...
Skusal niekto 2,3mm hrube kotuce v shimano strmenoch? Konkretne deore 4 piestoch. Ako sa zmenil chod pak a celkovo je to odporucitalna konfiguracia? Objednal som formula kotuc mal byt 2,00mm a prisiel mi a 2,30mm. Rozmysalm ci ho mam namontovat, alebo vratit.
Nakoniec mi to nedalo a namontoval som to. Po cca 4000 vyskovych metroch v bikeparku a inde moje zistenia:
V skutocnosti ma 203mm formula 2.25mm nie 2.3 ako som povodne nameral.
Ak sa roztlacia piesty na doraz s otvorenou nalievacou skrutkou, je medzera v BR-MT520 aj v BR-M6000 11mm.
Po nahodeni tych Formul islo prve stlacenie paky na prazdno, cize medzera dostatocna aj s novymi platnami. Ale je to LTT. 2,3 uz bude asi naozaj problem a nebude pocit z chodu ako s origo Shimano kotucmi.
Subjektivne som pri brzdeni nespoznal rozdiel oproti povodnym Shimano kotucom. Chod rovnaky feel rovnaky ucinnost rovnaka. Ale jazdil som v DH vystroji (+ cca 4kg) a obul som 1,6kg
plaste miesto 800g. Co v praxi asi znamena, ze to musi brzdit lepsie ako povodne Shimano kotuce.
Potencialny problem je preprava
biku bez kolesa. Treba sirsiu distancnu rozperku vrazit do strmena miesto kotuca. Origo shimano ma 1.8mm treba aspon 2.25mm. Ja som na tu origo z kazdej strany dal vrstvu bezdusovej pasky. Zatial funkcne na 100%