Nedá sa svietiť - ak aj pôsobil kinderKali len ako povolaním synovec rozumu mdlého, denne presviedča že to bol len povrchný predsudok a je v skutočnosti tupší oveľa viac, ako si človek dokázal čo i len predstaviť ...
06.03.2025 - 09:30:40
05
Predvolebna kampan zacala. A SMER ma vo svojom elektorate jasno - socialny system sice kolabuje, ale 13te dochodky musia byt..aby mali podchytenych dochodcov. No a potom im este zostava lovit v pocetnom tabore rusofilov. Ked to mohlo priniest takmer 10% takym mentalnym atletom ako Mazurek, Uhrik, Kotleba a spol, ked to dostalo do parlamentu/vlady Danka, Tarabu, Simkovicovu ci Huliaka, tak mu musi byt uplne jasne, ze na ziskanie takychto volicov ekonomicke, demograficke ci socialne otazky a riesenia ponukat nemusi. Staci opakovat proruske hovnomety. Cim vacsia sprostost, tym viac kruzkov.

Len neviem, co chudak Blaha. Nezaregistroval som jeho nazor na Ficovu otocku smerom k USA. Ale mozno ho coskoro tiez uvidime v tricku s orlom na hrudi hrdo skandovat ze s USA na vecne casy.
06.03.2025 - 09:32:39
01
Ono treba rozlišovať, čo pod EU rozumieme. Doteraz od svojho vzniku to bolo hospodárske spoločenstvo. Až teraz sa začína meniť aj na bezpečnostné. Za necelé 4 roky sa situácia v USA môže zmeniť, každopádne ak budú dodržané pravidlá, tak Trump už nebude môcť kandidovať. Za tie 4 roky sa EU v bezpečnostnej otázke začne iba postupne rozbiehať, keďže najprv bude treba stanoviť nové dohody, o ktorých nemajú zatiaľ presnú predstavu ani ich iniciátori. EU ako hospodárske spoločenstvo určite vydrží už iba kvôli euru. Čo by teraz urobili? Vyhadzujeme vás z eurozóny, prejdite na svoju menu? Na základe čoho. Pozastaviť eurofondy alebo inak pohroziť určite môžu, ale ani to vystúpenie nie je také jednoduché. Británii to trvalo 2 roky a to neboli v eurozóne.
06.03.2025 - 09:33:49
00
Jeff Merkley: Je Trump rusky agent?
https://www.instagram.com/politickekomentare/reel/DG2bFuyNogJ/
06.03.2025 - 09:57:46
02
arrow_leftlukjur napísal:
Čo by teraz urobili? Vyhadzujeme vás z eurozóny, prejdite na svoju menu? Na základe čoho. Pozastaviť eurofondy alebo inak pohroziť určite môžu, ale ani to vystúpenie nie je také jednoduché. Británii to trvalo 2 roky a to neboli v eurozóne.

Už teraz je možné, aby euro mala ako svoju oficiálnu menu aj nečlenská krajina - Čierna Hora.

Samozrejme, že vystúpenie nie je jednoduché. Ale je nielen možné, ale zrejme v budpcnosti bude jednoduchšie.
Nemôžeme ani EU ani NATO posudzovať dnešnými princípmi. Tie organizácie sa nepochybne zmenia a určite vytvoria možnosť odchodu alebo v lepšom prípade odstavenia členskej krajiny na nejakú nižšiu úroveň členstva.
06.03.2025 - 10:14:47
00
Všetko závisí od toho, ako sa EU bude meniť. A kým k niečomu dôjde bude u nás aj po normálnych voľbách, kedy môže byt všetko úplne inak. Zatiaľ je to varenie z vody. Ani FR, DE a GB zatiaľ nevedia čo presne chcú.
06.03.2025 - 10:20:21
00
arrow_leftlukjur napísal:
A kým k niečomu dôjde bude u nás aj po normálnych voľbách, kedy môže byt všetko úplne inak.

Môže a nemusí.
A ak "môže", tak môže byť nielen k lepšiemu, ale k horšiemu.
Prehlásenia štátnych činiteľov proti EÚ, NATO a Ukrajine nám skrátka dávajú zlé karty do zlého počasia a dôležité kroky sa na európskej úrovni nebudú robiť o dva či tri roky, ale tento a budúci rok, keď tu Fico ešte vládne.

Veď uvidíme aj dnes, čo ten debil na sumite vyvedie alebo nevyvedie.
06.03.2025 - 10:50:49
01
nic nevyvedie, bude drzat hubu ako vzdy, uz si dnes na vybore pripravoval vyhovorky
06.03.2025 - 10:54:31
01
Napísal som, že po voľbách môže byt všetko inak, myslel som teda, že aj horšie. Môžu byt aj predčasne voľby ešte tento rok. Môže vzniknúť dvojrychlostna EU ešte tento rok atd. Veci idú rýchlo, ale zasa v EU stále pravidla platia. Keby zrušili právo veta, tak Fica aj roztrhne, lebo dostane nadiktované čo ma robiť. Vyhlási potom referendum o vystúpení? A pripraví to, čo som spomínal vyššie?

Zatiaľ to vyzerá, že mu ide skôr o jeho vlastný biznis s prepravou plynu, ako prezradil Babis, ktorý momentálne nebeží. Veď povedal, že ak pôjde plyn, tak všetko odsúhlasí. A nejak nevidím, že by tu bola plynová kríza, kedy by musel bojovať za SR.
06.03.2025 - 10:58:15
00
Skor vznikne nejake nove jadro EU, ako by mali niekoho vyhadzovat. Je to jednoduchsie aj logicke v suvislosti s budovanim vlastnej obrannej aliancie. Nieco ako je teraz eurozona, tak toto bude dalsi stupen integracie, kde bude platit dodatocny balik vyhod/povinnosti. Lebo vsak naco by ste vyhadzovali niekoho ako Madarsko a Slovensko, ked ich jednoducho mozete degradovat na nizsiu uroven a zaroven vyuzit na financovanie svojich vyssich cielov. A ked sami budu chciet vystupit, pohrozite im clami a vizami.
06.03.2025 - 11:06:43
01
Som daleko od toho aby som sa nazval odbornikom, alebo nejakym hlboko zorientovanym clovekom co sa tyka pravidiel EU, ale z mojich povrchnych znalosti mi EU Obrana pride ako novy celok, pod-celok EU.
Za prve kvoli Madarsku a Slovensku.
Za druhe preto, lebo na stretnuti sa zucastnila aj Kanada.
Za tretie preto, lebo napr. take Rakusko, ktore je obranne nezavisle (nie je v NATO a do EU sa dostalo len preto lebo je to hospodarsky celok a Rusko teda nemohlo namietat) by sa takehoto niecoho zrejme nemohlo zucastnovat.

Ak sa v niecom hlboko mylim, rad sa necham opravit :).
06.03.2025 - 11:38:34
00
No na Slovensku moze byt coskoro vlada s inym geopolitickym nastavenim, takze ten tzv. pod-celok EU nema stabilne zaklady na to, aby dokazal mat nejaku viziu. Takze ono je to skor taka kolnicka EU, kde sa mnozia potkany a nechces ich pustat do hlavnej budovy.
06.03.2025 - 12:46:37
00
Hádam iba PS je vnútorne presvedčená EU/NATO strana. Ostatné strany sú také, že su naklonené EU/NATO, ale nesmú nám moc kecať do tej či onej politiky. Raz vadí právny štát, raz b.u.z.e.r.a.n.t.i, raz solidarita s migrantmi atd.
06.03.2025 - 13:07:39
04
... ešte že inkasovať európske prachy nevadí nikomu ;(

Naposledy upravil Dudo dňa 06.03.2025 - 13:35:36, celkovo upravené 1 krát.

06.03.2025 - 13:35:05
09
ono, zabava moze byt na jesen aj v Cechach..
06.03.2025 - 13:35:11
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up