Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vyjadrim sa tiez :lol: System toho ramu je dost necitlivy aj na 160mm endure s rs deluxe tlmicom, aj ked pravda, neni to moc dobry tlmic. Funguje to tam az pri bombovejsom jazdeni (asi s tazsimi jazdcami). Ale tak mozno tu to pojde lepsie, aj ked zas, horsia citlivost je ako propedal, takze skor asi dobre :)

Co sa tyka brz MT200 .. davnejsie som ich ohejtoval a kedze stali tolko, co dnes lepsi obed, tak som na skusku zobral, ako prve olejove brzdy :lol:. kedze ich mam kde uplatnit. No a nie su zle. V strmsich pasazach ich treba dost tlacit ( vsak su aj dvojprste), aby to brzdilo, ale vyskusal som ich aj na dlhych zjazdoch a nestratili vykon. Testovane na 200mm kotucoch, takze na 180tke to bude horsie asi, ale tak mozem povedat, ze brzdia. Co sa nedalo povedat o svojho casu znamych Hayes hfx9 :lol:

Asi radsej MT200 za 30e, ako SRAM Fuide za 150 :D (okrem rsc).

Inak minuly rok som parkrat jazdil s kapsickou pod sedlom na teleskopke aj ja :lol: Ale kedze nebola vysoka a teleskopka maly zdvih, tak to nebol problem.
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 18:25:54
00
MT200 mam teraz na 160 kotucoch na mojom hardtaily... nikdy ma dole kopcom nesklamali, samorezjme ze ma neubrzdili rovnako svizne a rychlo ako mojho kamarata na 200 kotucoch a 4 piestoch ale fakt na tie brzdy zatial neviem povedat zle slovo (za tu cenu)... brzdy budu asi jedna z veci co asi vymenim v buducnosti ale urcite si to najskor vyskusam a ked mi budu stacit tak ich ani nebudem menit pokial budu splnat co od nich chcem :)
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 20:52:13
00
Chlapi spýtam sa teda aj ja v tomto vlákne. Taktiež pozerám po prvom celoodpruženom. Cenovka tak okolo 2000€max. Jazdím primárne cyklotúry v lese a rád si zjazdím aj nejaký trail keď je po ceste. Bicykel taktiež budem využívať bežne po meste sa občas prepraviť. Našiel som tento CUBE https://www.bike-discount.de/en/cube-stereo-one44-c-62-pro-carbon-n-black, páči sa mi na ňom karbónový rám, váha, zdvih 140mm a aj tá cenovka. Na sk/cz shopoch som ho našiel minimálne o 500€ drahší. V hladáčiku mám aj tento RADEON https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-10.0-2 alebo tento CANYON https://www.canyon.com/cs-sk/horska-kola/trailova-kola/neuron/al/neuron-6/3166.html?dwvar_3166_pv_rahmenfarbe=WH%2FBK&dwvar_3166_pv_rahmengroesse=XL. Ktorý by ste mi odporúčili ? Mám 193 cm cca 95kg a 22 rokov. ďakujem
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 16:34:04
00
Keďže si kus chlapa,tak z týchto jednoznačne Canyon.
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 16:50:03
00
Vies mi to trochu priblizit preco zrovna canyon ? Myslis teda ze by bol vhodnejsi ten canoyn ktory som poslal a preco? Dakujem
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 16:58:29
00
Canyon má trochu vyššiu nosnosť,myslím,že bude pre teba vhodnejší.Najlepšie by bolo niekde skúsiť aj geometriu,či ti sadne.Canyonov je veľa,možno by s tým mohol niekto pomôcť.
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 17:12:34
00
Ahoj, neviem, čo povedia skúsenejší bajkeri, ale za mňa ani s jedným z menovaných nespravíš chybu. Každý má nejaké drobné +/- v porovnaní medzi sebou. CUBE a RADON majú karbónové rámy a budú o kúsok ľahšie oproti CANYONU. CUBE má asi trošku horšie brzdy ako ostatné dva, RADON zase len 150 mm tel. sedlovku aj v najväčšej veľkosti. CANYON zase všetko prebíja cenou, ušetrené dve stovky na ďalšie doplnky/upgrade nie sú málo. Ten CANYON vyzerá na dobrý kup, hlavne v porovnaní s tohtosezónnymi modelmi, ktoré sú takmer o 1000€ drahšie a ešte sú aj horšie osadené.

Ja môžem aj updatnúť svoj minulý príspevok a pred pár dňami som nakoniec objednal Skeen Trail 9.0. Zatiaľ mi prišiel potvrdzovací e-mail a po dvoch dňoch aj mail s oznamom, že bike je už zabalený a čaká na odoslanie. Sám som na bike veľmi zvedavý.
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 17:20:17
02
Len maly dodatok, canyon je 3 a radon 4ka kategoria... Len keby daco... :)
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 17:59:41
00
Chybu nespravíš s ani jedným. Ja osobne by som sa priklonil k CUBE. Vieš si tam podľa možnosti doupraviť hlavový uhol, osadenie za tie peniaze fajn + má aj úložný priestor v ráme. Je ľahučký čo pri spomínaných cyklotúrach v lese oceníš a nejaký ten ľahší trail určite hravo zvládne aj pri tvojej hmotnosti. Ide o to koľko toho zvykneš so sebou na bike nosiť.
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 18:16:31
00
Za mňa tiež ten Cube. Za tie prachy niet čo riešiť. Nosnosť 115kg. Ale pri tvojej výške by som hľadal možnosť ako vyskúšať. Aj keď vždy ho môžeš poslať späť.
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 20:06:13
00
Chlapi ďakujem za odpovede takto rýchlo. Urcite si chcem ten cube vyskusat. Co sa týma toho canyon tam ma odrádza ta váha o 3kg viac takmer. Myslite ze na vacsiu chlapinu by som mal obetovat tie 3kg a kupit radsej ten/bike s vacsou nosnostou ? Keby nahodou priberiem nejake to kilecko nech mam rezervu ? Nasiel som ze v ba je predajna origo cube tak tam zajdem. Viem ze je najlepsie kupovat bicykel pruamo v predajni ale ten cube som na slovensku nasiel vsade o 500€ drahsie. Nahodoz nemate skusenost s tym eshopom bike-discount.de ? Bicykel by som si dal urcite priamo do bicykloveho servisu poskladať kde by sa mi aj oň priamo starali po celu dobu.
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 20:40:20
00
No na bajku by bolo žiadúcejšie keby nejaké to kilečko vďaka nemu zhodíš 😁 Ten cube si vieš vyskúšať vo veľkosti XL v Hlohovci, kúsok od teba podľa profilu. Na predajni sa inak často vieš dohodnúť na nejakej zľave a možno by si sa vedel cenou dosť priblížiť tomu z BD.
Ale to záleží hlavne od predajcu.
https://cykloservis.sk/index.php?fc=module&module=leoproductsearch&controller=productsearch&txt_not_found=%C5%BDiaden+produkt&leoproductsearch_static_token=d3d42a2b01ab8e7705a482518908cf39&search_query=One44
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 22:08:24
00
Fiha dakujem, vobec som nenasiel tuto predajnu ked som to hladal. No to kilecko jedno/dve zhodim do leta to vzdy ale momentalne som uz vysportovanej postavy tak neni vela priestoru kde tie kilecka davad dole resp. z coho davat dole xD. ale tak idealne budem mat 95kg 13 kg bike to mi zostava 7kg na batozinu co je si myslim viac nez dost. Určite to tam pôjdem kuknuť a otestujem naživo. ďakujem ešte raz.
Zobraziť komentár 20.01.2025 - 00:04:52
00
Znovu môžem pridať drobný update, Radon je už doma :D Celé doručenie prebiehalo, myslím si, veľmi fajn. Minulý štvrtok bol bike objednaný, v piatok zabalený, v pondelok začal cestovať z DE a dnes (piatok) ráno ma zobudil kuriér, že už ho vezie. Celá cesta sa dala sledovať (a aj som ju celý týždeň sledoval :D).

Nakoľko som musel ísť po práce, bike je zatiaľ len vytiahnutý z krabice (najväčšej na svete) a nastavovanie posedu, tlmenia, atď. ma ešte len čaká. Bude to môj prvý pokus, takže očakávam veľa srandy. Krabica bola trochu buchnutá, ale bicykel vyzeral byť na prvý pohľad v poriadku. Bol nakomplet zložený a stačilo len otočiť riadidlá. V balení bol okrem bicykla iba všeobecný manuál, záslepky do strmeňov a malé ochranné nálepky.

Ďalšie dojmy, príp. foto isto neskôr doplním.
Zobraziť komentár 24.01.2025 - 15:23:40
08
Nech dobre slúži a hlavne veeeľa zážitkov prajem...
Zobraziť komentár 24.01.2025 - 15:42:13
10
keyboard_arrow_up