Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Caute, mate niekto skusenost s neplnenim rozbiteho celneho skla z PZP?

Sklo rozbil kamienok od auta, s ktoreho vodicom bol spisany zaznam o nehode a uviedol, ze suhlasi so zavinenim.
Po vymene v servise a predlozeni vsetkych dokumentov Uniqa uzavrela s tym, ze nebola preukazana pricinna suvislost (chceli odo mna aj video s priebehom, ktore som nemal ako natocit). Odvolal som sa, pridal citaciu stanoviska Utvaru... - znova neuznali z rovnakeho dovodu.
Ma zmysel sa znovu odvolat nejak inak?

Ide mi o to, ze pri akejkolvek nehode, pokial nebudu privolani policajti a bude len zaznam o nehode - mozu predsa pouzit rovnake odovodnenie a neuznat prakticky nic :)
Zobraziť komentár 30.10.2024 - 20:33:50
00
Myslim, ze toto sa niekde riesilo. Z PZP je rozbitie skla vylucene, lebo tam to clovek svojim spravanim nevie ovplyvnit. Cize to nie je jeho zodpovednost.

Celne sklo bud z havarijneho alebo ako pripoistenie. Z PZP nie.

Tak to uz teraz je a je to ustalene. A myslim, ze aj odobrene od NBS.
Zobraziť komentár 30.10.2024 - 21:22:41
01
kolega nema 2 mesiace opravene nove auto Toyotu GR, slavny shit UNIQA-- z navesu vypadla repa a rozbila mu celne sklo,samotny repny logista tiez potvrdil chybu,a uniqa nechce nic preplatit,poslala mu tam znenia nejakych 2 zakonov a hotovo...... ruky prec od tychto bastardov, kooperativa aj komunalna ....

georgo21 daj pravnikovi 100€,jedna predzalobna vyzva to vyriesi
Zobraziť komentár 30.10.2024 - 21:27:44
03
Neviem, či je to podobný prípad, ale nám (pred mnohými rokmi) vykradli firemné auto. Polícia to uzavrela ako lúpež, ale poisťovňa to odmietla preplatiť, lebo nebolo preukázané násilné vniknutie do auta - zlodeji to vyháčkovali nejako cez okno, ostali tam síce nejaké stopy, ale to poisťovni akože nestačilo. Tak sme im poslali predžalobnú výzvu a potom už zaplatili plnenie dosť rýchlo. Ale je pravda, že sme museli zaplatiť právnika ... ten sa smial, že poisťovne to robia bežne a i keď aj on potom takéto výzvy poisťovniam robí bežne, tak väčšine poškodených sa s tým nechce babrať a tak posiťovne majú čistý zisk :-)

P.S. Pikoška je, že nám síce ukradli z auta počítača nejaké drobnosti, ale naspodku kufra bola veľká obálka s jedinými exemplármi historických veľkorozmerových leteckých fotografií časti stredného Slovenska, ktoré sme mali na tajňáša požičané z jednej inštitúcie, a tie našťastie nechali tam :-) :-) To by bol iný prúser, pretože od tých fotiek neboli ani negatívy, ani kópie a boli to vzácne letecké snímky spred pár desaťročí...
Zobraziť komentár 30.10.2024 - 22:13:02
03
Nemáte tu niekto MG3 Hybrid+? Zaujímali by ma skúsenosti.
https://www.youtube.com/watch?v=q1epbsH1hcY&t
Zobraziť komentár 31.10.2024 - 07:16:01
00
Viaceri tu z fora by ju chceli …

Prílohy:

IMG_5678.jpeg
IMG_5678.jpeg 170.88 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down

Zobraziť komentár 31.10.2024 - 08:35:04
02
Georgo, oni to neuznavaju preto, lebo vodic auta nema ako vediet, ze kamienok siel prave spod jeho auta. Takze aj ked sa “prizna”, nema to moc vahu. A rovnako by teda nezavazila ani privolana policia.
Svokrovi rovnako zamietli, ale on viezol kolegynu, ktora bola ochotna podat svedectvo, a to ked uviedli v predzalobnej vyzve, uz nereptali. Podla mna by mohlo fungovat, ak to teda bola pravda, ze previnily ucastnik spolu s tebou potvrdi, ze nadohlad nebolo ine auto, spod ktoreho by mohol kamienok vystrelit- to, narozdiel od kamienka, moze vediet.
Zobraziť komentár 31.10.2024 - 09:17:40
00
tu na fore sa spominal aj kamen z korby nakladneho auta nie ? Ale bolo to natocene na kameru, akurat uz neviem, kto to bol. Zipsik ?
Zobraziť komentár 31.10.2024 - 10:16:52
00
Uniqua - apage satanas!

Mal som byt poistený v Uniqe. Ešte predtým v nejakej inej nemeckej, ktorá sa stiahla z nášho trhu a predala poistný kmeň Uniqe. Praskol mi radiátor, zatopilo cca 1/4 izby, staré klasické bukové parkety. Prišiel odhadca, pofotil, odhadol škodu na pár tis. SK. Z Uniqi prišlo oznámenie, že moje poistenie sa nevzťahuje na vodu. Tak som im odpísal, že vzťahuje, poslal som im všeobecné podmienky s vyznačením, že vzťahuje. Odpovedali, že sa to nevzťahuje na byty v osobnom vlastníctve. Tak som im poslal poistnú zmluvu s vyznačením pripoistenia na škody spôsobené vodou a zmluvu na odkup bytu aby videli, že v čase uzatvorenia zmluvy bol byt už v osobnom vlastníctve. Priložil som aj žiadosť, aby mi vrátili pripoistenie za celú dobu poistenia, keďže zmluva bola vystavená nesprávne aj s príslušnými úrokmi. Odpovedali, že budú riešiť... Riešia doteraz... Vcelku mi ich postup pripomína metódy amerických poisťovní, ktoré popísal v niekoľkých svojich knihách John Grisham. Odmietať, namietať, zamietať, najmä nič neplatiť...

Ja som sa na to vykašlal, dostal som sa na pozíciu, kde som mal dosť roboty od nevidíš do nevidíš s hodne slušným platom, tak ma tých pár korún nerozhodilo, nemal som čas ani energiu s nimi sa naťahovať. Akurát som vypovedal u nich zmluvu. A z titulu svojej pozície som zrušil obstarávanie na PZP a HP na flotilu áut, pretože vyzeralo, že to vyhrá Uniqa.
Po dvoch rokoch som zmenil zamestnanie a prvé čo som tam urobil bolo, že som zrušil poistky na 2 autá, ktoré boli poistené v Uniqe. Potom sme kúpili počítač z grantu EU za 0,75 Mio Eur, ktorý sme museli mať poistený - rovno som povedal poistnej maklérke, aby neoslovila Uniqu a nepredkladala nám jej ponuku... Myslím, že Uniqa prišlo o viac financií ako by bolo vyplatenie mojej poistky za pár tis. Sk.
Zobraziť komentár 31.10.2024 - 10:17:32
08
Mňa zaujalo aký to bol počítač a načo sa vaša firma zameriava. Díky
Zobraziť komentár 31.10.2024 - 10:25:09
01
Uniqa prebrala kmen po rakuskej R+V. No uvedomujes si, ze si tymto kratil sponzoring Vlhovej... :D
Zobraziť komentár 31.10.2024 - 10:31:35
00
arrow_leftJoKo napísal:
Priložil som aj žiadosť, aby mi vrátili pripoistenie za celú dobu poistenia, keďže zmluva bola vystavená nesprávne aj s príslušnými úrokmi. Odpovedali, že budú riešiť... Riešia doteraz...

Kua, že ma to nenapadlo pred pár rokmi, keď som viac menej náhodou zistil, že som takmer 30 rokov platil Allianzu poistenie domu a domácnosti, ale vlastne v neplatnej poistke. V dome, kde bývam sú dva "byty", ale nie sú nijako definované, v liste vlastníctva je iba vyjadrený pomer spoluvlastníctva - takže vlastne nebolo možné, aby som uzavrel poistku iba na jeden "byt" (napriek tomu, že ju dvaja makléri dvakrát po sebe po 15rokoch uzavreli a viackrát som ju s nimi aj časom prechádzal kvôli aktualizáciám) a že pre uzavretie skutočne platnej poistky je potrebné uzavrieť poistenie celého objektu. Na toto sa prišlo pri konzultáciách o novej poistnej zmluve pred pár rokmi.
Takže de iure som mal takmer 30 rokov nepoistený dom :-). Našťastie sa nič nestalo, žiadne poistné plnenie. Ale pre objektívnosť musím dodať, že nejakí vyšší ľudia z Allianzu mi potom vraveli, že keby prišlo k poistnej udalosti, tak by zrejme zohľadnili, že som bol uvedený do omylu a keďže som bez problémov platil celý ten čas, tak by spoločnosť takmer naisto rozhodla o vyplatení poistky. Tak som sa vykašlal na podanie sťažnosti na ich maklérov a pod.

Novú spoločnú poistku už máme, ale pre istotu v inej poisťovni :-) .
Zobraziť komentár 31.10.2024 - 10:34:44
00
arrow_leftJoKo napísal:
Uniqua - apage satanas! ..... aby neoslovila Uniqu a nepredkladala nám jej ponuku... Myslím, že Uniqa prišlo o viac financií ako by bolo vyplatenie mojej poistky za pár tis. Sk.

Ja by som si s tým možno dal viac práce. Nechal by som si vypracovať ponuku a odpovedal by som im, že na základe negatívnych skúseností neprijímam ich ponuku, napriek tomu, že sa javí byť na prvý pohľad zaujímavá.

Prípadne nejakú podobnú diplomatickú formuláciu, ktorá by vyjadrovala, že ťa už raz oje..babrali a tebe to stačí
Zobraziť komentár 31.10.2024 - 11:20:32
01
arrow_leftIzzy68 napísal:
tu na fore sa spominal aj kamen z korby nakladneho auta nie ? Ale bolo to natocene na kameru, akurat uz neviem, kto to bol. Zipsik ?

Možno ja. Mne sa to úspešne podarilo vybaviť. Keby som však nemal záznam, tak neviem.

Prílohy:

Komentár súboru: Pred nárazom
IMG_7064.jpeg
IMG_7064.jpeg 112.34 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Po náraze
IMG_7067.jpeg
IMG_7067.jpeg 108.49 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 31.10.2024 - 11:41:53
00
arrow_leftIzzy68 napísal:

Áno segre sa stalo.....:)
Zobraziť komentár 31.10.2024 - 12:31:02
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up