Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftDano5 napísal:

Čím horšie, tým lepšie. Je naivné sa domnievať, že naša impotentná opozícia, kde PSkári štekajú na Demokratov a opačne, SaS je vo fáze klinickej smrti a KDH je jediné konzistentné v stredovekých konzervatívnych názoroch, dokáže uškodiť tejto vláde a koalícii zmätkov.
Je čím ďalej tým pod slnkom jasné, že Fica dokáže poraziť iba Fico. A evidentne ten rozpad už Fico zahájil, keďže to necháva vyhnívať a už nemá chuť a silu robiť v koalícii poriadky. Ono ten človek nemal nikdy žiadne veľké ambície iba sa upratať na nejaké teplé platené miestečko s minimom povinností. Nevyšiel prezidentský úrad, nevyšiel ústavný súd, tak si ako premiér aspoň zabezpečil doživotnú rentu a beztrestnosť seba a svojich spolupracovníkov. O tom je celé toto vládnutie.
Akurát ma celkom pobavilo ako po roku "prozřeli" jeho voliči v regiónoch, kde ho najviac volili.
https://www.postoj.sk/165073/zysenym-platom-ma-nastval-zase-vsetkych-osalil-a-danko-robi-zbytocny-bordel
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 10:40:42
00
Mne to z toho článku veľmi nepripadalo, že by prozřeli. Max z nich budú nevoliči alebo voliči Republiky.

Ale, že ich nasiera a trieštia sa percentá je iba dobre. To je cesta k zmene.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 10:46:51
01
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
jej vystupenia su neskutocne... aj Harris aj B.Obama v podstate rozpravaju dokola to iste - ona na kazdom vystupeni sice sprava rovnaka ale uplne inym obsahom...

Naposledy upravil JFE dňa 05.11.2024 - 11:07:35, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 05.11.2024 - 11:06:03
10
arrow_leftJOLI napísal:
Zaujímavé ako v Rakúsku napr. čas plynie úplne inak, tiež pozorujete? 30 dní u nich trvá niekoľko mesiacov. Nepostrehol som, že by tam mali barikády na uliciach, kde nezvládajú ten verejný poriadok a ak tam mali nejaké teroristické útoky tento rok, tak to je už problém toho koho tam majú, nie kto sa k ním chystá. Ale dobre majú tú možnosť to zdôvodniť aj takto. Akurát ten termín 30 dní ako rátam, tak rátam mi proste nevychádza.
Ja sa neuzatváram do bubliny, z ktorej potom štekám na ostatných, ktorým práve nevyhovuje iný názor. Tu by mal začať konkrétny prispievateľ najprv od seba. Alebo mi vieš tiež nájsť nejaký môj príspevok, kde som tu niekoho takto zaškatuľkoval. Teda tú moju čerešničku?

JOLI neplynie ten cas inak - kontroly sa vyhlasuju na 30 dni a nasledne sa o 30 dni predlzuju. Co je mozne a legalne, rovnako to robia aj Nemci napriklad, aj ine krajiny. To, ze tak konaju, je skor reakciou na to ako sa napriklad sprava Madarsko. Okrem toho, do znacnej miery je to marketing - v AT boli volby na konci septembra a nejaky marketingovy krok voci FPÖ museli aj v ÖVP spravit. Velmi im to sice nepomohlo, ale tak naoko sa to da odovodnit.
Volny pohyb neznamena len to, ze mozo, raz niekedy niekde na niektorom hranicnom prechode budes musiet ukazat nejaky ID. Stale mozes vyuzivat zelenu hranicu, mozes zit, byvat, pracovat, pohybovat sa na velkom uzemi bez nejakych vyraznych obmedzeni ...
Ale ak chces v nejakech krajine zit, tak jednoducho musis aj splnat nejake tie naroky, ktore dana krajina pozaduje. Ako napriklad prihlasit sa na pobyt. A take plati rovnako tak v Rakusku ako i na Slovensku.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 11:06:14
12
arrow_leftBikerChorche napísal:
Volny pohyb neznamena len to, ze mozo, raz niekedy niekde na niektorom hranicnom prechode budes musiet ukazat nejaky ID. Stale mozes vyuzivat zelenu hranicu, mozes zit, byvat, pracovat, pohybovat sa na velkom uzemi bez nejakych vyraznych obmedzeni ...

neblbnite. ved mu zburate jeho predstavu ake je to na zelenych hraniciach neludske a obtazujuce... ved na co by si potom stazoval?
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 11:11:08
20
Srsen šťuka sa nevie orientovať v mútnej vode. 😁

https://dennikn.sk/4286025/vlada-vypina-vsetky-poistky-na-ochranu-prirody-ak-prejde-huliakova-novela-v-narodnych-parkoch-hrozia-rozsiahle-vyruby-a-vystavba/?cst=6b419182805e9a460977b61c0c996e00ed118088c6f45e2b0b5f0249061b1b3c
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 11:14:57
01
Totalita je tu. Platím dane, odvody, čiže aj STVR a izoláti zvolili henten hnoj, ktorý UŽ robí "poriadky" a ruší nepohodlné rozhovory
https://www.aktuality.sk/clanok/mg7TDdl/stvr-zrusila-rozhovor-k-filmu-prezidentka-reziser-sulik-sa-stazuje-na-propagaciu/
JOLI môžeš nám pomôcť, máš energie habadej na obranu slobody, tak môžeš bojovať proti tejto cenzúre a info terroru. Som zvedavý na tie výsledky
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 11:19:53
00
Joli
tvoja čerešnička je to, že si vyberáš len svoje právo cestovať do zahraničia na základe dohody, pričom úplne ignoruješ právo danej krajiny uzavrieť svoje hranice na základe tej istej dohody
a to tvoje právo je nadradené, dokazuje to aj to, ako stoj, čo stoj spochybňuješ rozhodnutie danej krajiny
na každý ďalší argument vymýšľaš ďalšie a ďalšie protiargumenty, čo mali/nemali urobiť, len aby tvoje právo bolo uspokojené

predpokladám, že dokážeš porozumieť písanému textu a zároveň si uvedomuješ, že tých 30 dní nie je jediných 30 dní za celú históriu Schengenu, na ktoré môžu použiť uzavretie hranice, ale že to môžu krajiny robiť aj opakovane, keď si to situácia podľa nich vyžaduje

že si nepostrehol barikády v Rakúsku, neznamená, že na to nemajú právo, nezáleží to totiž od tvojich postrehov, ale od rozhodnutia rakúskej vlády/parlamentu
a aj to, že vyzývaš na búranie bubliny ostatných (veď ty predsa nie si v žiadnej) zase len potvrdzuje, že očakávaš, že majú niečo robiť tí druhí, ty nič, ty si ok, je zase len vybratá čerešnička
no ver tomu, že príklad priťahuje
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 11:22:02
316
To nie je o vyberani ceresniciek. To je len o nevedomosti, neschopnosti priznat si chybu a snahe uhajit svoju poziciu za kazdu cenu aj ked je to uz trapne aj nahodnym "okoloiducim".
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 11:25:27
212
arrow_leftlukjur napísal:
Mne to z toho článku veľmi nepripadalo, že by prozřeli. Max z nich budú nevoliči alebo voliči Republiky.

Ale, že ich nasiera a trieštia sa percentá je iba dobre. To je cesta k zmene.

Republiku už SMER vysal v minulých voľbách. A pochybujem, že sa k tej strane títo znechutení voliči vrátia, hlavne ak ich predsedníctvo si užíva kľudné a dobre platené miestečka v Bruseli.
Skôr dúfam, že do ďalších volieb vzniknú ďalšie pronárodné dezolé strany medzi, ktoré sa budú trieštiť tie hlasy alebo ešte lepšie stratia chuť ísť voliť úplne.
To "prozřeli" som myslel skôr tak, že im došlo, že aj Fico na nich serie. Ono on na nich sral aj počas 12 rokoch jeho vlád pred tým. No niektorým to nedochádzalo, lebo sa mali v zásade dobre, nebola tu inflácia, zničená ekonomika po covide a podobné chuťovky. Teraz v čase upadajúceho hospodárstva krásne vidieť, že Fico vedel vládnuť teda kradnúť iba za pekného počasia. Teraz aj to kradnutie ide ťažšie, keďže nie je už z čoho. A veľká škoda, že nám nestopli aj tie EÚ fondy. Neviem čo im tam Fico nasľuboval v Bruseli, že aj po tej zmene trestného zákona a rozpustení špeciálnej prokuratúry mu zožrali to vysvetlenie a uvoľnili peniaze na obnovu.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 11:28:07
02
arrow_leftdotm napísal:
Joli
tvoja čerešnička je to, že si vyberáš len svoje právo cestovať do zahraničia na základe dohody, pričom úplne ignoruješ právo danej krajiny uzavrieť svoje hranice na základe tej istej dohody
a to tvoje právo je nadradené, dokazuje to aj to, ako stoj, čo stoj spochybňuješ rozhodnutie danej krajiny
na každý ďalší argument vymýšľaš ďalšie a ďalšie protiargumenty, čo mali/nemali urobiť, len aby tvoje právo bolo uspokojené

predpokladám, že dokážeš porozumieť písanému textu a zároveň si uvedomuješ, že tých 30 dní nie je jediných 30 dní za celú históriu Schengenu, na ktoré môžu použiť uzavretie hranice, ale že to môžu krajiny robiť aj opakovane, keď si to situácia podľa nich vyžaduje

že si nepostrehol barikády v Rakúsku, neznamená, že na to nemajú právo, nezáleží to totiž od tvojich postrehov, ale od rozhodnutia rakúskej vlády/parlamentu
a aj to, že vyzývaš na búranie bubliny ostatných (veď ty predsa nie si v žiadnej) zase len potvrdzuje, že očakávaš, že majú niečo robiť tí druhí, ty nič, ty si ok, je zase len vybratá čerešnička
no ver tomu, že príklad priťahuje

Zase až taký hlúpy nie som čo sa myslí tými 30 dňami. Akurát to zaváňa už skôr zneužívaním tej možnosti, keď po uplynutí 30 dní príde ďalšie predĺženie na 30 dní a ďalšie a ďalšie a.......
Naozaj je napr. v tom Rakúsku za ostatný rok taká zlá bezpečnostná situácia, že si to predlžovanie vyžiadalo už celý rok ak nie aj viac?
Spochybnil som niekde právo krajín využívať túto možnosť zavádzania kontrol v mojich príspevkoch?
Iba som poukázal na to, že nie je 30 dní ako 30 dní. Hlavne ak v súčte tvoria cez rok.
Ja viem, že keď svoje názory formulujem tak, že nie je jednoznačné, do ktorej názorovej bubliny som zaradený, že z toho môže byť niekto nesvoj a tak si začne fabulovať svoje škatuľkovanie. No svet nie je iba čierno-biely. Aj tie bubliny majú, v niektorých oblastiach názorové prieniky.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 11:35:45
00
arrow_leftJezus napísal:
To nie je o vyberani ceresniciek. To je len o nevedomosti, neschopnosti priznat si chybu a snahe uhajit svoju poziciu za kazdu cenu aj ked je to uz trapne aj nahodnym "okoloiducim".

ono to ide ruka v ruke
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 11:39:45
00
Skúsim to pre Joliho inak - podľa Schengnenskej dohody môže krajina zaviesť kontroly, ale musí to každý mesiac vyhodniť a rozhodnúť, či v tom pokračuje alebo nie. Je to aj pre Joliho zrozumiteľnejšie?
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 11:43:11
01
Myslím, že toto sa dá považovať za spochybňovanie:

arrow_leftJOLI napísal:
Schengen je už dávno nefunkčný, keď si halabala krajiny zavádzajú “dočasné” kontroly. Viď Rakúsko alebo Nemecko.
Počas covidu ako by ani pred tým nikdy voľný pohyb osôb a tovarov v rámci vnútra EÚ neexistoval.

keď sa zistilo, že na to majú právo, tak prišlo spochybňovanie 30 dňovej lehoty...atď až po ďalšie a ďalšie protiargumenty

PS: je mi jedno, aká je kto bublina, len hovorím zo skúsenosti, keď chceš od iných niečo, skôr to dosiahneš osobným príkladom, ako výzvami
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 11:51:06
00
arrow_leftJaroh napísal:
Skúsim to pre Joliho inak - podľa Schengnenskej dohody môže krajina zaviesť kontroly, ale musí to každý mesiac vyhodniť a rozhodnúť, či v tom pokračuje alebo nie. Je to aj pre Joliho zrozumiteľnejšie?

Je a ďakujem za adresný príspevok. No aj o tom vyhodnotení mám snáď právo si o tej dobe konról myslieť svoje. Ja tu nikoho o svojej pravde nepresviedčam aj keď sa môžem mýliť v tom čo si myslím. Ako som už vyššie písal dotm.
Teda to môžeme uzavrieť tým, že rakúska vláda vyhodnocuje vnútornú bezpečnosť stále za zúfalú a tak stále predlžuje na základe práva, ktoré plynie zo schengenskej dohody, tieto 30 dňové lehoty.
Leda, že by tým rakúska vláda sledovala niečo úplne iné, keďže tieto kontroly som nepostrehol napr. na hranici s Talianskom alebo Slovinskom tento rok, ale div sa svete iba so Slovenskom a Maďarskom.
Ale ako písal aj na predošlej strane BikerChorche, tak mali tam voľby a snažili sa možno aj túto tému kontroly na hraniciach zatiahnuť do politického boja. A to je tiež jeden z faktov, čo som tu kritizoval. Zneužívanie týchto možností dočasných kontrol aby boli pekný pred voličmi.
Zdá sa Vám toto ako poctivé jednanie suseda, ktorý možno bezdôvodne a iba kvôli politickým bodom zavádza, respektíve predlžuje tieto kontroly, ktoré slúžili na úplne iný účel, než na ten, ktorý sa tu spomínal? Nejedná sa teda o zneužívanie?
Je toto už štandard a máme sa pripraviť na takéto praktiky pripraviť? Pripomína mi to veľmi to Ficove teatrálne riešenie utečencov na južnej hranici s Maďarskom, kde poslali hliadky polície. Odrazu už hliadky polície nie sú a téma utečenci tiež nie je na programe dňa.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 12:32:46
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up