Však kapitalizmus. Nemôžeš mať jeden bike 10-15 r, veď by značky zakapali. Treba kupovať, čo si včera kúpil, dnes je nemoderné, zajtra, už aby si robil novú objednávku. ??♂️?
Tu je myslené, že asi o výsledku rozhodujú nohy vidlice - vnútorné a vonkajšie. Čo je pravda, ale ešte potom aj vzduchová a tlmiaca časť a do tej v tejto novinke nie je vidno. Teda nevieme akých zmien sa dočkali tieto časti.
V odfrézovaných častiach korunky a mostíka by som problém nevidel. Skôr sa čudujem prečo to nemajú už dávno ak im ide tak hrozne o hmotnosť. To je pomerne primitívna úloha. Vhodný software, skúšobná stolica, tenzometre a návrh je na svete za pár dní. Potom sa podobný systém ohádže na vidlu v teréne a nájdu sa miesta, kde by mohol byť problém. Stanoví sa kategória použitia vidly a je to. Neviem ale prečo to predstavujú až teraz a každý rok na inej vidle iný dizajn mostíka, alebo korunky. To sa nedá urobiť na prvý krát dobre a potom už len po rokoch meniť farby? Veď len koľko rokov trvalo kým sa Fox naučil robiť nevŕzgajúcu korunku...pričom tie vŕzgajúce by podľa mňa mali meniť zadarmo aj na kusoch, ktoré už nie sú v záruke.
A vedel by si už teraz napísať čo by mali mať teraz na / v súčasnej vidlici, aby o tých 5 - 8 rokov aby mohli meniť iba nálepky?
Jedna z vecí je ten tlmič s reálnym vplyvom, ale to celkom by som povedal aj existuje, len keby všetky značky už vedeli lepšie utlmiť vysokofrekvenčné kmitanie pri prejazde hustých koreňov za sebou vo vyšších rýchlostiach, ale zatiaľ to nahrádzam svojimi rukami - som OK. Oceľová pružina za mňa nemusí byť, stačí vzduchová komora s čo najväčším objemom,a ak neviem zabezpečiť podporu v strede zdvihu, tak rozdelená komora na 2 separátne nastaviteľné časti. Stĺpik čo nepraská pri jazde. A potom hmotnosť tak do 2250g. V podstate asi všetko spĺňa USD vidlica od určitých výrobcov a vyladená na jazdca, ale tam je cena od 3 tisíc eur vyššie. Samozrejme keby to FOX začal robiť sériovo, tak do ich nenásytných 1600 eur sa zmestia aj so slušným rabatom.
A prečo, keď hodnotím x iných vlastností sa tu máme baviť len o hmotnosti? je tam napísané - do 2250g...to znamená, že aj, keď to bude kilo to bude fajn. Dôležité sú skôr vlastnosti čo spomínam. XC dávno nie je vozenie sa po zvážniciach a DC už vôbec nie. Ak malo byť dôvodom novinky frézovanie na nohách na zníženie hmotnosti, tak som to asi úplne nepochopil a za mňa je to hodne málo pokroku - s týmto mohli prísť dávno a aj SC verzie mohli mať nohy elegantnejšie odľahčené.
diery v korunke, novy polep, naklady na vyvoj minimalne, fotka zavodnika a early adopters vytahuju penazenky
co sa tyka chodu, zatial pre mna naj bola 2 pruzinova bombera hscv, tusim '98, pravda, vaha bola mierne vyssia , ale tak s titanovou pruzinou sa da vaha drzat v rozumnych medziach
Tak ono ja napríklad som fanúšik Foxu, ale ako chodia ich aktuálne vysoko prepracované Kashima modely netuším. Pôvodnú 36ku som predal za zbytkovú cenu nech ešte urobí niekomu radosť, ale určite tomu chýbala tuhosť a to hodne... o veľmi čudne fungujúcej GRIP2, ktorú trebalo na každý trail nastaviť ináč aj tak to nebolo nikdy dobré ani nehovorím. Len teraz je tu GRIPX2 a to neviem aké je. Ale stal som sa fanúšikom ich základnej edície Performance. 38ka má krásny chod ako z čítanky, skvelú hmotnosť 2500g, ktorá ma už tak netrápi lebo ju ťahám ja len z časti.
Ale medzi nami....pri ***** novinke XC/DC beriem hmotnosť 1500g pri dnešných materiáloch na vidle čo bude stáť možno 1800 ako úplnú samozrejmosť - skôr by ma potešilo 1450g.
Taký marketingový ťah. Už vidím ako budú tie lacné kazety nahadzovať na nové bajky a nie len tie najlacnejšie. Už som to zažil, keď som chcel zobrať Mondraker Chrono a potom pozerám, že je tam kazeta 11-50 na HG orechu. A bolo po kúpe. Ešte by ma zaujímalo, či tá prehadzovačka zvládne kazetu 10-52 alebo bude iba pre 50 zubov zo sady a v prípade upgradu bude treba vymeniť orech (kolesá), kazetu a prehadzovačku a či spracovanie bude na úrovni SX a z toho plynúca presnosť radenia a nutnosť nastavovania.
V článku majú kazetu, ktorá má 10-52Z a je na HG orech. Takže ju asi tá prehadzovačka zvládne. Z hľadiska rozsahu ani nevidím dôvod prečo by som nekúpil bicykel čo má 11-50Z kazetu. V podstate má všetky prevody čo bežný človek potrebuje. Jedine čo beriem, že tieto kazety s takýmto rozsahom sú zvyčajne z toho najmenej kvalitného materiálu a v podstate ich životnosť je len maximálne pár tisíc km (skôr stoviek km).
Čo sa týka novej prehadzovačky, tak ja osobne transmission už asi na bicykel nebudem riešiť, ale len z dôvodu, že tie diely nabrali extrémne na hmotnosti a veľkosti. na bicykli mi to jednoducho zavadzia, ale isto si takéto základné riešenie nájde klientelu a pri tak masívnom prevedední by museli byť v Srame ozaj totálne mimo a nepoučiteľní, aby sa im to rozpadalo ako modely SX a NX. Možno by som aj predpokladal, že to má kvalitnejšie riešené čapy ako celá predošlá séria AXS, tam sa bohužiaľ rozpadala celá séria od základu až po XX1.
Aj citate tie clanky?
"The new S-1000 cassette is particularly notable for squeezing in a tiny 10T cog, which is difficult to achieve with a HG freehub. It’s possible in this case due to the first four cogs forming a single piece,..."
Sorry, som ten článok tak ledabolo prečítal, potom tu blbosti vypisujem. Ale zmiatlo ma to, že Sram dal 10 zubový pastorok až na XD orech a Shimano na Microspline, myslel som, že problémom bol ten HG štandard. Zjavne teda nie.
To je v pohode, že si to len tak slabo prečítal. To sa stane. Mňa to skôr zaujalo po tom čo si písal, že 11-50 je NOGO zóna. Tak som si to rozklikol a je tam obrovský obrázok kazety, kde je napísané, že práve ponúkajú to o čom snívaš - 52Z a dolu dokonca 10 Takže normálne ako keby to v srame dizajnovali pre Teba Ja zas snívam o 11-50 čo aj je na trhu a 11 kole čo je tiež na trhu. Len potom tie mizerné prehadzovačky k tomu, aby som musel na SRAM kupovať akési Garbaruk ramienka, nakoniec aj tak zistíš, že v tých starých 11 sp SRAM prehadzkách dali imebcili slabú spojku, takže v teréne to radí, ale skáče to tak, že mi reťaz až po členku buchoce.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja mam len jednu nohu, to som asi v ……
ale niesu nohy ako nohy
A vedel by si už teraz napísať čo by mali mať teraz na / v súčasnej vidlici, aby o tých 5 - 8 rokov aby mohli meniť iba nálepky?
co sa tyka chodu, zatial pre mna naj bola 2 pruzinova bombera hscv, tusim '98, pravda, vaha bola mierne vyssia
Ale medzi nami....pri ***** novinke XC/DC beriem hmotnosť 1500g pri dnešných materiáloch na vidle čo bude stáť možno 1800 ako úplnú samozrejmosť - skôr by ma potešilo 1450g.
Čo sa týka novej prehadzovačky, tak ja osobne transmission už asi na bicykel nebudem riešiť, ale len z dôvodu, že tie diely nabrali extrémne na hmotnosti a veľkosti. na bicykli mi to jednoducho zavadzia, ale isto si takéto základné riešenie nájde klientelu a pri tak masívnom prevedední by museli byť v Srame ozaj totálne mimo a nepoučiteľní, aby sa im to rozpadalo ako modely SX a NX. Možno by som aj predpokladal, že to má kvalitnejšie riešené čapy ako celá predošlá séria AXS, tam sa bohužiaľ rozpadala celá séria od základu až po XX1.
"The new S-1000 cassette is particularly notable for squeezing in a tiny 10T cog, which is difficult to achieve with a HG freehub. It’s possible in this case due to the first four cogs forming a single piece,..."