Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte. Aký máte názor na dieťa a ebajk? Máme 12 ročnú dcéru, ktorej sa prestalo chcieť úplne jazdiť a aj iné športové aktivity sa znížili dá sa povedať na nulu. Žena teda navrhla, aby sme jej kúpili ebajk, aby sme mohli znova ísť na spoločné výlety a malá nejaký pohyb (nie je však obézna, žiadne zdravotné problémy, len sa jej jednoducho nechce). Máme aj 15 ročnú dcéru, ktorú bajkuje v pohode, tak nám teraz vzniká problém, že ak niekde aj chceme ísť, tak možno iba na dosť jednoduché a krátke trasy, ktoré ale už tú 15 ročnú nebavia, alebo sa musíme rozdeliť a pod. Osobne s tým ebajkom pre tínedžera mám celkom problém, na druhej strane by to však mohlo trochu pomôcť.
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 10:00:30
00
Vyskúšaj zober z požičovne a uvidíš či ju to zoberie. Len tak kúpiť naslepo asi nie.
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 10:13:23
03
v zahraničí na juh od nás to nie je nič neobvyklé. ebajk rozširuje možnosti a motor je veľmi návykový. zároveň ale tým že je ťažký, správa sa pri jazde inak ako biobajk a treba si na to zvyknúť. keď postavíš pred 12-ročné dievča bicykel, ktorý pravdepodobne nedokáže zdvihnúť, môže sa aj zľaknúť. pokiaľ je možnosť, využite požičovňu, nech si vyskúša.
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 10:14:23
00
Žena má ebajk, sú podobne vysoké, takže jazdu už si vyskúšala. Skôr sa pýtam na názor, že či má 12 ročné dievča jazdiť na ebajku, lebo osobne s tým veľmi stotožnený nie som. Ale zasa ak by to malo pomôcť.
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 10:21:19
00
každý ebajker ti odpovie že žiadny problém :) keď si to vyskúšala a baví ju to tak prečo nie. tu u nás veľa detí na ebajkoch zatiaľ nejazdí, ale bude mať pohyb, v pohode zvládnete rodinné výjazdy. ak ju ale nebaví krútenie pedálmi celkovo, bude to zbytočná investícia.
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 10:30:09
00
arrow_leftlukjur napísal:
Žena má ebajk, sú podobne vysoké, takže jazdu už si vyskúšala. Skôr sa pýtam na názor, že či má 12 ročné dievča jazdiť na ebajku, lebo osobne s tým veľmi stotožnený nie som. Ale zasa ak by to malo pomôcť.

Ja osobne by som kúpil dieťaťu ebajk, ale rozdelil by som jazdenie. Zobrať ju na dlhší, možno náročnejší výjazd na ebajku a potom dať ľahší, kratší výjazd na klasike.
Striedal by som to, možno ju to na ebajku bude baviť viacej, ale potom na klasike bude šomrať (čo aj bude, veď je to žena :D ), ale možno si na to postupne zvykne a bude spokojná.
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 10:49:45
00
Kupis drahý e-bike aj tak ti na nom jazdit nebude:) spytat sa čo by ju bavilo resp vyskusat aj ine sporty. Najhoršie je nútiť do niečoho čo dieta nebavi na druhej strane treba športovať.
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 10:54:00
011
Nie, toto nie je o nútení. Sama si vyberá krúžky, ak ju to časom prestane baviť, tak z toho nerobíme haló a nikto ju do ničoho nenúti. Ten ebajk mal byť skôr pomoc, preto to žena navrhla a problém je skôr u mňa. Preto som túto otázku otvoril.
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 11:11:24
00
Každá jedna aktivita, ktorá dieťa odpúta od TV, PC, MT je dobrá, ebajk nevynímajúc... Netreba mať predsudky ani dilemy... Čokoľvek je lepšie, než keby mala sedieť doma...
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 11:27:05
05
neviem či to je aj u Vás tak. Ja by som chcel veľmi aby synator (13rokov) bicykloval ale proste nechce to robit. Skusal som aj e-bike aj pekné miesta no zatial je to tak ,že nemá k tomu vztah. Možno ak bude starší sa k tomu vráti. Chodí na vodné pólo a objavili sme ferratové lezenie. Tak aspon niečo v prírode:).Každopadne som rád, že aspoň športuje lebo v dobe mobilov je to tažké. Skúsil by som najprv požičať e-bike a spraviť výlet v peknom počasí na pekné miesto.
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 12:14:35
00
Tatry tú moju bavili (iná turistika ani veľmi nie), ale tam treba zasa skoro vstávať, čo sa nechcelo, plus sa to nedá pravidelne. Ten bajk bol v našom prostredí ideálny.
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 12:24:53
00
ako hovorím skúsit treba aj ine sporty aby ked zase pojdete na dovolenku do Tatier vládala turistiku lebo ak nič nebude robit bude to oveľa horšie. Skúste nejake kolektívne športy v meste. Bajk je idealny aj u nás ale co už narobíme. Nie sme jediní čo naše deti nechcú bicyklovať resp robit to co rodicia. Inak ja to mám bežne tak ,že sa delíme či už doma alebo na dovolenke. Malokedy športujeme všetci štyria naraz kedže sme natom všetci rozdielne. Nemúsite siliŤ a byť vždy všetci pohromade.
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 14:00:37
00
Ok, dík, ale trocha sme sa nepochopili. Tu ani nešlo o to, že čo má baviť malú, lebo to v podstate vieme a do ničoho ju nenútime a s tou kondičkou na tom zasa tak zle nie je, len som chcel vedieť názor na ebajk a deti, čo som v podstate dostal. Teraz už je na mne, aby som si to premyslel.
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 14:09:01
00
tak to bude mať dievča, ako keby si ty sedel na 60kg ebiku, ako sa ti bude jazdiť a manevrovať?
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 14:10:09
00
na výlety po zvažniciach je to ok aj pre 12ročnú . samozrejme na trailoch to už bude ťažšie. Dobré brzdy a pedále sú dôležite. Manželka ma na e-biku enduro plášte a nízke tlaky aby sa jej nešmykalo:) Radšej oželie pomalšie do kopca ako keby ju má niekde na šotoline šmyknut,
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 14:21:18
00
keyboard_arrow_up