Maju svoj speci olej, ktory asi vyladili dost dobre (aj to pisu u seba), sak je aj 4x drahsi jak shimano. DOTky su standardizovane, tieto oleje nie, tak ani srnka netusi, co to je zac. Ale skusil by som ich olej naliat do shimana (inych), mozno im to pomoze.

Vraj velmi dobry je FEBI CHF Pentosin 7.1, podla mna do brzd treba dat seriozny hydraulicky olej a nie kadejake shimano sunty lacne, co draho predavaju.
30.12.2024 - 15:02:02
00
Neviem či to bude iba olejom... z Formul po roku vytiahnem olej a je rovnako číry ako nový... Zo Shimana aj z Magury po pár mesiacoch človek ťahá niečo čo vypadá ako motorový olej po 10k km ?
30.12.2024 - 15:07:24
03
arrow_leftbranomelis napísal:
Môže to byť aj odvzdušnením. V tomto sa nejdem dohadovať, lebo pri prvom nasadení som zadnú brzdu len rozpojil, prepchal rámom a neodvzdušňoval - to som sotva zišiel z Polomu domov do Strečna, ale potom sa to nejako chytilo a rozbrzdilo. Ale pred zimou som v zadnej menil komplet olej Motorex a nejaké podivné odvzdušnenie som urobil. Či dobré neviem. Ale ten chod je rovnaký aj na prednej, ktorú mám osadenú od nova bez toho, aby som s ňou niečo robil. Hlavne neviem v akých podmienkach si s tým teraz jazdil - teda v zime. Mňa zaujímali hlavne jazdy v snehu. Jazdil som podmienky, aby sa strmeň pokryl vrstvou snehu a tam som cítil taký ťažkopádny chod až kým sa to nezahrialo a nevytopilo. Ale ako spomínam - ja to skôr porovnávam s Trickstuffmi než s inými brzdami, takže moja recenzia je neseriózna.

Tak ja som jazdil len v mínusových teplotách. Sneh, prípadne snehom obalené strmene som zatiaľ nemal. Otestujeme a prípadne doplním info.
Práveže je to fajn, keď to porovnávaš aj s top brzdami, ktoré vozí málo ľudí.
30.12.2024 - 15:37:42
00
No ale zas cury maju iny problem. Si e neprepadava packa ale mne sa zas zle vracaju piesty na zadnej. Dokonca vonkajsie sa vytlacaju 2x tolko ako vnutorne. Podla mna je to konstrukciou toho strmena. Ked podrzim vonkajsie a mackam packu tak vnutorne sa hybu dobre ale ak maju iat vsetky 4 naraz tak vnutorne skoro stoja a hybu sa viacmenej vonkajsie. A to nepocitam ze sa nevracaju a v podstate pridieraju kotuc stale.
30.12.2024 - 15:42:47
00
Cury drvím už 2 sezóny ale s chodom piestikov nemám jediný problém... Ak je rozdiel v tom ako veľmi sa vysúvajú tak okom nebadatelny... akurát majú takú tú klasickú Formulácku vlastnosť s to že platničky sú pomerne blízko kotúča
30.12.2024 - 16:56:00
00
scarinko: tam niekde bude asi mini bublinka, treba ju odtial vyhnat .. na to su idealne tie vakuove tooly, ale tak, kde ho vziat, hmm
30.12.2024 - 17:13:16
00
Uz som to odvzdusnoval aj ja aj servis a nist. Btw odvzdusnovaci proces na mtb je fakt hnus. Na cestaku mam imbus ktory zabranuje vytiect oleju kym nenasadim hadice. Na mtb nic take nie je. Cele je to zasrate potom.
30.12.2024 - 20:51:12
00
Stačí nepreplniť systém a dať prasa do úrovne páčky...
30.12.2024 - 20:53:42
00
Hm tiez som si myslel ale tieklo to aj z paky hore ked som otvoril. Tieto cury sa odporucaju maliko preplnit, aspon tak som videl videa z bleedingu.
30.12.2024 - 21:01:29
00
Lewis brzdy mi už fungujú vyse pol roka denno denne bez problému,jedine packa mohla mať menší chod,ale neva.Pri jazdený to nejak nevnímam.Od kúpi skrátené hadice,ovzdusnene,od vtedy nič robene,iba sa snažím každý týždeň, dva čistiť piesty.
31.12.2024 - 07:12:27
01
Nejak nechápem aký význam má preplnit ich keď to po odpojení bleedkitu aj tak vyteká a robí bordel 🤔
31.12.2024 - 08:33:40
00
arrow_leftscarinko napísal:
Hm tiez som si myslel ale tieklo to aj z paky hore ked som otvoril. Tieto cury sa odporucaju maliko preplnit, aspon tak som videl videa z bleedingu.

Keď pred otvorením najprv stlačíš páku aby sa viac vysunuli pesty, tiež to tečie?
31.12.2024 - 08:40:08
00
arrow_leftbobo323 napísal:
Lewis brzdy mi už fungujú vyse pol roka denno denne bez problému,jedine packa mohla mať menší chod,ale neva.Pri jazdený to nejak nevnímam.Od kúpi skrátené hadice,ovzdusnene,od vtedy nič robene,iba sa snažím každý týždeň, dva čistiť piesty.

Každý týždeň dva čistiť piesty?
31.12.2024 - 09:17:23
00
arrow_leftaJoN napísal:
Keď pred otvorením najprv stlačíš páku aby sa viac vysunuli pesty, tiež to tečie?

To som neskusal, ked to otvaram mam piesty roztiahnute a strcenu tu plastovu vec
31.12.2024 - 09:30:04
00
arrow_leftkajto napísal:
Každý týždeň dva čistiť piesty?

take brzdy by som nechcel ani keby mi platili za kazdu jazdu :)
31.12.2024 - 09:48:28
07
keyboard_arrow_up