Tebe sa len nechcelo ísť do iného pneuservisu, priznaj sa 😀
03.10.2024 - 17:04:29
03
Ja mam aktualne letne od 2021, a prave dosluzili…vcera v dazdi sa ma na dialnici neustale pokusali zabit 🙈 predne maju dezen akurat zarovno s tymi kontrolnymi bodmi…

Kazde mieste s len trosku viac bodou som musel ist 80-90 lebo v 110 to absolutne nedrzalo stopu.

Uprimne nechapem ako poniektori jedinci jazdia kludne ze par rokov na takychto a este horsich gumach…

Tento rok som to ocividne totiz neustriehol, v zivote som nejazdil gumy az do momentu kedy sa zjazdia po kontrolne body, a v zivote uz ani jazdit nebudem… 🙈
03.10.2024 - 20:38:13
00
Ked prispôsobis jazdu stavu a povahe vozovky tak zvycajne 6 rocna pneumatika nezjazdena pod toleranciu nema problem…….
03.10.2024 - 21:04:36
00
...zvycajne...
03.10.2024 - 21:31:08
00
Tak ale ked Miso najazdi za rok tolko co ja za 5-6 rokov tak asi tazko mozem/e zjazdit gumy do rovnakeho stavu ako on
03.10.2024 - 21:36:40
00
Kto jazdil na Barum Economy, co sa kedysi montovali na Favority, v casoch, ked o zimnych pneu v nasich koncinach vacsina ani nepocula, tak ho zimne pneu premiovych znaciek zjazdenych na dolny limit nemoze rozhodit ;-)
03.10.2024 - 21:37:40
04
Z mojich skúseností sa vlastnosti pneumatík lámu tak pri 7-8 rokoch, ak je dobrý dezén. Človek si to všimne už za mokra, že sa auto začína viac šmýkať. Nie je to, že by zrazu ustrelilo zo dňa na deň. Ak viem, že je horšia pneumatika, tak jazdím opatrnejšie. Je jedno, či to je letná, alebo zimná pneumatika. Ale po 8. rokoch by som tak či tak menil pneumatiku. Ale záleží aj o toho, kade sa má auto pohybovať. Pokiaľ napríklad je to 95% času BA a blízke okolie, nehrotil by som to, ale ak to má byť hltač km, tak určite výmena. Ale je to na každom človeku, aby sa sám rozhodol.

Zažil som aj 20 ročné pneumatiky na prívese, čo bolo dosť nepríjemné zistiť za dažďa, našťastie sa to až toľko nešmyklo, ale do BA som šiel z Dolného Kubína veľmi dlho.
03.10.2024 - 21:41:58
00
Ja si ešte dobre pamätám časy, keď sme o zimných pneumatikách ani nechyrovali a celý rok sme jazdili na tých istých. Potom už na začiatku deväťdesiatok prišli a boli považované za luxus a ich použitie za prejav šoférskej slabosti :-) :-) . Pamätám sa, ako sme s kolegami zvažovali, či ich máme kúpiť alebo nie, lebo však máme na aute pneumatiky, tak na čo ešte jednu. A potom sme kolegyňu, čo držala kasu, presvedčili a kúpili sme ... to mohol byť tak rok 1994 alebo tak nejako ...
03.10.2024 - 21:42:04
00
arrow_leftTurbi napísal:
Ked prispôsobis jazdu stavu a povahe vozovky tak zvycajne 6 rocna pneumatika nezjazdena pod toleranciu nema problem…….

Zvyčajne nie. No môže sa stať, že budeš potrebovať prudšie zabrzdiť, alebo sa niekomu/niečomu ostrejšie vyhnúť a vtedy to potenciálne môže skončiť aj horšie než len pokrčenými plechmi :| Mňa napr. včera na mokrom betóne v zjazde na parkovisko Kauflandu na Poliankach dosť nepríjemne šmyklo na 6 - 7 ročných zimných Nokianoch :|

Tiež mi je ale dosť ľúto vyhadzovať v podstate absolútne nezjazdené pneumatiky a tak dosť seriózne uvažujem nad celoročkami. Po tej skúsenosti pri Kauflande možno už aj rovno na túto zimu...
03.10.2024 - 21:55:01
00
Posledneho pol roka som bol doma na otcovskej a sice jazdim vela ale dazd sa mi toto leto vyhybal : od augusta som najszdil cez 10,000km na suchu, teraz som nastupil s5 do prace a bum rovno jazda v dazdi a sok ze ehm, auto sa sorava ale ze extremne inak ako som zvyknuty 😂 samozrejme som zvolnil tempo a volal do roboty ze budem par minut meskat :)

To je tak ked fakt dlho neprsalo a na jar mali este v pohode vzorku 😂 inak zadne maju este cca 2mm nad ale predne su KO 🙈kupoval som ich bud koncom 2021 alebo zaciatkom 2022

Asi by som mal zvolnit tempo v zakrutach 😂 moc tie gumy deriem 😂😂😂
03.10.2024 - 23:09:37
00
Niektore modely zimnych pneumatik Nokian nedrzia ani ako nove, nie este 6-7 rocne. Asi si musel dobre ist, ked ta na tom zjazde smyklo :D
04.10.2024 - 00:00:23
00
arrow_leftZipsik napísal:
Posledneho pol roka som bol doma na otcovskej...teraz som nastupil s5 do prace a bum rovno jazda v dazdi a sok ze ehm, auto sa sorava ale ze extremne inak ako som zvyknuty 😂...

tak presadnutie z detskeho slapacieho auticka do dospelackeho je citit... :D
04.10.2024 - 08:13:04
03
arrow_leftmisoR napísal:
Niektore modely zimnych pneumatik Nokian nedrzia ani ako nove, nie este 6-7 rocne. Asi si musel dobre ist, ked ta na tom zjazde smyklo :D

Ktore? Akurat pozeram snowproof 2, s letnymi wetproof som spokojny.
04.10.2024 - 08:24:27
00
arrow_leftmisoR napísal:

Jasne, co mozu taki Fini vediet o zime…
04.10.2024 - 08:38:06
00
Veď som nepovedal, že to na nokian platí paušálne :)
Mali sme v servise 2-3 prípady, keď zákazník kúpil zimné pneu nokian a pri prezuvani na jar sa sťažoval, že ako to na nich smyka po jednej sezóne. Najmä na mokrom povrchu.
Model snowproof to nebol, myslím, že niektorý WR DX. Nepamätám si už presne
04.10.2024 - 08:45:04
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up