Lokalizácia
Formulár sa odosiela
komunikuje ako 13-rocny influencer, takze to zrejme bude nejaka cctina akoze "na Mesiac dame velku MAGA siltovku a bude nas"
03.03.2025 - 14:55:45
012
mozno ked videli ten "backlash" tak prekvapia. aj ked skor to bude nejaka cctina ako pisete...
03.03.2025 - 15:39:36
01
anyway zaujimava uvaha postnuta v tej skupine :)

K tomu americkému jadernému odstrašování, kvůli kterému teď prý nevyhnutelně potřebujeme USA. Já myslím, že Rusové jsou si dobře vědomí skutečné rovnováhy. Ono těch asi 400 evropských jaderných hlavic je až-až. Nejspíše je jich více než těch ruských. Přinejmenším funkčních.
Jak se to dá odhadnout? Oficiálně jich má Rusko 4 500. Jenomže jaderné hlavice nejsou kalašniky. Rozbušky a těžká voda potřebují pravidelnou údržbu, aby vůbec bouchaly.
No a známe například roční výdaje Francie na údržbu jejich 290 náloží. Kolem 6 miliard eur ročně. Vynásobme to ruskými čísly – a dostaneme dva celé ruské válečné rozpočty za rok 2023! Každý boží rok jenom za údržbu!
Takže nejlepší odhady tvrdí, že funkčních jich mají Rusové maximálně něco mezi 300-600. K tomu dodám vtipný fakt, že jejich hlavním nosičem jsou rakety R-36 Voevoda - ukrajinské výroby (raketa je z Dnipra, navádění z Charkova).
Podle jedné z vedlejších smluv Budapešťského memoranda je měli Ukrajinci udržovat použitelné ještě dneska. Akorát po obsazení Krymu se něco záhadně pokazilo... Generálkou měly projít v roce 2020. Teď jsou tedy už 5 let po záruce, naposledy prošly kontrolou v roce 2012.
Jistě, jsou zde další typy, ale u těch nikdo nemá jistotu, zda vůbec odletí a když, kam (nebudu zde ty "úspěchy" ruských zkoušek pitvat). Suma-sumárum, na dělání bububu evropské jaderné odstrašení hravě stačí.
A kdyby došlo na mačkání tlačítek, na evropském dvorku je už stovka nahoru/dolů šumák.
03.03.2025 - 15:40:54
111
Trošku si vylejem smutnú dušu. Môj boj s veternými mlynmi debatovať s izolátmi pokračoval aj dnes.
Debata kto začal vojnu. Dal som však ruSSko napadlo Ukrajinu v 2022, v 2014 Girkin zaútočil v Sloviansku.
Tento človek https://www.facebook.com/peter.n.sichula uznal, že to tak je, ale vraj to je "len jedna stránka mince" vygrcol asi 5 ďalších rôznych dezinformáci na obhajobu vojny. Jedna z nich bolo aj to, že Ukrajinci mali bio laboratóriá a preto ruSS zaútočil, aby ich zničili. Toho som sa chytil, požiadal som ho, nech dodá odkiaľ má túto informáciu, nech dodá dôkaz aj zdroj.
Tentokrát som sa aj na moje prekvapenie odpovede dostal a dodal link https://www.peoplesworld.org/article/after-months-of-denial-u-s-admits-to-running-ukraine-biolabs/

10 sekúnd hľadania a som mu to vyvrátil, podložené dôkazmi a správami tajných služieb atď
https://www.politifact.com/factchecks/2022/jun/15/blog-posting/pentagon-didnt-admit-there-are-46-us-funded-biolab/

No a dostávame sa k pointe. Tí ľudia si skutočne nájdu najväčšie sračky a oni tomu veria. Vôbec im nevadí, že je to vymyslená rozprávka, klamstvo a nie je žiaden dôkaz v článku na ktorý sa odvolávajú.
Hentakí ľudia volia fica, republiku a fičia na ruSSkej propagande. Toto ako chceme zastaviť? Však to je mission impossible... Čím menej kvalitný človek tým väčšie sebavedomie a neschopnosť uznať že verí nezmyslom a že sa mýlil.

Ale mám dokonalý príklad a poznámku, keď mi bude niekto tvrdiť, že tí ľudia majú len iný názor a však každý má právo na svoju pravdu.

Naposledy upravil Strenki dňa 03.03.2025 - 16:19:08, celkovo upravené 2 krát.

03.03.2025 - 16:01:25
223
Ako by som tvoju bolest citil ja...mas uplnu pravdu, bohuzial. A toto poznanie mi vnuka myslienku, ze takyto system (konkretne, ze kazdy hlas ma vo volbach rovnaku vahu) dlhodobo fungovat nemoze. Riesenie nemam (jedine z rise sci-fi, ze by existovala nejaka AI ktora by urcila cosi ako "hodnotu hlasu" - lenze tu mam obavu, ze by vcelku rychlo vyhodnotila, ze najefektivnejsie riesenie problemov ludstva by bol vymaz ludstva)
03.03.2025 - 16:10:11
04
Zanedbané školstvo produkuje nevzdelané obyvateľstvo. A nevzdelaní jedinci sú vo väčšej miere náchylní, že uveria konšpiráciam. A u nás sa genereačne do školstva neinvestuje...
03.03.2025 - 16:15:35
013
arrow_leftStrenki napísal:
Trošku si vylejem smutnú dušu. Môj boj s veternými mlynmi debatovať s izolátmi pokračoval aj dnes.
Debata kto začal vojnu. Dal som však ruSSko napadlo Ukrajinu v 2022, v 2014 Girkin zaútočil v Sloviansku.
Tento človek https://www.facebook.com/peter.n.sichula uznal, že to tak je, ale vraj to je "len jedna stránka mince" vygrcol asi 5 ďalších rôznych dezinformáci na obhajobu vojny. Jedna z nich bolo aj to, že Ukrajinci mali bio laboratóriá a preto ruSS zaútočil, aby ich zničili. Toho som sa chytil, požiadal som ho, nech dodá odkiaľ má túto informáciu, nech dodá dôkaz aj zdroj.
Tentokrát som sa aj na moje prekvapenie odpovede dostal a dodal link https://www.peoplesworld.org/article/after-months-of-denial-u-s-admits-to-running-ukraine-biolabs/

10 sekúnd hľadania a som mu to vyvrátil, podložené dôkazmi a správami tajných služieb atď
https://www.politifact.com/factchecks/2022/jun/15/blog-posting/pentagon-didnt-admit-there-are-46-us-funded-biolab/

No a dostávame sa k pointe. Tí ľudia si skutočne nájdu najväčšie sračky a oni tomu veria. Vôbec im nevadí, že je to vymyslená rozprávka, klamstvo a nie je žiaden dôkaz v článku na ktorý sa odvolávajú.
Hentakí ľudia volia fica, republiku a fičia na ruSSkej propagande. Toto ako chceme zastaviť? Však to je mission impossible... Čím menej kvalitný človek tým väčšie sebavedomie a neschopnosť uznať že verí nezmyslom a že sa mýlil.

Ale mám dokonalý príklad a poznámku, keď mi bude niekto tvrdiť, že tí ľudia majú len iný názor a však každý má právo na svoju pravdu.

Ja som to už dávno vzdal, toto je rozloženie IQ v populácii (Gaussova krivka) a s tým nepohneš.

Prílohy:

iq.png
iq.png 16.85 KiB thumb_up0thumb_down

03.03.2025 - 16:31:07
12
Ja to robím hlavne preto, aby sa verejný priestor a diskusia aspoň trochu vyvážili. Keď to všetci vzdáme a na sociálnych sieťach ostanu iba oni, tie dezinfo sa budú širiť ešte viac k viac ľudom, lebo tam nič iné nebude, iba oni a ich nezmysly a skončili sme. Akože vzdať sa a nechať to tak to mi príde zbabelé a príliš jednoduché. Ja sa nechcem vzdať :)
03.03.2025 - 16:40:49
86
Potesit ta moze, ze to nie je len SVK fenomen :)

Mne na FB vo feede vybehla pekna animacia obehu planet okolo Slnka. Ze ludia si to predstavuju ako 2D obrazok, staticke Slnko a v elipse okolo neho planety. Ale ze v skutocnosti sa Slnko hybe obrovskou rychlostou a planety okolo neho obiehaju v niecom ako spiraly. Bolo to z nejakej US stranky, ceze komenty po anglicky, vacsinou asi Americania..neskumal som jednotlive profily. Klikol som na diskusiu a tam nagrcane neskutocne - cim vacsi idiot, tym pevnejsie presvedceny o svojej pravde. Jedna vetva bola, ze je to hlupost, lebo keby sa takto Slnko hybalo, tak nam uz davno utecie a Zem ho nikdy nedobehne. Dalsie vlakno o tom, ako nas klamu a ze cely vesmir je nezmysel. Dalsi zacali o pristati na Mesiac - ze to musi byt fake, lebo ak sa planety a Slnko takto rychlo hybu, tak neexistuje, aby nan ludia trafili a vedeli pristat. Potom som to vypol.

Co s tym? Je neviem. Ale vysvetlovat zmysel nema. Viem, ze hlupi ludia boli vzdy, len vdaka socialnym sietam su viditelnejsi. Frustrujuce je, ze ich hlas vo volbach ma rovnaku vahu ako moj. Ale smutnejsie je, co vyrastie z ich deti, ked toto doma od malicka pocuvaju.
03.03.2025 - 16:41:56
01
arrow_leftStrenki napísal:
Ja to robím hlavne preto, aby sa verejný priestor a diskusia aspoň trochu vyvážili. Keď to všetci vzdáme a na sociálnych sieťach ostanu iba oni, tie dezinfo sa budú širiť ešte viac k viac ľudom, lebo tam nič iné nebude, iba oni a ich nezmysly a skončili sme. Akože vzdať sa a nechať to tak to mi príde zbabelé a príliš jednoduché. Ja sa nechcem vzdať :)

Od Mečiara za tých 35 rokov bolo tých káuz a podobných psycho záležitostí neúrekom a ja už na to nemám energiu.
Moja iniciatíva je už len vhodenie volebného lístka do urny raz za 4 roky resp. menej a békanie na námestí. 🙋❤️🇺🇦
03.03.2025 - 16:49:14
01
Toto nie je len o IQ. Pravidelna dlhodoba "mravencia praca" v nahlodavani myslenia zo strany Rusov. A chyby na nasej strane. Toto vie stiahnut na Rusku stranu velke mnozstvo ludi.

Na zapade sa toho zleho urobilo tiez dost a niektore nase "mienkotvorne" media boli k tomu slepe. K tomu Rusi podporovali extremy tak, aby so najviac vyhrotili situaciu a rozbili spolocnost.

Zasiali vietor. Teraz duchaju do pahreby velkej burky.
03.03.2025 - 16:52:21
05
Ešte jednu vec. Ak ste to tu preberali tak sorry za duplicitu, ale veľmi zaujímavá vec.
Novinárka CNN sa Trumpa opýtala, že veľa nerastného bohatstva Ukrajiny leží na ruSSmi okupovanom území. Ako to chce Trump zariadiť, vyzve putlera aby sa stiahol?
Trump začal, že to je obrovské územie, musí sa pozrieť na mapu aťd a bude dohoda a hotovo a tú nikto neporuší. Začala sa pýtať, kto bude ručiť mier a že platí dohoda, ktorá armáda. Tu už začal Trump útočiť na CNN, že majú nízku sledovanosť a prestal odpovedať na otázku a pokračoval v priamom útoku na novinárku.
Čistý Matovič alebo fico, psychopat a manipulátor https://x.com/ostravanda_/status/1896184600009019467
03.03.2025 - 17:33:12
02
Strenki, uplne rozumiem, no v tomto ta trochu poopravim
"Tí ľudia si skutočne nájdu najväčšie sračky a oni tomu veria"

Ono je to skor naopak: tie sracky su im podhadzovane, algoritmami podobnosti.
Cize 'bojujeme' nielen proti jednotlivým ludom, tym, ze im vysvetlujeme, ze sa mylia, ale hlavne proti algoritmom socialnych sieti, a tam som este skeptickejsi, ci sa to dari/podari...
03.03.2025 - 17:40:27
03
Komentár Timothy Snyder:
https://dennikn.sk/4498503/vojna-ktoru-si-trump-vybral/
03.03.2025 - 17:54:54
02
Bude im chciet vypnut internet… aj s panom X zo supportneho oddelenia.

arrow_leftDano5 napísal:
Zajtra Trump oznámi niečo velké-hmm,čo to asi bude ? (prekladač)

Trump škádlí „velké oznámení“ – co bude následovat? 🚨
"Zítra bude velká. Řeknu to tak, jak to je," prohlásil Trump a zveličoval velké odhalení.
💬 Kritikům také řekl: "Jediný prezident, který se Putinovi nikdy nevzdal jediného centimetru Ukrajiny, byl Donald Trump."
S Ukrajinou, volbami a globálním napětím v mixu - co se chystá upustit?

https://x.com/nexta_tv/status/1896546103413108927
03.03.2025 - 18:53:55
01
keyboard_arrow_up