodí. Priemerne týždenne mám 41 poschodí čo je na skoro rovinu (Petržalka) kde sa hlavne pohybujem uplný nezmyslel.

Porovnával som to z dalšími Venu3 ktoré na trase 5km namerali 14m výšky a moje na 0,7km (časť trasy druhých venu3) po uplnej rovine 25m ! (viem doložiť gpx)

Senzor je čistý, pravidelne čistený. Rovnako nepomáha ani kalibrácia výškomera, žial nepomohol ani tvrdý reset do výrobných nastavení. Barometrický tlak na ciferníku ukazuje a aj sa mení, takže barometer ako taký je funkčný.

Doplnené:
24.7. znovu komplet reštart do výrobných nastavení ... nepomohlo. Na 1km okruhu ktorý má pozvoľné stúpanie cca 5m a opätovné klesanie namerali 16m. V dobe státia na mieste (čakanie v rade) lietala výška 141m na 134m stále hore a dole .

20.7. aktivita bike dlžka Garmin 60,39km výškové 1036m
Porovnanie gpx priamo v mapových podkladoch 61,1km a výškové 781m
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 15:31:56
03
Ad posledmy odsek: to nie he argument na podporu reklamacie ale vyslovdne hlupost ... akemolvek aplikacie pocitajuce prevysenie z mapy napocitaju nezmysly, barometricke meranie (ak funguje) je vzdy daleko presnejsie ... ak sa o tom chces presvedcit, zober konkretny gpx nejakej trasy (napr. ten co si tu pouzil ako argument) a hod ho do 4-5 aplikacii ... napr. Mapy.cz, cykloserver.cz, strava, komoot, LocusMap, Connect atd ... rozdiely medzi nimi budu v stovkach vm ... takze ktory udaj z mapovych podkladov bude spravny ?
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 18:06:32
00
arrow_leftvlastoch napísal:
Ad posledmy odsek: to nie he argument na podporu reklamacie ale vyslovdne hlupost ... akemolvek aplikacie pocitajuce prevysenie z mapy napocitaju nezmysly, barometricke meranie (ak funguje) je vzdy daleko presnejsie ... ak sa o tom chces presvedcit, zober konkretny gpx nejakej trasy (napr. ten co si tu pouzil ako argument) a hod ho do 4-5 aplikacii ... napr. Mapy.cz, cykloserver.cz, strava, komoot, LocusMap, Connect atd ... rozdiely medzi nimi budu v stovkach vm ... takze ktory udaj z mapovych podkladov bude spravny ?

neboj, viem ako funguje barometer .... to je na ilustraciu ... uviedol som to do reklamácie, aby mali všetky varianty a mohli testovať. Rovnako mi je jasné, že odchýlka bude vždy.
Nabiehanie vyšky ked stojíš, alebo sa len prechádzaš po rovine v okruhu 10m je problém.
Problém vyriešili, výmenou za nové. Trvalo im to dlhšie ale vymenili.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 08:11:15
00
keyboard_arrow_up