Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ta kvalita potravin je tu nizsia. To je bez debaty. Z vlastnej skusenosti mi to potvrdil aj moj byvaly nemecky sef, ktory tu zil viac ako rok :) Ostblok bude vzdy len Ostblok, teda druha trieda EU a nielen co sa potravin tyka.
08.11.2024 - 17:30:21
00
Podľa mňa sa to dá vyriešiť. Kde je vôľa, tam je cesta. Len by sa niekomu muselo chcieť. Fico nič nevie, len zlo a všetko ničiť a rozbíjať. Len či pri dnešnom svete či bude vôbec niekto iný pri kormidle. SAS alebo PS by to mali dať vysoko do priorít. Celá krajina by z ťažila z kvalitnejších potravín

Naposledy upravil Strenki dňa 08.11.2024 - 17:39:16, celkovo upravené 1 krát.

08.11.2024 - 17:38:43
00
No, a co poviete na to, ked poviem ze echt zapadne a kapitalisticke holandsko, na tom s tou kvalitou potravin tiez nieje slavne? A cena tu iste nieje v absolutnych hodnotach nizsia ako na svk, a iste nie ako v nemecku (kt ma priemerku nie az tak inu ako svk).
V drahych potravinach mam asi az tak 2 druhy sunky s 90+% obsahom masa. Ovocie/zelenina krasnej nl kvality, alebo dovoz, a tak dalej a tak dalej.
08.11.2024 - 17:38:55
00
arrow_leftStrenki napísal:

Komentár zabil totálne, najlepší zo všetkých po voľbách čo som videl:
To mi pride skor ako keby pisal list Jeziskovi.

mna nedavno zaujal komentar- "ked hispanci volili trumpa, to je akoby zidia volili hitlera."

budme realisti, trumpovi hrozi basa a viacere obvinenia, naramne to pripomina "slovenskych polovnickych chatarov pomsty"...
ocakavam vela veci cez kopirak.. som pesimista.
08.11.2024 - 17:47:43
02
arrow_leftmyabarth napísal:
Ta kvalita potravin je tu nizsia. To je bez debaty.

Samozrejme, ale to vyplyva z kupyschopnosti a prisposobenie sa trhu. Drahsi cukor je nahradeny sladidlom v Cole, drahsie kakao tukom v cokolade, ci drahsi enzym vonou v prasku... atd. Pave preto su ine skladby, aby aj cena mohla byt nizsia. Trh si vyziadal.
08.11.2024 - 17:49:00
00
17.11. sa spusta Kovacicov projekt 360. Predplatne: https://360tka.sk/subscriptions
08.11.2024 - 17:50:18
01
Veď v tom nie sme v žiadnom rozpore, ja rôznu kvalitu predsa nijako nespochybňujem. Akurát tvrdím, že iný podiel kakaa, palmového tuku, čistiacich enzýmov, mäsa, konzervantov a podobne má pôvod práve v trhovom, či skôr spotrebiteľskom správaní. Tie produkty sú na rozdiel od západných krajín kupujúcimi dlhodobo akceptované a preto sa to z hľadiska maximalizácie zisku nedá nazvať inak ako racionálny prístup. Nemôžem povedať, že by som to zrovna schvaľoval, alebo sa mi to páčilo - ale som si istý, že ak nenastane masívny dopyt po zmene, celkom určite sa nejako výrazne samovoľne nezmení ponuka ...
08.11.2024 - 17:52:06
01
Dudo Coco-Cola s tým istým objemom stojí porovnateľne na Slovensku ako v Rakúsku. Kým v Rakúsku obsahuje cukor z cukrovej repy, slovenská obsahuje ako sladidlo fruktózovo- glukózový sirup z kukurice. Pozor, klasický cukor z repy je drahší ako ten sirup, navyše je aj zdravší. Reportáží, kde sa na podobné veci sťažovali či už na Slovensku, alebo v Česku nájdeš, stačí použiť Google.

gebula máš šancu ich neakceptovatovať? Proste keď nič iné nie je na trhu, tak čo mám kúpiť? To teraz celé Slovensko naraz prestane napríklad kupovať šunku, kým nám nezačnú dodávať kvalitnejšiu? Asi ťažko.
08.11.2024 - 18:17:05
00
su rozne typy suniek, nie len jedna. Ked vyrobca vidi, ze ta menej kvalitna sa mu predava 10x viac ako kvalitna, tak tu kvalitnu bude utlmovat.
08.11.2024 - 18:22:12
05
Ako som už písal, tieto ponosy evidujem minimálne 30 rokov a to by som povedal že už je čas pre nájdenie alternatívy. A aby som odpovedal - áno, mám šancu neakceptovať to, čo mi nevyhovuje. V reťazcoch sa určite dá vybrať aj vyhovujúci sortiment a u súkromníkov sa dajú kúpiť pekárske, mliečne aj mäsové výrobky, ktoré spĺňajú veľmi prísne kritériá - akurát ale spĺňajú aj predpoklady o cene, ktorá sa od super či hypermarketov dosť výrazne líši. Nikde netvrdím, že je nutné s niečím seknúť naraz a nastane zmena - tvrdím, že už roky nevidím ani náznak trendu, že by sme k tomu smerovali. Oveľa častejšie vidím skôr potešenie zo systému "veľa a lacno", prípadne z pre mňa nepochopiteľného režimu súrny (!!!) nákup pred sviatkom (!!!) v čase cca. 18:45 s úrovňou 40 cm nad okraj maxi košíka, 6 pokladní, v každom rade 10-15 podobných nákupcov ...
08.11.2024 - 18:37:46
07
arrow_leftStrenki napísal:
Ešte k voľbám v USA. Kto nevie po anglicky, prosím dajte si to preložiť do prekladača.
Nič lepšie som skutočne neprečítal. Tie očakávania aj ten komentár v ktorom je všetko.

Juraj Droba píše:
V USA mám niekoľko skutočných kamarátov, ktorých poznám viac ako 30 rokov, teda od môjho prvého ročného pobytu.
Jedným z nich je aj bývalý americký diplomat, z rodinnej tradície republikán. S jeho názorom síce nesúhlasím, ale považujem ho za inteligentného človeka a pre vyváženosť diskusie pripájam jeho odpoveď na moju otázku, čo nám víťazstvo Trumpa prinesie:
Here’s what we can expect. We will have peace in Ukraine and Israel. Slovakia will be safer. Globalist organizations like the WHO and the WEF will have a harder time with their scams. We will close the southern border and deport 30 million illegals who are ravaging our major cities. Elon musk will restructure the government. Government spending and the printing and borrowing of money will cease and inflation will come down. We will have growth in business and the energy markets. Democrats in his cabinet like RFK Jr and Tulsi Gabard will help to balance policy. Biden and other politicians bribed by China will be out and Trump will engage with them aggressively for fair trade and safe sea passage in Asia. Terrorists will all quit. It’s a bright future.
Myslím si, že Trump nedodá ani polovicu z vyšieuvedeného, mojou pointou bolo ukázať, pre ktoré dôvody volili Trumpa aj inteligentní ľudia.

Komentár zabil totálne, najlepší zo všetkých po voľbách čo som videl:
To mi pride skor ako keby pisal list Jeziskovi.
https://www.facebook.com/share/p/18MAEWtzAe/
PS - už to vidím, ako sa 30 miliónov nechá vyhostiť. Zaobstarajú si zbrane, ak ich už nemajú a to bude ródeo

Kennedy Jr. je prominentný antivaxer, taký americký Kotlár :handshake:
tú druhú pani nepoznám, ale ak o nej Donald uvažuje do vlády, tak ani gúgliť nejdem

https://dennikn.sk/4243027/kotlarove-americke-znamosti-splnomocnenca-podporuje-antivaxer-kennedy-blizky-trumpovi-aj-odsudeny-lekar/?cst=8a304ebab67994a9cc7621f2f23b9bf73596de3cf798f2bc5e9cda3daf7e8a6c
08.11.2024 - 19:14:35
02
thumb_up0thumb_down
08.11.2024 - 19:17:14
02
arrow_leftJano1987 napísal:
Dudo Coco-Cola s tým istým objemom stojí porovnateľne na Slovensku ako v Rakúsku. Kým v Rakúsku obsahuje cukor z cukrovej repy, slovenská obsahuje ako sladidlo fruktózovo- glukózový sirup z kukurice. Pozor, klasický cukor z repy je drahší ako ten sirup, navyše je aj zdravší. Reportáží, kde sa na podobné veci sťažovali či už na Slovensku, alebo v Česku nájdeš, stačí použiť Google.

gebula máš šancu ich neakceptovatovať? Proste keď nič iné nie je na trhu, tak čo mám kúpiť? To teraz celé Slovensko naraz prestane napríklad kupovať šunku, kým nám nezačnú dodávať kvalitnejšiu? Asi ťažko.

Teba niekto nuti s pistolou pri hlave kupovat prave Coca Colu? Nebolo by lepsie keby ludia vobec taketo sracky ako sladene vody nekupovali?
08.11.2024 - 20:38:14
46
arrow_leftpetersa napísal:
Bude zaujímavé sledovať, kto za to bude môcť, keď nič z toho nedoručí. Demokrati obecne? Či len priamo Biden/Kamala? Vsade je rovnaké, u nás za Ficove zlyhania môže Simečka, Matovic, Heger......... a takto stále dookola.

neboj sa, triki ti o rok napise ze zastavenie vyzbrojovania Ukrajiny je spravne lebo za tie peniaze treba postavit deravy mur na Mexickej hranici, a vlastne za vojnu aj imigrantov moze Biden
08.11.2024 - 21:20:40
11
arrow_leftJano1987 napísal:
Dudo Coco-Cola s tým istým objemom stojí porovnateľne na Slovensku ako v Rakúsku. Kým v Rakúsku obsahuje cukor z cukrovej repy, slovenská obsahuje ako sladidlo fruktózovo- glukózový sirup z kukurice. Pozor, klasický cukor z repy je drahší ako ten sirup, navyše je aj zdravší.

to je rozdiel ako light alebo normalne cigarety :lol:
problem dvojakej kvality potravin je v ludoch...teda v kupyschopnosti.
staci ist kupovat drahsie a lepsie potraviny na lokalne farmy, a nie do marketov.. a zaroven podporit domaci trh.
ale nijee, vsetci sa seru do gigantickych predajni, co vozia otazny tovar z druhej strany zemegule.
08.11.2024 - 21:45:18
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up