Hej ale tu ide o to, ze ta firma tie zariadenia predava a urcite nie s malou marzou. To nie je ako Strava, ze ma hlavny prijem len z predplatneho.
Nikto z nás nemá ani šajnu, že s akou "maržou" Garmin predáva svoje zariadenia, ale tak či onak, nemôžeš chcieť od Slovnaftu, aby ti dával margotku zadarmo, lebo veď zarába dosť veľa na benzíne.
Hej ale tu ide o to, ze ta firma tie zariadenia predava a urcite nie s malou marzou. To nie je ako Strava, ze ma hlavny prijem len z predplatneho.
Pokial nezacnu obmedzovat free verziu, tak mi je to jedno, mozem si tu akurat zamindzovat Ja by som si to predplatil iba vtedy, ak by pridali do planovaca Mapy.cz. Napiste niekto Lukacovicovi
Veru, mapové podklady sú jediný dôvod prečo trasy v Garmine Connecte nevytváram. Škoda toho.
Na skúšku som si to aktivoval. V podstate všetko čo bolo do teraz aktívne, tak zatiaľ aj aktívne ostalo.
Pribudli reporty, je ich tam milión, človek si vie navoliť skoro akúkoľvek metriku akú chce sledovať, resp. pozrieť sa na ňu z dlhodobej perspektívy.
Ak by som sa mal na to pozrieť len optikou tých reportov, tá platená služba sa neoplatí lebo podobné ak nie aj prepracovanejšie metriky sú dostupné zatiaľ zadarmo napríklad v appke Intervals.icu.
Jediná nevýhoda z pohľadu tých štatistík teda vznikne len v tom, že človek spravuje dáta v 2 ekosystémoch (ktoré sa však dajú vzájomne prepojiť, Intervals.icu ťahá dáta z Garminu).
Ostatné benefity platenej verzie ako napríklad Live track alebo Aktivita naživo nevyužívam, neviem teda ohodnotiť.
Aktívna inteligencia a špeciálne Exkluzívne odznaky sú len marketing.
chapem co myslis ale do garminu to proste dostanes len ked si to z connectu posles alebo nahras cez kabel a je jedno ci tu mapu vyrobis v connecte strave alebo inde.
Strava, zwift, rouvy a takéto firmy si musia žiadať peniaze, veď žijú iba z toho, ale GARMIN pýta brutálne prachy za hardvér, niekoľko násobne viac na jeden produkt, ako je výrobná cena. Do teraz mu to stačilo roky rokúce a zrazu treba spoplatniť, nech mi nikto nehovorí, že to není nenažranosť firmy. Bol som v predstave, že za tie peniaze, čo pýta za HW, že v tom je započítaní aj GARMIN CONNECT a isto to tak aj bolo, ale nejaký šulino nenažraný prišiel s nápadom. Všetko, čo je raz spoplatnené, budú len obmedzovať, vždy to tak bolo aj bude.
Ale to nie je prepojenie edge + strava. Keby si nemal v connecte nastavene ze ma ten vyjazd odoslat do stravy tak ti ta wifi nepomoze. Wifi je len sposob akym sa dostane ten FIT subor do connectu. Na vyber je BT do telefonu, wifi na server alebo kabel do PC/NB. Strava to prebera z connectu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Veď "nejaká apka" ku Garminu automaticky je - Garmin Connect. To, čo idú spoplatniť, sú niektoré funkcionality, ale bohatý základ je (zatiaľ) zadara.
Nikto z nás nemá ani šajnu, že s akou "maržou" Garmin predáva svoje zariadenia, ale tak či onak, nemôžeš chcieť od Slovnaftu, aby ti dával margotku zadarmo, lebo veď zarába dosť veľa na benzíne.
Pokial nezacnu obmedzovat free verziu, tak mi je to jedno, mozem si tu akurat zamindzovat
Veru, mapové podklady sú jediný dôvod prečo trasy v Garmine Connecte nevytváram. Škoda toho.
Pribudli reporty, je ich tam milión, človek si vie navoliť skoro akúkoľvek metriku akú chce sledovať, resp. pozrieť sa na ňu z dlhodobej perspektívy.
Ak by som sa mal na to pozrieť len optikou tých reportov, tá platená služba sa neoplatí lebo podobné ak nie aj prepracovanejšie metriky sú dostupné zatiaľ zadarmo napríklad v appke Intervals.icu.
Jediná nevýhoda z pohľadu tých štatistík teda vznikne len v tom, že človek spravuje dáta v 2 ekosystémoch (ktoré sa však dajú vzájomne prepojiť, Intervals.icu ťahá dáta z Garminu).
Ostatné benefity platenej verzie ako napríklad Live track alebo Aktivita naživo nevyužívam, neviem teda ohodnotiť.
Aktívna inteligencia a špeciálne Exkluzívne odznaky sú len marketing.
vieš to odoslať z freemap.sk naplánuj si trasu a "Exportovať mapové prvky" a keď ho máš spárované s garmin účtom uloží sa ti to medzi dráhy
V mapy.cz vyexportuješ trasu do GPX súboru.
V mobile si nainštaluj aplikáciu GPX/FIT Exporter a v Garmine IQ aplikáciu gimporter. Pomocou nich pošleš GPX súbor bezdrôtovo z telefónu do Garminu.
toto vies aj z komootu, gusto mal myslim na mysli odoslat to priamo do edgu, teda obist connect
.. mozno to budu viediet aj mapy.com casom
Nemusis ani nic posielat, vsetky svoje planovane Komoot trasy mas vlastne „hned" aj v Garmine.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
ved strava to predsa ponuka, resp ked si ulozim trasu, automaticky mi ju hodi do zariadenia, nemusim nic riesit s connect
ty mas stravu sparovanu priamo s edge ? vsak si odinstaluj connect z mobilu a napis ci ti to funguje nadalej ...