Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Presnejšie na permanentne poháňanú nápravu.
Ja som teda nikdy nerobil, v živote som na 4x4 nemal reťaze, ale asi by bol dobré aj zamknúť medzinápravový diferák, teda z AUTO prepnúť na fulltime 4x4, ak je to možné, nie?
Mam permanentnu stvorkolku (Subaru) so zakladnym prerozdelenim 60:40, takze asi na prednu.
Celoročné gumy sú úplne super, len asi je ozaj dobré keď sú čerstvé. Ja mám Nokian Weatherproof 2019 a už sú slabšie napriek tomu, že dezén nie je ani na polovici. Zvažujem kúpiť Michelin CrossClimate2, lebo na tých Nokianoch mi auto na diaľnici v určitých rýchlostiach hrozne hučí, ale neviem či to nie je aj nejaký iný problém, ale skúsim asi gumy ako prvú príčinu...
Ešte k tým nabíjačkam...ak niekto chce poriadnu nabíjačku doma do garáže, tak potom nabíjačky CTEK.
Trosku ina tema - nabijacka.
Aktualne mam uz dlhe roky tu najmensiu z LIDLU (mody 6V-12V), ale ta ma problem, ze nevie deteknut baterku, ak je prilis vybita.
Pozical som si od kamosa Kauflandacku Myproject (12V,24V 10A) . Ta je v pohode a podla navodu sa chyta uz od 2V. Vyzera byt identicka s tymto https://www.lidl.sk/p/ultimate-speed-nabijacka-autobaterii-ulgd-10-a1/p100361587
Otazka je, ci kupit ten Lidl, alebo ma zmysel kupovat nieco drahsie? Napr. marketingovy hype CTEK MXS 5.0 , pripadne odporucite nejaku "znackovu" Cinu.
A nemas doma bezny napajaci adapter s vystupom DC 12 V? Nic viac nepotrebujes. Adapter pripojis na poly baterie, pockas kym napätie na baterii stupne na cca 8 V a potom uz len odpojis adapter a pripojis tu nabijacku.
Inak mne auto nedovoli vyslahat bateriu do mrtva, lebo automaticky sa odpoja vsetky okruhy bud pri uspati auta po zamknuti alebo ak auto nezamknem a necham napr. pustene radio, tak sa vsetky okruhy vypnu po poklese napätia na baterii pod nejaku stanovenu hodnotu (cca 12,4 V). Mna to sice serie, lebo ja som prave pouzivatel, ktory by chcel mat plnu kontrolu, ale zas na druhej strane tato ficura dokaze zabezpecit, ze BFU nikdy nenajde auto s vybitou bateriou, cize pre velku väcsinu je to vyhoda.
Pri sledovaní tychto proti chodidlovych, alebo proti nožcovych majstrov som dodiahol extaticke stavy niekoľkokrát, pochvalen bud spalovany benzín vo V8 Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
A nemas doma bezny napajaci adapter s vystupom DC 12 V? Nic viac nepotrebujes. Adapter pripojis na poly baterie, pockas kym napätie na baterii stupne na cca 8 V a potom uz len odpojis adapter a pripojis tu nabijacku.
Ja mam aj staru ale funkcnu baterku, len dobijam vonku priamo v aute a nechce sa mi ju vlacit
Ale nabuduce vyskusam.
Co by ste kupili na dochadzanie do prace ? Denne 160km dialnica. Chcel by som vojst do 24000, automaticka prevodovka, parkovacie senzory vpredu vzadu, LED predne zadne by bolo tiez fajn. Vyhrievane predne sedacky to by bol bonus. Inak nemam preferencie. Som zvedavy na nazory.
Aktuálne je akcia na novú Corollu sedan. Základ za 17 tisíc, za 24 tisíc vyjde asi aj nejaká TOP výbava. Inak jazdenky ako som si aj teraz myslel, že do 20 zoženiem krásne auto, tak nie je ani jedno čo by nejako prekonávalo moje aktuálne skoro 15 ročné GLK. Predávajú sa totálne nezmysly za ceny aj 30 tisíc, kopa kilometrov a staršie ako 6 rokov.
Tiež sa k tomu prikláňam, že nájom/kúpa nehnuteľnosti dáva väčší zmysel. Proste, tých 300€ plus mínus tam necháš mesačne na naftu. Ročne ti to vychádza na cca 40 tisíc km, to sú 2-3 výmeny oleja, to je podľa auta ďalších 2-3x po 100-150€ za výmenu. Olej v prevodovke sa mení po 60 tisíc km, tam netuším, čo to stojí. K tomu PZP, pri tom nájazde každé 3-4 roky nové sady pneu, ak máš letnú/zimnú, ak nie, každé 2 roky nové celoročky. Ročne ťa len spotrebák na to auto výjde okolo 360€/mesačne ak rozrátam ročné náklady (nerátam do toho servisné prehliadky, výmeny rozvodov atď, ale keďže to je 40 tisíc km ročne, tak sa to bude rýchlo zbierať). A to som možno ešte optimistický s tými nákladmi na mesiac.
Najbližšie ale kúpim celoročné nejaké poriadne a basta
Posledné obdobie tiež jazdím celoročné - na leto trochu prifúknem, aby boli tvrdšie, na zimu odpustím. Kúpil som Mišelinky Crossclimate so šípovým dezénom. Oprosti letným sa mi nezvýšila spotreba, ani nehučia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som teda nikdy nerobil, v živote som na 4x4 nemal reťaze, ale asi by bol dobré aj zamknúť medzinápravový diferák, teda z AUTO prepnúť na fulltime 4x4, ak je to možné, nie?
Mam permanentnu stvorkolku (Subaru) so zakladnym prerozdelenim 60:40, takze asi na prednu.
Ešte k tým nabíjačkam...ak niekto chce poriadnu nabíjačku doma do garáže, tak potom nabíjačky CTEK.
Mám na predaj zimnú 17" sadu na Toyotu, keby niekto chcel. 😁 Jazdená 3 zimy.
https://www.fusion.sk/product/792868-autec-tallin-titanium-silver
https://www.pneucom.sk/pneumatiky-na-auta/bfgoodrich/zimne-bfgoodrich/g-force-winter-2/225-45-r17-94h
https://autosalon.tv/reportaze/autosalon-40/srovnani-oblibenych-kompaktnich-suv
Aktualne mam uz dlhe roky tu najmensiu z LIDLU (mody 6V-12V), ale ta ma problem, ze nevie deteknut baterku, ak je prilis vybita.
Pozical som si od kamosa Kauflandacku Myproject (12V,24V 10A) . Ta je v pohode a podla navodu sa chyta uz od 2V. Vyzera byt identicka s tymto https://www.lidl.sk/p/ultimate-speed-nabijacka-autobaterii-ulgd-10-a1/p100361587
Otazka je, ci kupit ten Lidl, alebo ma zmysel kupovat nieco drahsie? Napr. marketingovy hype CTEK MXS 5.0 , pripadne odporucite nejaku "znackovu" Cinu.
Inak mne auto nedovoli vyslahat bateriu do mrtva, lebo automaticky sa odpoja vsetky okruhy bud pri uspati auta po zamknuti alebo ak auto nezamknem a necham napr. pustene radio, tak sa vsetky okruhy vypnu po poklese napätia na baterii pod nejaku stanovenu hodnotu (cca 12,4 V). Mna to sice serie, lebo ja som prave pouzivatel, ktory by chcel mat plnu kontrolu, ale zas na druhej strane tato ficura dokaze zabezpecit, ze BFU nikdy nenajde auto s vybitou bateriou, cize pre velku väcsinu je to vyhoda.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://www.facebook.com/share/p/gcqpwHDjAYz53BUG/
Ja mam aj staru ale funkcnu baterku, len dobijam vonku priamo v aute a nechce sa mi ju vlacit
Ale nabuduce vyskusam.
https://www.facebook.com/share/p/gcqpwHDjAYz53BUG/
Nechcem ti do toho kecat ale mam take silne tusenie ze si si pomylil temu
Ale nabuduce vyskusam.
Ak mas predlzovacku na bubne, tak zaparkuj v blizkosti domu a vyhod predlzovacku z okna.
Posledné obdobie tiež jazdím celoročné - na leto trochu prifúknem, aby boli tvrdšie, na zimu odpustím. Kúpil som Mišelinky Crossclimate so šípovým dezénom. Oprosti letným sa mi nezvýšila spotreba, ani nehučia.