preco turistika, co tak baj ocko pozeram, je vsetko zjazdne, kusok potlacit na Rokos akurat, ale daky dupac by aj to asi vedel dat
12.11.2024 - 22:01:03
00
neni sanca, niektore tie steny ist aj bez bajku je celkom narocne :D
12.11.2024 - 22:09:21
00
ak si odmyslis cesty a lesne cesty od Zengovej chaty do Uhrovca a z Uhrovca na Jankov moc ti toho nezostane - z Jankovho po Holy si potlacis par krat. to treba ist opacne. zjazd z Holeho je zo zaciatku popri plote vzhladom na pouzity bike nie moc zjazdny. a citam ze to vlacil od hradu na knazinove po zelenej :-) tam si poslapes akurat tak kusok na zaver. inak tie korene a skaly sa z velkej casti daju obist https://sk.mapy.cz/s/gavafagona na maly rokos vieme - kolmica hore, no aj na tom hrebeni po rokos je toho dost popadaneho takze zosadas stale. po modrej dolu sa sam priznal ze aj potlacil (necudujem sa mu :-) )
je to pekna trasa, no chodi sa to bud behat alebo na turistiku. na bike a hlavne ten ktory bol v tomto pripade pouzity isto nie
12.11.2024 - 22:22:12
01
Nj, lepsie som sa pozrel .. po hentej modrej som este nesiel, asi by som ani nechcel :D, ale teda po cervenej na Maly Rokos smerom hore ani za nic. Smerom dole je to nepekne :lol:. , ja to obchadzam z vychodu, tam je pekny singlacik , az do sedla na modru a odtial je to pohoda (alebo naucnym poza Plevnu a naspat na Rokos). Zelenu na hrad jedine dole, aj to su tam niektore tazsie useky, inak ako pises, sa to obchadza smerom nahor po pohodlnej zvaznici az potom kusok treba tlacit. Ale tak na Rokos sa chodi cykloturistikovat :) takze pohoda. Vsetko ako ma byt :D
12.11.2024 - 23:06:32
00
niekedy v lete sa do tychto koncin vratim, tak mozme dat spolocny pojazd, ozvem sa
13.11.2024 - 16:22:08
00
arrow_leftlto napísal:
preco turistika, co tak baj ocko pozeram, je vsetko zjazdne, kusok potlacit na Rokos akurat, ale daky dupac by aj to asi vedel dat

Ľubo myslím že hore na Rokoš to bez tlačenia, prípadne nosenia nedá nikto ani na ebajku. . Neviem teda či sa to dá z niektorej strany ťahať. možno ako je pod vrcholom ten pamätník, ale neviem či tade ide nejaká cesta. Ale či už od Jankovho, z Diviackej, alebo z Rudna to bez tlačenia nejde. A pre niektorých aj dole :) Ale budúci rok by sme si to mohli dať. Už som tam dávno nebol.
12.12.2024 - 20:17:23
00
Po modrej od Pinkovie viechy je len asi 20m usek, ktory je znacne strmy, ale stale imho na hranici slapatelnosti, len zalezi na podklade. Nie vzdy je vhodny, musi byt tvrdy, bez listov , ziadne padnute prekazky. Vyslapat s lahsim prevodom a dobrou predozadnou stabilitou :lol:

Viz. mapka .. zbytok je bud pohoda, alebo nejaky viac kondicny useky, uz pred zaverecnym vrcholovym hrebienkom. Ale tusim tam je daky padnuty strom, co sa neda obist.
Podobne mozno je skoro zaver na Tribec po modrej, ten som vyslapal, ale davno na xc bajku. Ale toto je asi kus narocnejsie , chce to regenerovat na mladsi rocnik :D Len to to sa take vyzvy, ze ked to aj das, spalist energiu na 2 dni dopredu :D

Prílohy:

ss1.png
ss1.png 21.22 KiB thumb_up0thumb_down

12.12.2024 - 21:49:50
00
Ja som tam už roky nebol, tak neviem, je to možné, viem čo myslíš, no mne sa to teda zdalo viac ako 20 metrov :) ale je to možno ako hovoríš, nebude to asi nejak moc. No a tú regeneráciu, alebo teda mladší ročník, trochu som to oklamal a kúpil ebike :D
13.12.2024 - 19:19:05
00
keyboard_arrow_up