Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Garmin a aj ine firmy robia tzv. footpod, je to snimac na obuv na snurky, ktory sa sparuje s hodinkami a meria pocet krokov a vzdialenost - ale len pokial je pustena aktivita. A v Garmin Connect si mozes nastavit aj vlastnu dlzku kroku.
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 15:58:24
00
Ano, uvazoval som aj o tom. Diki za navrh
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 16:44:45
00
aky bude rozdiel v presnosti ked si zapnes trackovanie na iphone a na hodinkach? poradim - ziadny. ak chces merat vzdialenost stiahnu nejaku apku ako strava alebo rubkeeper a zapni zaznamenavanie aktivity. vzdialnost v km budes mat relativne presne vdaka gps, pocet krokov odhadnuty na zaklade alcelerometra ( tu budu hodinky presnejsie, ale o tento udaj ti nejde)
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 19:04:35
02
Podla teba ten prijmac je rovnako citlivy na oboch zariadeniach? Myslel som, ze na hodinkach bude mozno citlivejsi.

Ta aplikacia Strava a RubKeeper posielaju udaje priamo do Health aplikacie?

Mozno nakoniec nebudem musiet kupit nic. Ale teda nechcel by som aby sa mi tie udaje nejako duplovali
Zobraziť komentár 19.11.2024 - 19:38:33
00
nikto netusi aky mas iphone, ale najdi si sekcie "Communication and GNSS"
https://www.notebookcheck.net/Apple-iPhone-15-smartphone-in-review-The-Apple-phone-finally-zooms-in-closer.762555.0.html
https://www.notebookcheck.net/Apple-iPhone-13-mini-in-review-Powerful-and-ultracompact.575013.0.html
Zobraziť komentár 20.11.2024 - 10:10:58
00
Kroky a vzdialenost su uplne ina velicina a nedava zmysel prepocitavat jedno z druheho.
Niekolkokrat som porovnaval kroky iphone vs garmin a rozdiely boli minimalne - na urovni statistickej chyby. Meranie krokov na hodinkach nebude omnoho presnejsie, akurat to nemeria z pohybu z vrecka ale pohybu ruky.
Vzdialenost zalezi od dlzky kroku ktoru nemas konstantnu a preto to prepocitavanie bude este nepresnejsie.

Takze rada odomna: Ak chces merat kroky, tak ti staci iPhone. Ak mas pocit ze hodinky to budu robit lepsie tak ti staci akakolvek najlacnejsia verzia napr. Garmin.
Ak chces merat vzdialenost cez GPS tak najlacnejsia verzia s GPS.
Z toho co pises, chces merat kroky a chodzu an hodinakch si nebudes zapinat na ceste na zachod :).

Synchronizacia s Health nie je povinna takze napr. aj keby to Strava robila tak to predpokladam mozes zrusit.
Zobraziť komentár 20.11.2024 - 11:37:46
00
Dakujem, chalani. Este by som chcel raz podotknut, lebo nejako som to asi zle vysvetlil - naozaj mi ide o vzdialenost a prepojenie s Health aplikaciou, ked chodim na prechadzky. Vtedy si budem zapinat tu aktivitu “chodza” na hodinkach a pojde to cez GPS.

Chodim velmi dlhe prechadzky a chcem mat presnejsie zaznamy. Pozriem este stranky, ktore navrhoval stanos4 a rozhodnem sa ci ist do toho Forerunner 55. Moj iPhone je iPhone 10
Zobraziť komentár 20.11.2024 - 12:20:48
00
tak este raz, skus si proste zapnut to gps na svojom iphone a chod na prechadzku a uvidis ci je to ok. Z toho co pises, som zatial pochopil ze polohu si mal vypnutu a appka ti pocitala len kroky a z nej odhadla vzdialenost - cize presne ako pise eaten, tam nieje nic prekvapive ze tie rozdiely su velke.

Pri iphone, uz aj starsej generacie, som si isty, ze rozdiel medzi zaznamenanou a 'skutocnou' vzdialenostou, ked budes mat zapnutu polohu, nebude nejak vyrazny, a oproti 'presnejsim' zariadeniam sa bude pohybovat na urovni mozno jednotiek % (i.e. na 1000m rozdiel 10m). Priklad - moja starucka xperia x compact (mobil z 2016) zaznamenavala dost presne na to, aby som to nikdy neriesil ako obycajny uzivatel, a aby som nezaznamenal nejake problemy - proste vzdy mi ukazovalo kde som v 'ramci normy'.
Zobraziť komentár 20.11.2024 - 12:29:37
02
Asi mam naozaj tu polohu vypnutu, lebo tie rozdiely su proste 20-30% (aj napriek nastavenej vlastnej dlzke kroku)
Ak mozem poprosit teda este - ako to mam zapnut?
1. Mam nieco prepnut v Health aplikacii?
2. Mam nieco prepnut v aplikacii Nastavenia?
3. Mam na toto sledovanie pouzivat inu aplikaciu, ktora bude odosielat udaje o GPS do Health aplikacie? Ak ano, ako to nastavim?

Nie som technicky anitalent, ale tuna som si dost neisty
Zobraziť komentár 20.11.2024 - 13:06:09
00
kedze nemam iphone, tak 5s google pomoze
https://support.apple.com/en-us/102647

a ak pouzivas nejaky modernejsi prehliadac (napr. chrome/firefox v novych vydaniach), tak ti ponuknu aj preklad tej stranky snad aj do slovenciny
Zobraziť komentár 20.11.2024 - 13:17:49
00
Dakujem vsetkym za trpezlivost a rady
Zobraziť komentár 26.11.2024 - 15:35:45
00
Zdravim,na Garmin 6X,som vymenil silikon remienok,a dnes pri turistike,sa mi,odopli,az som,zbledol,nastastie,v rukave,ostali,zaseknute,rukavica ich nepustila,na remienku je plastovy QuickFit ,nebolo,by lepsie,prehodit,kovovy ,QuickFit ,z origo remienka?.Aj vy to tak,robite ??.Vdaka
Zobraziť komentár 01.12.2024 - 17:01:13
00
Otazne je ci bol dobre zacvaknuty...mam sice kovovy QF ale sem tam sa stane ze nezaskoci dobre tak dotlacim a je ok...nikdy sa mi nestalo ze by sa mi samovolne odpojil ale ze nedocvakne to sa stava...treba byt pozorny v tomto
Zobraziť komentár 01.12.2024 - 17:12:45
01
Mne sa to stalo jedine s neoriginalnym remienkom od cinana. 2x pri vykruteni zapastia a tym vytvorenym tlakom na remienok (pri noseni velkych kamenov a pri lezeni). Vratil som sa naspat k originalnemu, s ktorym tento problem nebol.
Zobraziť komentár 01.12.2024 - 22:21:11
01
Problem je s velkou hrubkou tych sliderov, ktorymi sa odopina quickfit. V pripade niektorych neoriginalnych remienkov su hrubsie a pri pohybe remienka sa opru o dno hodiniek a odopnu remienok. Riesenim je prebehnut ten slider dremelom, potom funguje na 100%.
Zobraziť komentár 02.12.2024 - 08:34:57
00
keyboard_arrow_up