Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Je vona, ale minimalna a prijemna. Do priehradky na avivaz podla navodu ani vacsinou nedavam plny vrchnak na tych par cykloveci.

Naposledy upravil Sesulak dňa 22.10.2024 - 20:17:40, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 22.10.2024 - 20:16:47
01
K tej veci - veď práčka funguje ..Vám sa nikdy nestalo, že ste neboli s výsledkom prania 100% spokojní? :)
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 20:17:28
00
Tak to sa mi fakt nikdy nestalo. Ak veci po "vyprani" smrdia od potu, tak niekde bude problem. :)
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 20:19:01
00
Všetko dávam do tých priehradok. Normálnu aviváž vôbec nepoužívam, len toto dezinfekčné, čo sa považuje za niečo podobné. Je lepšie dávať to do priehradky na aviváž než priamo do bubna práčky. Priehradka na aviváž je navrhnutá tak, aby uvoľnila aviváž v správnom čase počas pracieho cyklu, zvyčajne pri poslednom oplachovaní. Tým sa zabezpečí, že prostriedok sa rovnomerne rozloží na oblečenie a nebude sa príliš koncentrovať na jednom mieste. Ak dáš aviváž alebo teda niečo podobné priamo do bubna, môže sa stať, že sa nedostane rovnomerne na všetko oblečenie. Navyše, ak sa takýto prostriedok dostane do bielizne už na začiatku prania, môže stratiť účinok, pretože sa vymýva s pracím prostriedkom atď. Mne nič pracie nevonia, resp. mi to smrdí ale to je vec názoru. Do bavlny dávam ocot.
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 20:24:19
10
K tomu suchemu pradlu. Podla mna je to blbost. Ak ta pracka nie je tatramatka alebo uzivatel prehliadol ze ta pracka vobec neprala tak to nie je mozne. Pracka ma ochranu a vyhodi error kod ked ma nie ze ziadnu vodu ale kludne aj slabsi tlak ako ma nastaveny. Na privode vody mam sitko koli bordelu v trubkach. Z casu na cas sa zanesie bordelom a treba ho vycistit. Ale vtedy klesne tlak na privode vody do pracky a ta hned hodi error code a neperie!!!
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 20:53:04
02
ved (v tom vtipe;)) pisal, ze 'pracka teda neprala', cize ano, pouzivatel to prehliadol
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 21:03:41
00
Nebral som to ako vtip ale ako nieciu realnu skusenost
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 21:46:10
00
ja som teda uz velmi davno nemal ziadne sportove oblecko ktore by pri prani pustilo farbu. ak mam pri novom kusku pochybnosti tak tiez napustim umyvadlo a namocim alebo periem s ciernymi a velmi tmavymi kuskami.
a prave naopak, prestal som tieto veci riesit - zacal som pravat vsetko spolu aj s civilnym oblecenim aby som vyuzil pracku. jedine biele periem zvlast. aj ked tie tyrkysovo modre (povodne biele) tricka sa mi velmi pacili :-D (pustili jedny bledomodre civilne kratase o ktorych som bol presvedceny ze nepustia :-) )
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 22:34:07
00
Farby u svojho pradla neriesim, ale nemam nic biele (manzelkyne a dcerine biele perieme separe), a periem dokopy merino aj syntetiku a aj bavlnu. Zapnem zipsy, a program na 40°+nearomaticky praci gel (neutral na farebne, alebo na cierne, ak je len merino pracka tak ten merinovy, ale uz to moc neriesim). Bohuzial, dcerine merino moze ist len na 30 a len kratsie programy, inak sa zrazi. Speci pri 30 a kratkom programe, moje merino je po prani "s ovcim smradom" takmer iste, pri 40° a dlhsom programe je to lepsie, ale treba vybrat z pracky co najrychlejsie a dat susit. Kazdopadne, ked sa prevetra, tak je to potom ok.

Takze ak hlavne merino smrdka po prani - je to relativne bezny jav :)

Nie, pracku menit nemame dovod :)
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 07:56:09
00
Oblečenie z merino vlny by sa malo prať v špeciálnom prostriedku s lanolínom kvôli zachovaniu prirodzených vlastností vlny. Merino vlna prirodzene obsahuje tuk lanolín a pranie v bežných pracích prostriedkoch ho môže z vlákien vymyť, čo znižuje schopnosť merina odpudzovať vlhkosť. Lanolín tiež udržuje vlákna merino vlny jemné a hebké na dotyk a bez neho by mohla vlna začať dráždiť pokožku. Lanolín má tiež antibakteriálne vlastnosti, ktoré podporujú odolnosť merino vlny voči zápachu. Práve pravidelné pranie v prostriedkoch s lanolínom pomáha udržiava všetky vlastnosti merina, kvôli ktorým si ho kupujeme, v optimálnom stave. Nehovoriac o tom, že pranie v prostriedkoch na vlnu predlžuje životnosť merino oblečenia, keďže vlákna zostávajú pružné, čo minimalizuje riziko, že budú strácať tvar, teda nebudú také "tvrdé" vyťahané "handry".
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 11:12:22
01
este jeden paradox tu vidim, merino sa predsa pouziva kvoli legende o svojej nesmradlavosti, smradlave merino snad ani nema narok na existenciu, ci ?
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 11:21:16
10
Presne tak, ten smrad môže byť spôsobený aj nesprávnou starostlivosťou, lebo ten tuk, lanolín, je v podstate niečo ako "impregnácia" tých vlákien, ktoré keď sú mastné, tak by nemali nasať vlhkosť a baktérie.
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 11:25:47
00
Merino smrdi menej/inak, nie ze nesmrdi vobec.

To s lanolinom - cca 10-12r dozadu (boha to je davno), som bol zdzubany - minimalne icebreaker robil presny opak - lanolin pracne vypieral z vlny, a pradlo sa malo prat v pripravkoch bez lanolinu. Presny dovod si uz nepamatam, snad ho najdu ti ktorych to zaujima :)
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 14:45:59
00
merino sa prat nema, ma sa len vyvetrat :-)
smrdia bakterie - merino je antibakterialne, bakterie v nom nepreziju, nemaju sa cim zivit, nemnozia sa = nevytvaraju zapach. na to je v umelych handrach koloidne striebro.
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 15:03:34
01
Ahojte, viete poradiť práci prostriedok na športové prádlo “používam Jelen na šport”. No prádlo po oprati si oblečiem hneď smrdí pod pazuchu 🤦🏼‍♂️ Ďakujem za tip
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 17:51:43
00
keyboard_arrow_up