Rastoo: budeš sa diviť, ale Epicon podľa špecifikácie JE All Mountain vidla, obzvlášť ak sa bavíme o 100-140 TAD verzii, čo je taká analógia Talasu za menej peňazí. Pozri si web Suntouru! Pamätám si to preto, lebo keď som kedysi uvažoval o Epicone od Milana, pozeral som si po všetkých tých chválospevoch čo je to za vidlu a to AM mi udrelo do očí.
Koniec koncov aký je rozdiel medzi RS Reba a Revelation okrem vyššieho zdvihu?
Ja by som to povedal asi tak, že nie je AM ako AM, niektoré AM vidly majú skôr XC nábeh (Epi, Talas, Revelation) a niektoré EN (s pevnou osou - Pike, Talas - robí sa "podobojím"). Tá prvá skupina sa začína často zjavovať na drsnejších maratónoch, čo trochen súvisí aj s postupným nárastom zdvihov XM mašín (porovnajte si nárasty zdvihov u jednotlivých ročníkov LP X-Control, zo 100/100 na 120/100, podobne Canyon Nerve XC podrastie od 2009 na 120/120 - u Canyonu Spectral AX so 120/120 je dokonca už v špecifikácii "ľahký AM nábeh")
On the other side, neviem načo sem winprog moce AM/EN, keď bike je basic XC.
Teraz k vidle:
1. chce to repas (odhadom 1000-1500 Sk, podľa toho, čo je vydraté)
2. mám tu podobnú vidlu za cenu porovnateľnú s cenou opravy, je takmer nepoužitá -> ss?
3. nohy treba čistiť a mazať po každom výjazde, inak ti prach vyderie tesnenia, postup - zotrieš (papierovou utierkou, sracákom) hrubú nečistotu, na horné tesnenie strekneš silikónový olej, prepružíš, mastné blatko ti urobí krúžok (ak neurobí, je už vydreté tesnenie), zotrieš, zopakuješ podľa potreby, prebytok oleja zotrieš (vnútorné nohy musia zostať zľahka mastné)
Periodický repas aj kvalitnej vidly tak raz za 2 roky (udáva RockShox pre moje "ovidlenie") obnášajúci výmenu ojazdených častí a oleja je úplne normálna vec.
17.09.2008 - 05:54:12
00
dik za vsetky rady, myslim ze by som isiel do nejakej lepsej vidly... takze otazka znie - investovat do RS (Tora 302 U-Turn, Tora 318 U-Turn, Recon Race?) alebo kupit trochu lacnejsiu verziu od SR SUNTOUR z tuning-test.cz? ako vlastne funguje ten tuning-test? manik nejakym sposobom vytuni vidlice aby z nich vydoloval max vykon a potom ich s prirazkou dalej predava? opravte ma pls ak sa mylim

uvital by som este aj postrehy ohladne kamennych / internetovych obchodov kde sa da lacno a kvalitne vidlicu kupit a este posledna otazka: ako je to s montazou novej vidly? su rozmery univerzalne a nemontuje vidlu aj laik doma alebo je lepsie obratit sa na servis?

este raz dik za vase postrehy 8)
17.09.2008 - 13:39:26
00
... alebo kupit trochu lacnejsiu verziu od SR SUNTOUR z tuning-test.cz? ako vlastne funguje ten tuning-test? manik nejakym sposobom vytuni vidlice aby z nich vydoloval max vykon a potom ich s prirazkou dalej predava? opravte ma pls ak sa mylim

xixi že maník ... je to oficialna zaregistrovaná firma, príde ti vidla, záručný list, doklad o zaplatení. Prirážka nieje to správne slovo. Nakupuje u oficiálnych dovozcov a nákupná cena je iná akú majú ešopy, ktoré to berú z bikov a pod. ...
Ono je to dané aj individuálnym prístupom k zákazníkovi, pri reklamáciach a problémoch.
17.09.2008 - 14:17:31
00
israfel: pri tých vidlách do nejakých povedzme 10 l by som asi skôr zobral od Milana... taký Epicon TAD môže celkom pokojne nahradiť Talas, len si checkni aj (poznateľne) vyššiu hmotnosť, či je pre teba prijateľná
lebo Reba je síce *****, ale aj pre peňaženku
17.09.2008 - 14:51:00
00
A rozdiel medzi SR SUNTOUR X-100 100mm travel a SR SUNTOUR XCM ?
Pitam sa preto lebo si asi kupim Gt Avalanche 1.0 08 a tam je tato vidla a nechcem aby my odisla po pol roku :/ chcem jazdit aj trosku "tvrdsie" XC mam 80 kg .
Co by ste my odporucili (hlavne Tulenik - mas to zmaknute :wink: )
21.09.2008 - 16:45:31
00
keyboard_arrow_up