Bicykel Cyclision Corph1 starý asi 3 mesiace.
Od nova sa pri šliapaní zo sedla ozýva vŕzganie, pri šliapaní v stoji nie. Najprv som to počul len v kopci, teraz už stále. Ako prvé som čistil + mazal sedlovku + objímku + uchytenie sedla v sedlovke, nepomohlo. Vymenil som už 2x sedlo, tiež nepomohlo. Pocitovo to ide akoby od sedla, no nemusí to tak byť. Čo ešte môže vydávať zvuky pri šliapaní zo sedla? Ak sedlo stláčam rukami, nič nepočuť. Môže to robiť spoj na sedlovke? - viď. obr.
Došli mi nápady. copyrighti.postimg.cc i.postimg.cc
Napr. ja som si menil sedlovku za iný model aj sedlo. Nastavené od oka podľa predchádzajúcej sedlovky. Všetko v pohode, len sa mi postupne začalo ozývať pri šliapaní občas vŕzganie. Vzhľadom na to že jazdím pedále kombinované, jedna strana pedálu SPD a druhá nie, som tiež urobil malý test. V stoji nevŕzgalo, v sede strana na pedáloch na strane bez SPD nevŕzgalo, v sede na pedáloch na strane s SPD mi to vŕzgalo. Nie veľa, ale áno.
1. možnosť : vyčistiť pedále od blata, skontrolovať SPDečka, premazať, kontaktné plochy.
2. možnosť : ale je možné že mám mať sedlovku a sedlo o kúsok nižšie a dopredu. Ale teraz keď je vyššie tak pri šliapaní v SPD v sede vlastne nedosiahnem na pedále ako by som mal optimálne mať, pri šliapaní namáham o ten nepatrný kúsok viac SPD. A teda možno vŕzga kov o kov SPD. Lebo v tej istej polohe ale bez SPD nevŕzga nič.
3. možnosť : mal som sedlo, ktoré sa postupne rozvŕzgalo, občas pri šliapaní, pri stáni a stlačaní rukou nič. Zo spodu malo také malé skrutky na torx, čo držia konštrukciu. Niektoré sa časom povolili a vždy keď som pri šliapaní sa pohol na jednu alebo druhú stranu sa ozvalo vŕzganie. Inak nie.
ahojte ozivym trosku temu. a pridam video. zatial som len premazal sedlovku a lyziny na sedadle. a nepomohlo. niekedy sa mi ten zvuk z videa ozyva aj pri slapani v stoji. netusim uz co by to mohlo byt.
Ahojte, mám obyčajné SPD pedále Shimana, ktoré mi začali vŕzgať pri šliapaní. Skúsil som vymeniť pedále, no po pár jazdách sa opäť ozvalo vŕzganie. Kde môže byť problém? Stretli ste sa už s niečím takým? Rozmýšľam ešte vymeniť zarážky, a keď ani to nepomôže, tak asi aj tretry... Zaujímavé je, že keď sa ozve vŕzganie, tak stačí trocha vytočiť tretru do strany (ako keby ste išli vypnúť) a vŕzganie prestane - ale tak sa šliapať nedá...
Skor by som videl problem v kontakte podrazky tretry a tela pedalov. Samotne pedale takmer urcite nevrzgaju. Lahko to overis ak povrch pedalov zlahka "poprasis" WD40. Resp. strekni WD40 alebo iny lahky olej na handricku a tou handrickou pretri stycne plochy.
Vŕzgajú ti zrejme tretry na styku s pedálmi. Ja používam dvojo tretier a vŕzga (pri určitom bočnom uhle) len jedna. A to tá, ktorú častejšie vycvakávam. Nová nevŕzgala.
tak uz aj mne nieco vrzga pri slapani. po rovinke menej, v stupani viac. aj v stoji takze sedlovka to nebude. inak teraz doma som si vsimol, ze ak stlacim zadnu brzdu a hybem s bikom dopredu dozadu, vydava to taketo hrozne zvuky. https://www.youtube.com/watch?v=qnBmEoG_1XQ
ale neviem, ci je to rovnaky problem ako pri slapani. pri jazde mi to pride ako stredove zlozenie, ale to mam nove dva tyzdne. prve jazdy po vymene boli ok. zajtra to potrebujem surne spravit, ale na servis na pockanie asi mozem zabudnut.
Neviem na akom bajku to robí
Ale skontroluj dotiahnutie zadného kolesa, skontroluj aj pätku, či nie je uvoľnená alebo či pod ňou nie je nejaká nečistota.
mal som stastie. cykloservis mi vzal bike prednostne a pozreli sa na to. zlomeny naboj. tento rok uz druhy. odporucanie mechanika je take, ze nemam jazdit tak agresivne a uz nikdy si nemam kupit naboj od firmy SHIMANO
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Napr. ja som si menil sedlovku za iný model aj sedlo. Nastavené od oka podľa predchádzajúcej sedlovky. Všetko v pohode, len sa mi postupne začalo ozývať pri šliapaní občas vŕzganie. Vzhľadom na to že jazdím pedále kombinované, jedna strana pedálu SPD a druhá nie, som tiež urobil malý test. V stoji nevŕzgalo, v sede strana na pedáloch na strane bez SPD nevŕzgalo, v sede na pedáloch na strane s SPD mi to vŕzgalo. Nie veľa, ale áno.
1. možnosť : vyčistiť pedále od blata, skontrolovať SPDečka, premazať, kontaktné plochy.
2. možnosť : ale je možné že mám mať sedlovku a sedlo o kúsok nižšie a dopredu. Ale teraz keď je vyššie tak pri šliapaní v SPD v sede vlastne nedosiahnem na pedále ako by som mal optimálne mať, pri šliapaní namáham o ten nepatrný kúsok viac SPD. A teda možno vŕzga kov o kov SPD. Lebo v tej istej polohe ale bez SPD nevŕzga nič.
3. možnosť : mal som sedlo, ktoré sa postupne rozvŕzgalo, občas pri šliapaní, pri stáni a stlačaní rukou nič. Zo spodu malo také malé skrutky na torx, čo držia konštrukciu. Niektoré sa časom povolili a vždy keď som pri šliapaní sa pohol na jednu alebo druhú stranu sa ozvalo vŕzganie. Inak nie.
https://imgur.com/a/smvKmhv
ale neviem, ci je to rovnaky problem ako pri slapani. pri jazde mi to pride ako stredove zlozenie, ale to mam nove dva tyzdne. prve jazdy po vymene boli ok. zajtra to potrebujem surne spravit, ale na servis na pockanie asi mozem zabudnut.
Ale skontroluj dotiahnutie zadného kolesa, skontroluj aj pätku, či nie je uvoľnená alebo či pod ňou nie je nejaká nečistota.