Lokalizácia
Formulár sa odosiela
tretikrat. kolkokrat si za poslednych 12 mesiacov pri jazde na bicykli do rakuska musel na hranici zastavit a ukazat pas?
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 13:45:43
03
arrow_leftJFE napísal:
tretikrat. kolkokrat si za poslednych 12 mesiacov pri jazde na bicykli do rakuska musel na hranici zastavit a ukazat pas?

je to marny, marny, je to marny ....
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 13:49:51
03
arrow_leftJFE napísal:

Nesnaž sa touto otázkou zahovoriť ten tvoj myšlienkový výlev rokom 1988. Príklad som ti uviedol z reality, že to bola skutočnosť a môže sa kedykoľvek vrátiť aj pri kontrole cyklistov. A už som ti aj skôr vysvetlil, že som ukazoval OP a nie pas.
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 13:49:54
00
znovu. kolkokrat si za poslednych 12 mesiacov pri jazde na bicykli do rakuska musel na hranici zastavit a ukazat pas/obciansky preukaz?
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 13:50:34
00
Vieš mi zdôvodniť čo touto otázkou akože sleduješ?
Lebo buď ti napíšem nejaké číslo a ty ho poprieš, alebo že som si ho vymyslel. Ale nemôžeš stále poprieť to, že som ten doklad totožnosti ako cyklista pred nedávnou dobou a už v schengenskom priestore, proste musel ukazovať pri prechode hraníc.
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 13:54:09
00
arrow_leftJOLI napísal:
Schengen je už dávno nefunkčný

ked je schengen nefunkcny kolkokrat si za poslednych 12 mesiacov pri jazde na bicykli do rakuska musel na hranici zastavit a ukazat pas/obciansky preukaz?

vsetci vieme odpoved na tu otazku. len ty si nepamatas...
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 13:55:45
02
Pri prejazde autom pri každej kontrole ak v tom čase stála na rakúskej strane. Asi mám smolu na nejakých aktívnych príslušníkov.
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 13:58:24
00
skusime este raz.
ked je schengen nefunkcny kolkokrat si za poslednych 12 mesiacov pri jazde na bicykli do rakuska musel na hranici zastavit a ukazat pas/obciansky preukaz?
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 13:59:08
02
arrow_leftJFE napísal:
skusime este raz.

Ešte raz, čo do toho pletieš bicykle. Nájdi mi jediný príspevok, kde som sa na nefunkčný schengen sťažoval ako cyklista, okrem toho jedného, kde som ti vyvrátil, že kontrolám sa nevyhli ani cyklisti 3 roky dozadu. Takže sa ťa spýtam ja, v ktorom príspevku o kontrolách som klamal, keďže som ti uviedol osobnú skúsenosť aj ako cyklista, ktorý sa musel preukazovať OP.
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 14:02:16
00
vyklad slova vzdy som ti sem uz dal...

cize ako cyklista 0? slovom nula celych nula nula nic?
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 14:03:13
01
Vieš o tom, že schengen nie je iba o cyklodoprave?
Viem, že ti vyhovuje tu dávať časový rámec aby si sa dopracoval k tvojmu vytúženému číslu. Ale takto svet nefunguje, že sa tu pamätá iba časový rámec, ktorý vyhovuje. Áno toto storočie sa dá definovať ako storočie bez vojen. Však sme nemali ani jednu svetovú vojnu. To je ten tvoj časový rámec.

Naposledy upravil JOLI dňa 04.11.2024 - 14:07:21, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 04.11.2024 - 14:05:08
00
takze 0. a trvalo to iba 2 strany... mimochodom od nas v Bergu obciansky nechceli nikdy ani v aute a to tadial chodime relativne casto...
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 14:06:20
00
Joli čo tu hráš za divadlo? Ja chodím do rakúska pravidelne. Na bicykli za roky asi tak 200 krát som bol, možno aj viac krát, ani raz som neukazoval občiansky.
Autom sme boli tak 30x s rodinou, neukazoval som ani raz občiansky ani pas. Rady v Bergu sú, lebo slováci chodia nakupovať v Sobotu a rakúšania podorzrivé autá proste skontrolujú (videl som už na kraji postavené dodávky a autá ktoré kontrolovali), nechcú tam migrantov len tak zadarmo. Občas idem na cesťáku cez "Iron Curtain Trail" po hranici s maďarskom a vojaci strážia aj na poliach mimo oficiálnych hraničných prechodov. Vždy som sa pozdravil, ani raz ma nezastavili ani nechceli OP. My chodíme takticky iba v Nedeľu na prechádzky, je to tam pekné. Stačí pár kilometrov a zrazu človek nie je v krajine izolátov.
Ty tu mútiš vodu a strašíš. Už keď som videl tvoje slová "covid šialenstvo" tak si vravím to je ďalší bojovník za slobodu a demokraciu. Najradšej by ti bolo v socializme. Krásne to popísala pani ohľadom zriadenia a cestovania, uložil som si poznámku: Škoda, že my starší sme nemali možnosť cestovať a vzdelávať sa v zahraničí. Komunistická vláda nám to znemožnila, zničila naše životy a zobrala nám radosť zo života . Len vládnuci komunisti mali nárok na všetko, my ostatní sme len museli robiť za žobrácke platy a najmä držať ústa, inak boli vyšetrovania políciou a basa. Toto bol náš život, hrôza, že niekto chváli toto vydridušské zriadenie.
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 14:19:21
034
Ja som bol len tento rok v Rakúsku autom desiatkykrát. Doklad totožnosti som neukazoval ani raz. Rakúski policajti prakticky vždy iné autá ako dodávky ignorujú. Áno, je to zdržanie a otrava oproti úplne bezkontrolovému prejazdu, ale prevažná väčšina hraníc vo svete je na tom omnoho horšie. Už len keď som šiel naposledy minulý rok z Rumunska do Maďarska (čiže EÚ, len nie Schengen), tak sme na hranici strávili dve hodiny.

Schengen nie je len neukazovanie dokladov na hranici (doklad však treba stále mať), ale aj voľný pohyb cez hranice. Teda možnosť prekročiť "zelenú hranicu" aj poľnou, či lesnou cestou. Nielen cez oficiálne hraničné priechody, ktoré môžu byť aj desiatky kilometrov. V 90. rokoch, teda už po socializme, sme len turistikovali po slovenskej strane hranice (okolo Kopčianskej) a naši policajti nás kontrolovali, tuším aj opakovane. Pritom sme neopustili územie Slovenska.
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 15:15:17
02
Po mne chceli doklad,keď covid koncil rakuski vojaci medzi Rajka a D.Jahrndorf raz,a samozrejme som nemal. Trošku frflal ked som mu ukázal fotku ID v mobile. Ale inak stačí pozdraviť😉
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 15:18:03
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up