Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Našiel som Trek Fuel EX 5 gen 6 pod 1800 :) už ho mám aj objednaný z kamennej predajne... :) páči sa mi direct to customer myšlienka ako má canyon ale predsalen preferujem že viem hocikedy keď sa ukáže problém proste prísť na tú predajňu a vyriešiť to obratom :)
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 06:51:01
00
Takže si si kúpil základ ako som písal ....
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 08:01:44
00
Ten Neuron čo spomínal POMO vo svojom príspevku na 4 strane by bola lepšia voľba, o veľa lepšia voľba

Ten zadný tlmič na tom TREKU je 140mm zdvih dvoj-polohovy. To ešte olutujes keď budeš slapat do kopca. Celkovo tie zdvihy sú vysoké pre také bežné trailove jazdenie. Ale každý podľa svojej chuti. No už dávno neplatí že čím vyššie zdvihy tým viac Adidas
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 08:08:15
01
Pozri rozumiem že je to lepšie v komponentoch ale XL Neuron 6 nemám nikoho v okolí čo na ňom jazdí a vedel by som si ho vyskúšať. Čo niekoho poznám tak je o 10cm nižší s kratšími rukami a nohami ako ja a jazdí na XL neurone komfortne... Mať 2m a dlhšie ruky a nohy... no nie je zábavka nájsť niečo čo viem na istotu že bude sedieť... Pozeral som sa na Radony (zaujali ma a páčia sa mi) ale sám vážim viac ako oni majú uvedené max. zaťaženie... Nechcel som riskovať... Som v celej tejto problematike a v hľadaní správnej veľkosti čisto podľa tabuliek a geometrií relatívne nový... Ďakujem za radu každopádne. Nikdy som nešiel do toho mentalitou že chcem čo najvyšší zdvih...
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 08:48:15
00
Chápem že si chces bike vyskúšať. No Canyon má na svojom webe návod ako sa zmerať a podľa toho zvoliť veľkosť rámu. Ten Neuron je o triedu lepší bicykel. Má lepšie tlmiče 3 polohové, lepšie brzdy, lepší pohon aj radenie. Minimálne by som ich kontaktoval a napísal svoje rozmery a počkal čo ti napíšu. No minimálne by som vyskúšal ich velkostnu tabuľku.

Ten Trek olutujes. Všeobecné nechápem že Trek dá do predaja bicykel s takou konfiguráciou.

Zdvihy ako na Enduro a základné brzdy, pri ktorých budeš musieť mať kotvu v ruksaku lebo ich uvaris po cesta dole z hrebeňa. Cestá hore bude hrbolata lebo máš tlmič ktorý je buď zapnutý alebo vypnutý, tak hore ideš ako na HT. A to je ešte otázka ako ten zámok tlmiča zvláda úplne znehybnit ten tlmič aby si sa cestou hore nepohupoval a nestrácal tak energiu. Radenie Deore je fajn ale v ťažkom teréne a pri nízkych otáčkach som už zažil jeho neochotu prehadzovať.

Radšej vyskúšať ten Neuron aj za cenu že by si ho mal poslať späť. Samozrejme si najprv over veľkosť rámu na ich webe podľa ich návodu.
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 09:05:50
00
Načo mu tu ideš písať nezmysli. Každý kto kupuje, vie že rám je základ. A hlavne ak máš viacej kilov a si disproporčne neštandardný a potrebujessi ho skúsiť. Brzdy vymení ak uzná za vhodné a 2 polohové tlmiče sú úplne bežné na trailovych bikoch, vyššie verzie tlmicov nemajú ani tie a namiesto toho majú iné nastavenia. S tými dvoma kapsičkami na biku ako dôchodca si asi ten posledný čo tu môže hejtovat polovicu fóra.
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 09:48:33
01
Prečo hodnotis človeka na základe kapsy na biku? Máš 15 rokov? Ak áno chápem ak nie, máš to v živote ťažké. Ale aby si pochopil Kapsy na biku mám lebo robím dlhé výjazdy. Trávim v lesoch na biku pokojne 6 hodín jazdy. Takže mám radšej všetko zbalene v kapse. Ty môj Majster svetla
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 09:58:19
00
Lebo človek s kaspičkou na teleskopickej sedlovke je bud dôchodca alebo úplný laik a pritom tu dávaš v každej téme analýzy ako keby si jazdil 15 rokov vrcholovu scénu. Keď budeš nabudúce na tej 6 hodinovej jazde, trosku o sebe popremyslaj v lese o samote.
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 12:37:50
00
Hate-Jozef tak nech ten trek sluzi. niekedy je tazke poradit ak nemame o cloveku viac info. uzivatel pomo je iba o 10cm nizsi ako ty ale vyzera ze az o 40-50kg lahsi. pri tvojej hmotnosti by som tiez v prvom rade hladel na vahovy limit. komponentny sa daju v pripade potreby vzdy upgradeovat.

Naposledy upravil martin15 dňa 09.01.2025 - 15:57:03, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 09.01.2025 - 12:56:56
10
arrow_leftkondvi napísal:
Lebo človek s kaspičkou na teleskopickej sedlovke je bud dôchodca alebo úplný laik a pritom tu dávaš v každej téme analýzy ako keby si jazdil 15 rokov vrcholovu scénu. Keď budeš nabudúce na tej 6 hodinovej jazde, trosku o sebe popremyslaj v lese o samote.

Tebe veru to premýšľanie nejde. Pán Majster svetla a priľahlých galaxií.
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 12:58:18
00
martin15 Presne to som si aj ja pomyslel, dik :)
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 13:00:00
00
arrow_leftHagy napísal:
Našiel som Trek Fuel EX 5 gen 6 pod 1800 :) už ho mám aj objednaný z kamennej predajne... :) páči sa mi direct to customer myšlienka ako má canyon ale predsalen preferujem že viem hocikedy keď sa ukáže problém proste prísť na tú predajňu a vyriešiť to obratom :)

Bral si XXL alebo XL? Dlhe su obe velkosti teda hooodne, ale sedlova len 47cm pri XL. 50 pri XXL. To budes musiet stale lesenarsku trubku pod sedlo pchat :)
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 14:05:36
00
Bral som XXL :)
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 14:40:03
01
Razvor 132cm, TTE takmer 70cm. Pekna "lokomotiva". No tu sedlovu mohli par cm pridat, ale taka je dnes doba. Nad 52cm nerobi uz asi nikto. Tlmic sice zvislo, ale maju to dost mohutne spravene a zaruku zvykli davat neobmedzenu.
Na tvoju vysku asi momentalne najrozumnejsi ram.
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 14:48:44
01
Hate-Jozef ked vyrazis von pls. uploadni foto biku do mojej obludnej temy https://www.mtbiker.sk/forum/xc-am-en-bicykle/na-com-jazdia-dlhani-aneb-vhodna-velkost-pre-ludi-okolo-197cm-t33737-75.html
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 16:40:47
01
keyboard_arrow_up