Joli
tvoja čerešnička je to, že si vyberáš len svoje právo cestovať do zahraničia na základe dohody, pričom úplne ignoruješ právo danej krajiny uzavrieť svoje hranice na základe tej istej dohody
a to tvoje právo je nadradené, dokazuje to aj to, ako stoj, čo stoj spochybňuješ rozhodnutie danej krajiny
na každý ďalší argument vymýšľaš ďalšie a ďalšie protiargumenty, čo mali/nemali urobiť, len aby tvoje právo bolo uspokojené
predpokladám, že dokážeš porozumieť písanému textu a zároveň si uvedomuješ, že tých 30 dní nie je jediných 30 dní za celú históriu Schengenu, na ktoré môžu použiť uzavretie hranice, ale že to môžu krajiny robiť aj opakovane, keď si to situácia podľa nich vyžaduje
že si nepostrehol barikády v Rakúsku, neznamená, že na to nemajú právo, nezáleží to totiž od tvojich postrehov, ale od rozhodnutia rakúskej vlády/parlamentu
a aj to, že vyzývaš na búranie bubliny ostatných (veď ty predsa nie si v žiadnej) zase len potvrdzuje, že očakávaš, že majú niečo robiť tí druhí, ty nič, ty si ok, je zase len vybratá čerešnička
no ver tomu, že príklad priťahuje
Zase až taký hlúpy nie som čo sa myslí tými 30 dňami. Akurát to zaváňa už skôr zneužívaním tej možnosti, keď po uplynutí 30 dní príde ďalšie predĺženie na 30 dní a ďalšie a ďalšie a.......
Naozaj je napr. v tom Rakúsku za ostatný rok taká zlá bezpečnostná situácia, že si to predlžovanie vyžiadalo už celý rok ak nie aj viac?
Spochybnil som niekde právo krajín využívať túto možnosť zavádzania kontrol v mojich príspevkoch?
Iba som poukázal na to, že nie je 30 dní ako 30 dní. Hlavne ak v súčte tvoria cez rok.
Ja viem, že keď svoje názory formulujem tak, že nie je jednoznačné, do ktorej názorovej bubliny som zaradený, že z toho môže byť niekto nesvoj a tak si začne fabulovať svoje škatuľkovanie. No svet nie je iba čierno-biely. Aj tie bubliny majú, v niektorých oblastiach názorové prieniky.