Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Na svetlo si zabudol, to je asi najdôležitejšia novinka. :-)
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 20:33:15
00
len aby to nedodrbali s tou vlkhkosťou ako instinct crossover :)
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 20:35:58
00
bedo svetlo už mali aj predošlé 2X a skynet tá bola špecialitou Crossoverov. Stále ich držíš? ?
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 21:02:10
01
Hej drzim :) ved nic im nie je, len sa vonku pri slapani hned zahmlia :)
Zobraziť komentár 06.01.2025 - 21:14:11
00
trochu som sa tomu povenoval, tak oproti F7 47mm čo mám, by som síce prišiel o dotyk, ale v prípade Amoled 50mm získal dlhšiu výdrž baterky, taký ten echt outdoor plastový dizajn, ktorý sa mi fakt páči, nižšiu hmotnosť, pekný Amoled displej, presnejšiu GPS (niežeby som to nutne potreboval), I3 už majú aj sledovanie NAP a rôzne iné fičúrky z Fenixov. mapy v hodinkách nepoužívam a na športové aktivity pojaté viacmenej rekreačne stačí aj snímač Elevate 4. na zamyslenie je, že FR265 v rovnakej cenovej kategórii majú dotykový Amoled a Venu 3 aj dotyk aj snímač Elevate 5, aspoň jedno z toho mohli I3 dostať.
btw. už sa špekuluje na internetoch o príchode Fenix 8 Pro s Micro LED displejom.

a toto je jedno z najlepších predstavení nového produktu aké som kedy videl, Rainmaker nešetril kritikou :)

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 07:11:35
00
Jedine + na instinct 3 mips je ze solar je cierny, vyzera to lepsie ale zasa stym oranzovym kruzkom vyzeraju "lacno". To uz lepsie vyzeraju starsie 2X. Amoled v Instinctoch je zvlastna kombinacia.
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 07:41:13
03
pokiaľ boli Fenixy s MIP farebným displejom a kovovou lunetou a spodkom a Instinct 100% plasťáky, chýbal mi tam nejaký medzistupeň v rámci odolných hodiniek, hodinky za 800-900€, ktoré vedia všetko a hodinky za 350-500€, ktoré vedia polovicu, ale proste nič medzi. teraz tu máme nejaký hybrid, o ktorom sa budú viesť diskusie a síce moja prvá reakcia bola "wtf", ale po porozmýšľaní, prečo nie? fajn by bolo, keby pre Fenixy vyhradili Amoled (alebo do budúcna spomínaný Micro LED) a pre Instincty MIP, farebný či monochróm, nech v tom nemáme chaos :)
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 08:16:01
00
zaujali ma suunto vertical alebo race

naviguje sa tu niekto na biku hodinkami? je to moc neprakticke? nieje displej moc maly? mapy by mali mat OSM bez cyklo a turistickeho znacenia - nechyba vam to znacenie v mapach?

zacal som uvazovat nad hodinkami lebo:
vydrz baterie (40-60h), na ultra a viacdnovke nemusim riesit dobijanie
ziaden usb konektor do ktoreho moze zatiect, celkovo lepsia odolnost
prijal by som par funkcii ako je monitoring spanku, HRV
moznost pouzitia aj na ine aktivity

teraz mam garmin 530 ktory pouzivam bez akychkolvek senzorov prioritne na navigovanie (moja poloha na mape, zobrazena naplanovana trasa) a zaznam trasy.
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 11:43:30
00
Jazdil som dlhé roky iba s hodinkami na riaditkách. Ak to má byť len navigácia a jednoduché zaznamenávanie trasy, tak to nie je problém. Keď som však prešiel na sledovanie priamych dát aj v teréne (watty, tepy a pod.), tak už mi hodinky prišli malé. Menej políčok, horšia čitateľnosť.
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 11:53:20
10
navigacia podla hodiniek je urcite horsia, ale da sa to. Ja ich nosim na ruke a este k tomu nemam ani mapove podklady, takze sa orientujem len podla tvaru krivky. Najhorsie to je v terennejsom zjazde, ked pride rozbocka a nevies kam. Ruka s hodinkami sa trasie od riadidiel, displej je maly a este nemas moc prilezitost si ich dobre natocit. Vtedy sa hodinky tazsie citaju. Ale pri troche snahy sa to da. Ako pisal lukjur,m sledovat na nich rychlot, tepy, watty je nezmysel. Maximalne si obcas pozriet vzdialenost a nastupane metre.

Neviem, ci mas skusenosti so Suuntami, ale mna dost stvalo, ako komplikovane sa do nich nahravali trasy. Musis to nahrat do apky na mobile a potom pripojit hodinky k PC kablom a cez ich program do nich nahrat trasu. Za mna cista magorina. Ak potrebujes nahrat mapu priamo v terene, tak nemas sancu. A myslim ze aj nastavenia sa robili cez PC. Pred rokom som im dal zbohom a kupil Garmin.
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 12:44:51
11
s hodinkami mam 0 skusenosti. preto hladam skusenosti inych :-)
tak snad sa tie hodiny paruju s app cez BT alebo po novom wifi. na bicykli by sli na riadidla. a pocas jazdy sledujem len mapu, udaje o jazde mam na druhej obrazovke aj na garmine. ale je pravda ze na 530 viem supnut dve policka pod mapu co by na hodinach neslo, dobra pripomienka. no bude to dilema za co tu 530-ku vymenit.

v podstate mi postacovala kym bola baterka v dobrej kondicii. teraz ma zacina obmedzovat, a otravovat dobijanie na dlhych jazdach. nemam ho ani 4 roky. hodinam aj keby casom klesla kapacita stale by som vedel 2-3 dni (12-14h/den) vydrzat bez nabijania a mohol ich tak pouzivat dlhsie.
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 13:17:47
00
A čo tak toto? Výdrž batérie 120 hod+solar.

https://ralpu.sk/products/coros-dura
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 13:19:26
01
No neviem ale všetky hodinky budú mať rapídne menší displej ako edge 530. Ďalšou vecou je papierová výdrž vs výdrž pri navigácii (mape)... Ak si bol s Garminom spokojný tak skôr Garmin hodinky ako prejsť k inej značke (história v connecte...) Ale aj tak mi príde najpraktickejšie na bike cyklopočítač + na všetko iné hodinky. No a keď bojuješ s tou výdržou tak za pokus stojí skúsiť sa pohrať s nastavením či skutočne sa nedostaneš na pre teba použiteľnú výdrž.
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 13:32:00
00
arrow_leftlukjur napísal:
A čo tak toto? Výdrž batérie 120 hod+solar.
https://ralpu.sk/products/coros-dura

Maju 1ks aj tu v shope, prave ho pozeram, kedze mam Coros hodinky, pre mna vyzera, ze idealna volba, dik
https://www.mtbiker.sk/shop/elektronika-a-svetla/cyklopocitace/gps-zariadenia/coros-dura-cyklopocitac-p315276.html

Roky sa branim computeru, lebo ho nepotrebujem. stacil by mi maly externy display s GPS sipkou, no take nieco neexistuje, tak asi budem musiet predsa len comp zvazit, na hodinky na riaditkach nedovidim a funkcia brnenia na ruke pri zlom smere mnohokrat nestaci.
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 13:49:50
00
Ak chceš úplne jednoduché gps tak Garmin Edge 130 Plus. Akurát výdrž baterie je 10 hod. a údaje z neho neberie do denných dát Garmin Connect.
Zobraziť komentár 27.01.2025 - 13:59:52
00
keyboard_arrow_up