Ja som páku updatoval tak, že som si kúpil dlhší kábel a takú spojku na spájanie káblov. A potom som vytiahol kábel z prešmyku, pripojil na neho “predĺžovačku” a páku a updatol. To isté s druhou.
Čaute, potreboval by som poradiť. Mám na biku ultegru di2 (bike je nový cca 1/2 roka) a na poslednom výjazde mi začalo blbnúť prehadzovanie zadného radenia smerom dole. Musím niekoľkokrát stlačiť páčku, aby chytilo a prehodilo vzadu. Hore prehadzuje plynulo bez problémov. Pre mňa je to záhada. Stretol sa s tým niekto, či rovno ho zaniesť do servisu? Ďakujem za každú radu.
to na vsetkych prevodoch,alebo iba na najmensie? ja som si raz pozeral ze v akom stave mam bateriu,stlacil som na prehadzovacke to tlacitko a zostalo svietit v mode, kedy sa dalo dostelovat prehadzovac. Odkladam bicykel tak ze vzadu necham najmensi pastorok zaradeny. Chcel som zaradit na vacsi a neslo to, uvedomil som si ze to preto, ale nevedel som ze som si tym rozladil prehadzovacku, neslo na najmensi zaradit, resp dolu som musel davat o dva a potom sa vratit o jeden hore.
Mne je divné, že to robí iba vzadu a iba smerom dole na najmenšie. A je jedno, na ktorom je reťaz, proste prehadzovať smerom dole je problém. A mám pocit, že to je v páčke, že tam to nechytí.
Skúsim to pozrieť. Len nechápem, ako sa to mohlo stať počas jazdy. Veď som na ňom sedel 3 hodiny a toto sa stalo z ničoho nič na posledných možno 5km... Nerozumiem, ako sa to rozladilo, keď som nič nestlačil, iba preraďoval...?
Chlapi díky, skúsil som všetko, ale nič z toho nepomohlo, sám nechápem. Asi už len servis. Myslím, že je to ešte horšie a už blbne aj predok trošku. Doteraz fungovala bez chyby, fakt tomu nerozumiem, z čohoto mohlo vzniknút vôbec…
Hoď si to do nastavovacieho režimu (žltá dióda na prehadzovačke) a skús ju posunúť zopár klikov od kolesa. Takto to môžeš ladiť aj počas výjazdu. Ak sa ti to podarí nastaviť a časom sa znova rozhasí, tak chyba bude len v polohách jednotlivých dielov prevodu. Di2 sa ale nezvykne rozdrbať len tak bez príčiny.
Mám podobný problém, Ultegra Di2, prestala radiť na menšie pastorky na kazete, resp.potrebujem vyvinúť veľkú silu na páku aby to cvaklo. Na ľahšie prevody radí normálne. Naprogramoval som tlačítko na páke aby som vedel preradiť na menší pastorok a všetko funguje normálne. Predpokladám, že chyba bude niekde na páčke. Bike je v servise v rámci záruky tak uvidím , čo s tým spravia.
Ahojte. Nejako sa mi zacala rychlo vybijat bateria na sade 105di2. Myslite ze zavadou moze byt aj nieco ine okrem baterie? Su nejake servisne finty ako prist na zavadu? Vybija sa za dve, tri jazdy. Aj ked po jazde ukaze ze je este skoro full na druhy den rano (po prebudeni) zmiznu aj 3palicky nabtej hodnoty. Bike ma polroka. Vdaka za rady.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Diky a ešte jedna otázka, možno blbosť..ale môže update rozladiť prehadzovanie alebo to nemá na toto vôbec vplyv?
https://si.shimano.com/en/pdfs/ev/RD-R8050-SS-4249/EV-RD-R8050-SS-4249A.pdf.
Tak predpokladam, ze aj z RD R8000 je spatne kompatibilne na RD R8050, aj ked v manuale pre RD R8000 tam zmienka nie je.
https://si.shimano.com/en/pdfs/ev/RD-R8000-SS-4284/EV-RD-R8000-SS-4284A.pdf
https://www.rockydesign.store/product-page/shimano-ec300-to-usb-c-adapter