takže po vyriešení problémov s pedálmi je tu ďalšia vec... aké topánky na flaty? dávajte návrhy, cenovo však najlepšie do 60€ (ak viac tak si môžem rovno kúpiť 5.10 ) alebo celkovo poraďte čo nosíte a prípadne aj kde kúpiť (ale musím vyskúšať, nekonfekčná noha )... dik
Dnes som z rôznych dôvodov (špinavé ako sviňa resp. mokré od včerajšieho čistenia) nemal k dispozícii ani jeden pár cyklistickej obuvi. Siahol som viac menej zo žartu po darčeku spred niekoľkých rokov, rodinka mi vtedy kúpila "botasky", lebo som zvykol sem tam používať tento retro termín, a Botas vtedy otvoril kamennú predajňu v BA. Na moje prekvapenie držali vcelku slušne na platformách XLC PD-M14, na ktorých mám relatívne malé piny. Je to obuv určená na chodenie, ale chodiť sa v nej reálne nedá (pôvodný Botas krachol medzičasom), na bajk ako pohotovostné riešenie jednorazovo postačí, po 70 km boli nohy v klídku.
Tak tieto by som bral uz jedine ak by ich predavali do 15€ aj neznackove topanky od vietnamca vydrzia viac, v priebehu necelych 4 mesiacov 2x reklamacia a dalsiu sa mi uz nechcelo riesit.
Freerider maju mäkkú podrážku , prepichne sa na pinoch a zateka aj od šlpechu zo zeme. A cele sa to vyčaptá že sa tá podrážka prehýba a potom sa držíš na pedaloch aj chodidlami ako orangutan. Ja som mal fiveteny este za cias mezopotamie ked to neboli adidasy , karver to bola topanka ako lyziarka na nohe na bike , impact bol vystuzeny na palcoch ako tank. Tie nove su topanky na pivo nie na jazdenie v terene.
Už aj to že v roku 2018 bývalí zamestnanci Fivetenu založili znacku Unparallel kde sa chcu sustretiť na horolezecke a bike topanky so sticky podrazkou hovori za vsetko. Adidas vtiahol fiveten do zašlej slávy.
Zhruba po 6 tyzdnoch stale prepadnuta päta. Vutro podrazky je ako u najlacnejsich cinanov, iba mriezka z tvrdeho plastu prekryta niecim na sposob hrubeho a tvrdeho papiera ktora sa jednoducho stale zborti.
Konkretne tieto mam a nenavidim ich. Vyjazd s nimi je vzdy riziko ze sa mi piny zahryznu do nohy. Uz ich radsej nenosim ani na kratke svihy po meste. Naposledy som zisiel schody a uz som si gulky prisadol lebo sa mi obe nohy zosmykli z pedalov
V tom prípade odporúčam Specialized 2Fo flaty. Mam DH verziu a prešiel som na ne z SPD zjazdových Shimano a neviem si ich vynachváliť, grip, tuha podrážka, ochrana prstov a navyše som ich kúpil v zľave za 60€ s OneUp pedalmi som ani raz nepomyslel vrátiť sa k Spd
V tom prípade odporúčam Specialized 2Fo flaty. Mam DH verziu a prešiel som na ne z SPD zjazdových Shimano a neviem si ich vynachváliť, grip, tuha podrážka, ochrana prstov a navyše som ich kúpil v zľave za 60€ s OneUp pedalmi som ani raz nepomyslel vrátiť sa k Spd
ja som mal dve generacie 2FO ale naslapnych,prve boli paradne druhe uz na pohlad neboli take kvalitne,zmenili material tej topanky,rozpadli sa ani nie po roku,najpr sa rozlepili z vrchu a potom sa odlepila ta cast na podrazke kde sa montuje kufor,oproti tej prvej generacii to boli riadne bucory a co mne vadilo na tych spesloch bolo ze sa v nich smykalo ked som tlacil bike
teraz som kupil shimano GE900 a to je uplne ina liga,uvidim kolko vydrzia ale su viac take tretrovitejsie,tvrdsie,lepsie sa v nich slape a maju ovela viac gripu ked tisnem bike hore kopcom
Prešiel som z 5/10 freeriderov na SH GR903 a držia o niečo horšie ako 5/10 to je pravda. Neni to ale vôbec také kritické. Myslím že podrážka je rovnaká ako na GR501.
Prešiel som z 5/10 freeriderov na SH GR903 a držia o niečo horšie ako 5/10 to je pravda. Neni to ale vôbec také kritické. Myslím že podrážka je rovnaká ako na GR501.
903 maju o nieco hlbsie drazky. Tvarovo su ale podobne te podrazky
Ale dlho som neobul na nohu novu topanku ktora by mi tak sadla. Pripadal som si ako keby to boli moje aspon 2 mesiace stare dailyshoes.
Neskutocne pohodlna topanka, ale samozrejme na velke chodenie to nieje. Je to malo ohybna podrazka.
Kamarát prešiel z nejakých bbb flatov a gr501 na chromag pedale a freerider pro a tvrdí, že ta lacná kombinácia bbb a shimano mala lepší grip. Záleží dosť aj od pedálov. Moje Oneup majú pomerne tenké hroty, čiže rychlo ničia podrážku ale zato grip majú neskutočný.
GR903 maju inu podrazku ako GR501.
Ta na GR501 je za mna priliz tvrda a diery su velmi uzke. Cize tieto hrube piny ako na CB Stamp 1 su ta najhorsia kombinacia. Jazdim aj zimne Northwave kde su tiez velmi uzke diery, no je to velky rozdiel.
Ked sedim na sedle tak to nieje bohvie co, ale ked sa postavim v zjazde tak drzia. Ale ano, je to dost tvrda podrazka. Uvidine casom. Mozno vymenim piny
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.adidas.sk/tenisky-five-ten-freerider-canvas-mountain-bike/GZ4660.html?cm_mmc=AdiPaidSocial_FBIG-
Zhruba po 6 tyzdnoch stale prepadnuta päta. Vutro podrazky je ako u najlacnejsich cinanov, iba mriezka z tvrdeho plastu prekryta niecim na sposob hrubeho a tvrdeho papiera ktora sa jednoducho stale zborti.
ja som mal dve generacie 2FO ale naslapnych,prve boli paradne druhe uz na pohlad neboli take kvalitne,zmenili material tej topanky,rozpadli sa ani nie po roku,najpr sa rozlepili z vrchu a potom sa odlepila ta cast na podrazke kde sa montuje kufor,oproti tej prvej generacii to boli riadne bucory a co mne vadilo na tych spesloch bolo ze sa v nich smykalo ked som tlacil bike
teraz som kupil shimano GE900 a to je uplne ina liga,uvidim kolko vydrzia ale su viac take tretrovitejsie,tvrdsie,lepsie sa v nich slape a maju ovela viac gripu ked tisnem bike hore kopcom
Tento typ podrazy na Shimane je za trest. Drzi to velmi malo.
903 maju o nieco hlbsie drazky. Tvarovo su ale podobne te podrazky
Ale dlho som neobul na nohu novu topanku ktora by mi tak sadla. Pripadal som si ako keby to boli moje aspon 2 mesiace stare dailyshoes.
Neskutocne pohodlna topanka, ale samozrejme na velke chodenie to nieje. Je to malo ohybna podrazka.
Ta na GR501 je za mna priliz tvrda a diery su velmi uzke. Cize tieto hrube piny ako na CB Stamp 1 su ta najhorsia kombinacia. Jazdim aj zimne Northwave kde su tiez velmi uzke diery, no je to velky rozdiel.