ked sa uzatvara niekde cesta, tak pred jej uzavretim musia naplanovat, schvalit a vyznacit obchadzku. je zaujimave, ze ked sa uzatvara cyklocesta, tak len oznamia, ze obchadzka zatial nieje mozna.
Ako u nás na X rokov počas výstavby R3 úseku Tvrdošín-Nižná. Najskôr sa obchádzali zátarasy na asfaltovej cestičke (kým výstavba nebola úplne rozbehnutá), potom sa chodilo cez stavenisko (kým nepokročili vo výstavbe nadjazdu) a teraz už či chcem alebo nechcem musím ísť po ceste 1. triedy

A z druhej strany rieky Orava na ľavom brehu je to podobne, tam je to myslím viac tolerované, lebo sú tam aj využívané lúky a chodím podľa toho ako postupuje stavba a ako je vyjazdené.
Naposledy keď som šiel do Tvrdošína ľavým brehom Oravy, tak ma prekvapilo bagrami budovaná asi príjazdová cesta (len pár dní predtým tam bola vyjazdená cesta poľnohospodárskou technikou), a ak som nechcel ísť na teleso R3, tak jediná cesta domov, bola vytiahnuť
bike na tú novú cestu a rýchlo trieliť preč aby bagristi nehundrali... A toto trvá od roku 2021 myslím.