https://mapa.zsr.sk/index.aspx
10.12.2024 - 21:48:52
31
Ja poradím inú stránku, INFORMAČNÉ TABUĽE priamo ktoré sa zobrazujú na ľubovoľnej stanici.
Mne to pomohlo, napr. idem na vlak, všetky aplikácie ukazujú že vlak pôjde za pár minút, môžem si aj lístok kúpiť v rôznych aplikáciach, ale prídem na stanicu a vlak ODRIEKNUTÝ.
Nikto o tom nevie dopredu, žiadna applikácia, mapa, ale na tejto stránke som k tomu našiel informácie.
Vždy si kuknem do mobilu, aha vlak ide, bude mať aktuálne meškanie, je zrušený.

A hlavne ak idem na bicykli tu mi ukazuje aj náhradnú BUS dopravu (napr. oprava mosta), bicykel mi do takéhoto BUS nezoberú, kočíky majú prednosť. Takže môžem nasadnúť na bicykel a dúfať že na ňom stihnem prejsť popri trati po ceste do ďalšej stanice na prípojný vlak.

https://aplikacie.zsr.sk/TabuleZsr/

Napr, teraz v BA hlavná stanica je tam celkom dosť zaujímavých informácií.
Príloha:
BA.jpg
BA.jpg 123.5 KiB thumb_up-1thumb_down

10.12.2024 - 22:24:43
98
Veľmi zaujímavé. Ďakujem za link.
11.12.2024 - 08:37:22
00
tak toto teraz potrebujes v Ziline ako sol, aby si nemusel stat dole v prievane v dave ludi :-D (vid moj prispevok na predchadzajucej strane)
11.12.2024 - 19:27:03
00
https://www.aktuality.sk/clanok/u6KV8qN/na-liptove-budu-modernizovat-zeleznicu-vyhlasili-sutaz-na-mimoriadne-narocny-projekt/

"Počíta sa s výstavbou nového železničného tunela Paludza a malo by sa postaviť aj 12 nových železničných mostov, šesť podchodov pre peších a 14 nových cestných mostov. Ide o mimoriadne náročný projekt, ktorým sa zmení doprava nielen v Liptovskom Mikuláši, ale aj v jeho okolí,“ uviedlo mesto.

Ďalej informovalo, že dôjde k zrušeniu staníc Okoličné a Podtureň a vybuduje sa nová zastávka v Závažnej Porube a v Liptovskom Jáne. Súčasná budova hlavnej stanice v Liptovskom Mikuláši sa úplne zruší, nová vyrastie v južnej časti mesta."

tak snad zaroven prelozia aj autobusovu a nenechaju ju na druhej strane mesta
24.01.2025 - 19:50:17
00
Ako Lipták neviem, čo si mám o tomto myslieť, v rámci polohy aktuálnej stanice si myslím, že jej poloha je pre obyvateľov super, nie je odtiaľ ďaleko do centra... Je ale asi pravda, že viesť "zrýchlenú" (úvodzovky preto, lebo celá táto rekonštrukcia a zdvihnutie na 160km/h je podľa môjho osobného názoru na smiech) trať sa po aktuálnej trase asi nebude dať...
24.01.2025 - 20:04:39
00
Treba sa naučiť kupovať lístky na vrak elektronicky, bo na stanici sa to predraží. Som zvedavý ako ZSSK vyrieši tie prípady, ktoré cez online dosiaľ nevedeli predať, ako napr. lístok pre bajk na medzinárodné spoje ...
https://zive.aktuality.sk/clanok/9bAwLah/listok-na-vlak-bez-priplatku-ako-ho-kupit-online-a-neplatit-viac-na-pokladni/
26.02.2025 - 07:58:17
01
na vrak :-D bohuzial, niekedy to aj platí
26.02.2025 - 08:17:21
05
No som zvedavy aj ja lebo mne to vysvetlovali ze listok na IC ktore nezacina u nas neviem online kupit preto ze nemaju data o obsadenosti resp ich nevedia dat do tej apky lebo v systeme na stanici tie udaje maju aj ked teda tiez obcas mizerne. Uz mi raz v kutoch tvrdila teta ze nemozem s bikom do vlaku lebo je plny ale nakoniec som sa tam dostal a vobec plny nebol a miesta na biky bolo dost.
26.02.2025 - 08:18:20
00
a pritom by stacila jedna otazka na chatgpt a doda Ti informacie v sekunde, ktore si vlakove spolocnosti vzajomne nevedia cez internety zabezpecit v 21 storoci :-D
26.02.2025 - 08:23:14
00
To vyriesili celkom elegantne ... zrusili ICcka :-D .
Sice som ho vyuzil len 1x do roka ale odvoz po BA-Jasna z LM do Viedne v poloprazdnom vlaku bol luxus :).
26.02.2025 - 09:36:13
01
arrow_leftivast napísal:
...ako ZSSK vyrieši tie prípady, ktoré cez online dosiaľ nevedeli predať, ako napr. lístok pre bajk na medzinárodné spoje ...

to by nemal byt (nas :)) problem
Poplatok sa neúčtuje pri kúpe cestovného lístka na 100% zľavu pre cestujúcich nad 62 rokov, pre osoby nad 70 rokov a držiteľov preukazov ŤZP-S. Taktiež sa netýka miesteniek, lôžok, ležadiel, cestovného za bicykel a batožinu, SC príplatkov, preukazov JUNIOR, KLASIK a MAXI KLASIK, medzinárodných dokladov, kuriérnych zásielok, balíkových ponúk, autovlaku, prolongácie režijných preukazov, doplatku do 1. triedy a dobitia kreditu.
26.02.2025 - 09:41:30
00
arrow_lefteaten napísal:
To vyriesili celkom elegantne ... zrusili ICcka :-D .
Sice som ho vyuzil len 1x do roka ale odvoz po BA-Jasna z LM do Viedne v poloprazdnom vlaku bol luxus :).

Vypnutie priameho spojenia do Viedne nemá nič spoločné so zrušením IC. Tie vlaky nechodia preto, lebo trať Devínske jazero - Marchegg, po ktorej jazdia, sa rekonštruuje. Údajne by to mohlo byť hotovév 2. kvartáli (čomu moc neverím) a potom sa obnovia aj tie priame vlaky do Viedne.
26.02.2025 - 09:50:52
00
cize ak nemas smartfon s datami, tak budes platit. pekne - hlavne tie 3€ priamo vo vlaku. ocakaval som dake kiosky na staniciach, ale toto mi pride ako vydieranie.
26.02.2025 - 11:14:02
01
O akom množstve ľudí sa bavíme čo:
1/ nemajú dáta v mobile
2/ nevedia kedy idú, že si to nekúpia dopredu
3/ nikde po ceste nemali možnosť sa dostať na internet a kúpiť to

České dráhy to majú už nejaký ten rok, že ak si kupuješ lístok pri okienku, tak tam máš prirážku.
26.02.2025 - 11:19:44
00
keyboard_arrow_up