Mal som niečo podobné s Venu 3 - vymenili za nové.
priprav si podklady z garmina, gpx, porovnanie mapy.cz, prípadne iné zariadenie pri danej aktivite.
Toto som im písal:
Dobrý deň
Už dlhšiu dobu pozorujem problémy s výškou a poschodiami.
Spustená aktivita chôdza. Celý okruh je skoro rovina s minimálnym prevýšením nakoľko sa jeho väčšia časť koná pri rieke Dunaj a v jej záplavovom území.
Kontrolné zariadenie Fenix 6 na druhej ruke nameral prevýšenie 26m, Venu 3 nameralo na 8,8km prevýšenie nezmyselných 325m.
Exportované súradnice
GPS z Venu 3 do mapy.cz ukazujú, že podla máp by mala byť prejdená výška 22m čo je prijatelná odchýlka pre Fenix, ale uplne iné údaje ako na Venu3.
Aj pri chôdzi po rovine bez pustenej aktivity som "schopný" nejakým spôsobom namerať 20 poschodí. Priemerne týždenne mám 41 poschodí čo je na skoro rovinu (Petržalka) kde sa hlavne pohybujem uplný nezmyslel.
Porovnával som to z dalšími Venu3 ktoré na trase 5km namerali 14m výšky a moje na 0,7km (časť trasy druhých venu3) po uplnej rovine 25m ! (viem doložiť gpx)
Senzor je čistý, pravidelne čistený. Rovnako nepomáha ani kalibrácia výškomera, žial nepomohol ani tvrdý reset do výrobných nastavení. Barometrický tlak na ciferníku ukazuje a aj sa mení, takže barometer ako taký je funkčný.
Doplnené:
24.7. znovu komplet reštart do výrobných nastavení ... nepomohlo. Na 1km okruhu ktorý má pozvoľné stúpanie cca 5m a opätovné klesanie namerali 16m. V dobe státia na mieste (čakanie v rade) lietala výška 141m na 134m stále hore a dole .
20.7. aktivita
bike dlžka Garmin 60,39km výškové 1036m
Porovnanie gpx priamo v mapových podkladoch 61,1km a výškové 781m