Lokalizácia
Formulár sa odosiela
U nás to aspoň nerobia tajne, ale verejne na plnú hubu…
Zobraziť komentár 03.04.2025 - 20:38:10
02
Slovensko je stat, v ktorom aj vo zvaze protifasistickych bojovnikov moze byt plno ludakov :facepalm:

https://x.com/M_Holeckova/status/1907846986436329542?t=BCppSC0QBM5gxD2s91egog&s=08
Zobraziť komentár 03.04.2025 - 22:10:14
15
Komentare pod prispevkom viacmenej korešpondujú aj s mojim názorom , ako na tie hovädá … Šimečka je čajíček , on mám to nevyhrá .

https://www.instagram.com/share/BAglHjU5Pi
Zobraziť komentár 03.04.2025 - 23:04:33
13
A jedna cyklo správa :y:
Asi 80 študentov vyrazilo na bicykloch zo srbského mesta Nový Sad na dvojtýždňovú cestu do Štrasburgu. Jazdou dlhou 1 300 km, počas ktorej by mali prejsť aj cez Slovensko, chcú prilákať väčšiu pozornosť Európy na protikorupčné protesty v Srbsku.

Študenti na bicykloch sa na cestu vydali v mierne chladnom a daždivom počasí. Vyprevadiť ich prišli stovky ľudí. Denne plánujú odbicyklovať 100 až 150 kilometrov a prejsť cez územie Maďarska, Slovenska, Rakúska i Nemecka, aby sa napokon dostali do Francúzska.

Počas cesty plánujú bývať u zahraničných Srbov či spriatelených študentov v týchto krajinách.

Práve študenti sú hnacou silou celoštátnych protestov, ktoré v Srbsku vyvolalo novembrové zrútenie betónového prístreška nad vchodom do železničnej stanice v Novom Sade, v dôsledku čoho prišlo o život 16 ľudí.

Veľká časť Srbov je presvedčená, že k tragédii prispela skorumpovanosť vládnych úradníkov, ich laxnosť a nedostatočný dozor na stavbe. K zrúteniu nadstavby došlo len niekoľko mesiacov po rekonštrukcii budovy.

Pod tlakom protestov odstúpilo viacero vysokopostavených predstaviteľov, nie však najvplyvnejší politik v krajine, prezident Aleksandar Vučič, ktorý demonštrantov ostro kritizuje a tvrdí, že ich protesty sú financované Západom a ich cieľom je povaliť srbskú vládu. Masové demonštrácie, ktoré sa konajú takmer denne, sa na domácej pôde tešia rozsiahlej podpore.

Mnohí študenti však nadobudli pocit, že sa im nedostáva dostatočná podpora zo strany EÚ, o členstvo v ktorej sa Srbsko uchádza. Reakcia Bruselu bola dosiaľ pomerne „vlažná“, pričom lídri EÚ sa vyhli priamej kritike Vučiča. (tasr, afp, ap)
Zobraziť komentár 03.04.2025 - 23:30:48
024
Ja by som sa na študentov už moc nespoliehal. Mám ich v rodine niekoľko, rodičia (bratranci) na správnej strane, ich deti v lepšom prípade ignoranti, v horšom "čo tak pre srandu voliť Republiku".
Zobraziť komentár 04.04.2025 - 07:06:38
02
https://www.aktuality.sk/clanok/35uNSYT/digitalne-stopy-propagandy-kremla-vedu-do-bratislavy-ruska-ambasada-je-tu-mimoriadne-aktivna-varuje-expert-zahorjan-podcast/
Zobraziť komentár 04.04.2025 - 07:45:57
21
arrow_leftpetersa napísal:
Ja by som sa na študentov už moc nespoliehal. Mám ich v rodine niekoľko, rodičia (bratranci) na správnej strane, ich deti v lepšom prípade ignoranti, v horšom "čo tak pre srandu voliť Republiku".

Zanedbaná výchova, treba sa s nimi o tom rozprávať. Ak sa o politike nebavíme, ľudí kradne hybridná vojna. Tak to je, či sa niekomu páči alebo nie.
Zobraziť komentár 04.04.2025 - 08:43:03
26
Koaliční poslanci predkladajú do parlamentu uznesenie, ktoré sa má týkať verejných zhromaždení
Tibor Gašpar hovorí o zneužívaní práva na zhromažďovanie.

https://domov.sme.sk/c/23472958/koalicni-poslanci-predkladaju-do-parlamentu-uznesenie-ktore-sa-ma-tykat-verejnych-zhromazdeni.html?ref=njct
Zobraziť komentár 04.04.2025 - 08:44:18
01
Drzý slizký had, ktorému nevadilo, keď organizovali protesty cez zákaz a nevadilo mu, že burcujú proti vláde a protesty boli politicky organizované. Prebudil sa zo zimného spánku?
Zobraziť komentár 04.04.2025 - 09:04:45
012
Ake pekne pozvanie na dnesne protesty. Vidime sa v uliciach
Zobraziť komentár 04.04.2025 - 09:06:18
013
Vcera v Kosiciach na proteste. Kalap dole ! https://www.facebook.com/reel/650325871187684 Dufam, ze je to zobrazitelne aj pre non FB.
Zobraziť komentár 04.04.2025 - 10:12:20
55
skoda, ze uz chodi malo ludi. Vlada vie, ze to postupne vacsina vzda. Ja idem a pojdem aj nabuduce.
Zobraziť komentár 04.04.2025 - 10:23:27
53
Hnus,ako tu funguje polícia -z FB kopírujem status P.Kubinu:

AKO VYŠETROVATEĽKA SANTUSOVÁ OBIŠLA NADRIADENÝCH PRI NASADZOVANÍ ZÁSAHOVEJ JEDNOTKY
1. Na nasadenie zásahovej jednotky sa vyžadovalo, aby žiadosť o jej nasadenie podpísal riaditeľ alebo vedúci „útvaru”. Útvarom je v tomto prípade Úrad inšpekčnej služby a v rámci neho útvar inšpekcie, ale v žiadnom prípade nie oddelenie vyšetrovania či operatívne oddelenie ako najnižšia organizačná súčasť tohto útvaru.
2. Vyšetrovateľka Santusová tento podpis získala od funkcionára, ktorý nebol riaditeľom/vedúcim útvaru, ale bol vedúcim oddelenia vyšetrovania, čiže najnižšej organizačnej jednotky útvaru.
3. Urobila tak po tom, ako dvoch najvyšších nadriadených (riaditeľa Úradu inšpekčnej služby a jeho zástupcu) ignorovala a tretí a štvrtý najvyšší nadriadený jej žiadosť odmietli podpísať. Jeden z nich preto, lebo nechcel podpisovať niečo, k čomu nemá žiadne informácie. Druhý preto, že sa nechcel stať pomocníkom pri páchaní trestnej činnosti (takto to je aj zapísané v úradnom zázname spísanom podriadenými pani Santusovej, ktorých poverila zháňaním podpisu).
4. Po tom, ako títo vyšší nadriadení odmietli žiadosť podpísať, požiadala pani Santusová o podpis ich podriadeného - vedúceho oddelenia vyšetrovania. Ten jej žiadosť podpísal.
5. V tomto prípade navyše nešlo o zastupovanie neprítomného či vylúčeného nadriadeného. Všetci nadriadení oprávnení podpísať žiadosť boli k dispozícii. Dvaja boli zámerne ignorovaní (obídení) a dvaja podpis výslovne odmietli.
Teraz si predstavte, že žiadate napríklad o zvýšenie platu, o ktorom je oprávnený rozhodovať najvyšší nadriadený (riaditeľ, konateľ firmy). Keďže ho nemáte radi a nie je vám sympatický, ani s touto požiadavkou za ním nejdete a namiesto toho idete za vedúcou oddelenia ľudských zdrojov (podriadenou riaditeľa). Tá vám zvýšenie platu odmietne podpísať. Tak idete za účtovníčkou (podriadenou vedúcej ľudských zdrojov), ktorá má kanceláriu hneď oproti vašej, a tá vám to podpíše.
Môžeme si položiť rečnícku otázku, ako by asi dopadli aktéri tohto príbehu, ak by sa následne prevalil a dozvedel by sa o ňom riaditeľ. Podľa mňa by plným právom vyhodil vás ako aj účtovníčku. Takto to funguje a musí fungovať v každej príčetnej organizácii.
V tomto prípade sa stalo niečo podobné. Len s tým rozdielom, že nešlo o súkromnú firmu ale o prísne hierarchicky organizovaný ozbrojený bezpečnostný zbor a nešlo o zvýšenie platu ale o nasadenie ozbrojených síl a prostriedkov na výkon verejnej moci.
Viete si predstaviť akúkoľvek organizáciu (súkromnú, štátnu, alebo dokonca i zločineckú), v ktorej by bolo akceptovateľné a dovolené nahradiť nesúhlas nadriadeného súhlasom podriadeného?
Bývalý prezident Policajného zboru Peter Kovařík je obžalovaný a stojí pred súdom za to, že si dovolil zákonnosť tohto postupu (nasadenie zásahovej jednotky, nie samotné úkony zadržania podľa Trestného poriadku) v rámci svojich zákonných oprávnení a zodpovednosti a na príkaz svojho nadriadeného (ministra) preventívne preveriť a že povolil jeho pokračovanie až po tom, ako bol dodatočne udelený súhlas oprávnenou osobou (jedným z tých nadriadených, ktorí boli obídení).

https://www.facebook.com/peter.kubina/posts/pfbid0JptJkv1NajxnXqAh4uLkHxNzEMgRUegNm3MHJRMVrCSDb1DKn9kLbUSbScFiV6jHl
Zobraziť komentár 04.04.2025 - 10:52:58
07
arrow_leftpista napísal:
Vcera v Kosiciach na proteste. Kalap dole ! https://www.facebook.com/reel/650325871187684 Dufam, ze je to zobrazitelne aj pre non FB.

ano, viditelne aj pre nas ;)

btw, táto 'slabá' Veronika (jej vlastna narazka na preklad priezviska) vystupila aj na proteste v Bratislave pred par tyzdnami
Zobraziť komentár 04.04.2025 - 14:05:17
00
Demokrati už neorganizuju stranícke protesty? Vyzerá to že Trenčania už musia ísť do BN, PN alebo NM :(
Zobraziť komentár 04.04.2025 - 14:13:13
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up