Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftJOLI napísal:
Pri prejazde autom pri každej kontrole ak v tom čase stála na rakúskej strane. Asi mám smolu na nejakých aktívnych príslušníkov.

Panáčikovia na prechode Berg nemajú nič spoločné so Schengenom, stačí sa vybrať cez malé Kittsee alebo Jahrndorf. Berg totiž patrí pod Niederosterreich, kde hlavne (no nie len tam) práve valcujú politickú scénu fašouni z FPO a všetci "bojujú" proti nelegálnym migrantom. Plus možno veľké dialničné prechody, ktoré slúžia viac-menej ako divadlo pre ich občanov.
Tak by som z toho nerobil paniku, že Schengen nefunguje.
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 16:14:41
09
Príloha:
Screenshot_20241104-165525.png
Screenshot_20241104-165525.png 130.02 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 17:00:06
10
Ked ides do at tak asi zalezi aku mas spz, za posledne 2 razy co som tam bol tak pustali vsetko akurat "nahodou" nas oba razy zastavili lebo nemam ba, bl, sc znacku.
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 21:05:06
00
Na Slovensku už colnici neexistujú,je to Finančná správa,a tá má oprávnenie na zastavenie a kontrolu motorových vozidiel,oprávnenie na stotožnenie osôb a tovaru v motorovom vozidle.A keď sa chces o tom dozvedieť viac navštiv ich vebovu stránku.A ver tomu že keď stoja na hranici tak si vyberajú náhodne.A keď tam stoja,ti nevieš prečo,ale oni vedia prečo sú tam.
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 21:17:55
00
ZA posledné dva roky som najrozličnejšie vnútroschengenské hranice (vrátane tých zelených) prekračoval autom a na bicykli desiatkykrát, ale teda že všelikde v Európe, od N-FIN po SLO-CRO. Naposledy dnes, dvojo hraníc.
Unudení policajti? Áno, občas, najmä AT a D.
Čakanie? Myslím že iba raz v Bergu asi 3 minúty.
Ukázať ID? Ani raz!
Kua, tak prečo tu trpíme takých smeráckych trolov, čo píšu, že Schengen je už dávno nefunkčný?
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 21:35:52
01
ako by v prezidentskych volbach US volili Europania

i.redd.it
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 21:55:29
07
arrow_leftStrenki napísal:
Joli čo tu hráš za divadlo?
Ty tu mútiš vodu a strašíš. Už keď som videl tvoje slová "covid šialenstvo" tak si vravím to je ďalší bojovník za slobodu a demokraciu. Najradšej by ti bolo v socializme.

Napísal si toho veľa, ale celkovo stačilo týchto zopár viet blábolov, z ktorých cítiť veľký smrad škatuľkovania. Presne reakcia ľudí čo neznesú, že na vec môže mať niekto aj iný pohľad a názor.
Viac k tomu nie je čo dodať. Ži si vo svojej bubline. A ak chceš búrať bubliny, tak si pozri novú vianočnú reklamu na Telekom.
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 22:29:35
00
arrow_leftDudo napísal:
Panáčikovia na prechode Berg nemajú nič spoločné so Schengenom, stačí sa vybrať cez malé Kittsee alebo Jahrndorf. Berg totiž patrí pod Niederosterreich, kde hlavne (no nie len tam) práve valcujú politickú scénu fašouni z FPO a všetci "bojujú" proti nelegálnym migrantom. Plus možno veľké dialničné prechody, ktoré slúžia viac-menej ako divadlo pre ich občanov.
Tak by som z toho nerobil paniku, že Schengen nefunguje.

Mocenské boje v Reichu sú mi celkom ukradnuté, keďže nikto nemáme dosah na ne už len z dôvodu, že tam nevolíme. To ako sú využívané/zneužívané zložky MV je nakoniec jedno, keďže na konci dňa sú tam stále tí istý policajti.
Kittsee a Jahrdorf ako vodič nevyužívam, proste Berg je miesto, kde strácam dôveru, v to, že schengenká zmluva je tu od toho aby sa dodržiavala a nie od toho, že si ju krajiny prispôsobujú svojím aktuálnym politickým ideám, Toto samozrejme nie je problém iba Rakúska.
Namiesto obmedzovania na vnútorných hraniciach by sa mali krajiny venovať ochrane jej vonkajších hraníc.
Inak môžeme do budúcnosti počítať s jej postupným zánikom salámovou metódou.
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 22:41:18
10
arrow_leftQwesa napísal:
Ked ides do at tak asi zalezi aku mas spz, za posledne 2 razy co som tam bol tak pustali vsetko akurat "nahodou" nas oba razy zastavili lebo nemam ba, bl, sc znacku.

Nemas tmave folie na zadnych oknach, pripadne kombik, do ktoreho nie je vzadu dobre vidiet?

arrow_leftJOLI napísal:
kde strácam dôveru, v to, že schengenká zmluva je tu od toho aby sa dodržiavala

Mna viac trapi strata dovery v SR ako parminutove zdrzanie na hranici (bez ukazovania dokladov). Ale suhlasim robia resp. chceli robit to viaceri
https://www.noviny.sk/slovensko/834224-robert-fico-vyzval-aby-sa-zatvorili-hranice-s-madarskom-stefan-hamran-tvrdi-ze-nie-su-ludia
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 23:44:21
01
v Bergu maju na dopravnej znacke par metrov pred budkou na papieri nalepenu prosbu, pripravte si OP alebo pas
(všimol so si az minuly tyzden, pri X-tom prechode tade autom, XXX prechodov bicyklom po hradzi bez spomalenia;))

kontroly boli/som zazil na dialnici D1 medzi SR a CR pri Lanzhote,
podobne AT/ITA aj diaľnica aj okreska medzi Arnoldsteinom a Tarvisiom

ak sa nemylim, tak aj AT/ITA pri Silliane

vzdy to malo nejaky 'oficiálny' a casovo obmedzeny dovod (futbal, stretnutie G8, ME/MS/olympiada, migracne vlny, atd)

Co som chcel povedať,: 1. ze to nijak zasadne neznizuje moju doveru v zmysel Schengenu
(iste, niektore konkretne 'kontroly' su dost na hlavu postavené) a
2. kiezby sme riešili len taketo 'problemy'

ps: ano, doporučujem stiahnut zadne tmave okna, pri prechode CZ hranicou to viackrát pomohlo nebrzdit ostatných
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 00:15:40
03
https://komentare.sme.sk/c/23406581/je-nacase-zbavit-slovensko-stokholmskeho-syndromu.html
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 06:37:46
03
https://blog.sme.sk/ivanmlynar/politika/co-sutaj-estok-zrely-reklamaciu-minister-vnutra-dame-druhu-najvyssiu-ustavnu-poziciu
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 06:49:24
02
Ja neviem chalani...veď tu dajte odkaz priamo na znenie toho dohovoru (dokonca to spomína aj wikipedia):

https://eur-lex.europa.eu/SK/legal-content/summary/the-schengen-area.html

Jasné je tam napísané, že:

"Krajina v rámci schengenského priestoru môže vo výnimočných prípadoch znova zaviesť kontroly na hraniciach na maximálne 30 dní, ak sa vyskytne závažné ohrozenie verejného poriadku alebo vnútornej bezpečnosti. Musí o tom informovať ostatné krajiny schengenského priestoru Európsky parlament, Európsku komisiu a verejnosť."

Čiže, keď krajina zavádza kontrolu z horeuvedeného dôvodu, nič neporušuje, práve naopak, dodržuje dohodu.

Joli, keď chceš búrať bubliny, choď príkladom a začni od seba. Lebo sa chováš ako typický vyberač čerešničiek. Aké typické pre značnú čas obyvateľstva v karpatskej kotline.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 06:59:46
39
img.projektn.sk
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 10:04:48
016
arrow_leftdotm napísal:
Ja neviem chalani...veď tu dajte odkaz priamo na znenie toho dohovoru (dokonca to spomína aj wikipedia):

https://eur-lex.europa.eu/SK/legal-content/summary/the-schengen-area.html

Jasné je tam napísané, že:

"Krajina v rámci schengenského priestoru môže vo výnimočných prípadoch znova zaviesť kontroly na hraniciach na maximálne 30 dní, ak sa vyskytne závažné ohrozenie verejného poriadku alebo vnútornej bezpečnosti. Musí o tom informovať ostatné krajiny schengenského priestoru Európsky parlament, Európsku komisiu a verejnosť."

Čiže, keď krajina zavádza kontrolu z horeuvedeného dôvodu, nič neporušuje, práve naopak, dodržuje dohodu.

Joli, keď chceš búrať bubliny, choď príkladom a začni od seba. Lebo sa chováš ako typický vyberač čerešničiek. Aké typické pre značnú čas obyvateľstva v karpatskej kotline.

Zaujímavé ako v Rakúsku napr. čas plynie úplne inak, tiež pozorujete? 30 dní u nich trvá niekoľko mesiacov. Nepostrehol som, že by tam mali barikády na uliciach, kde nezvládajú ten verejný poriadok a ak tam mali nejaké teroristické útoky tento rok, tak to je už problém toho koho tam majú, nie kto sa k ním chystá. Ale dobre majú tú možnosť to zdôvodniť aj takto. Akurát ten termín 30 dní ako rátam, tak rátam mi proste nevychádza.
Ja sa neuzatváram do bubliny, z ktorej potom štekám na ostatných, ktorým práve nevyhovuje iný názor. Tu by mal začať konkrétny prispievateľ najprv od seba. Alebo mi vieš tiež nájsť nejaký môj príspevok, kde som tu niekoho takto zaškatuľkoval. Teda tú moju čerešničku?
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 10:31:49
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up