Kategórie
Bike-techBAFANG motor - skúsenosti / recenzie # e-bike # recenzie # nákup bicykla # skúsenosti # poradenstvo # elektromotor # technické otázky # cykloservis
Zdravim. Som zaciatocnik, tak by som potreboval poradit.
Mate niekto dlhodobejsie skusenosti s motormi BAFANG? Jeden predajca mi ich celkom odporuca, iny ma od nich odhovara kvoli servisu.
Moja dilema je totizto kupa e-biku. Jazdeny Haibike SDURO hardseven 4.s najazdenymi 400km, motor yamaha bat 400wh
Alebo novy CTM pulze pro. BAFANG bat 576WH..
Jazdit budem stredne narocny teren.cca 60-70 percent..ostatne cesta.rozpocet cca 1400-1600
Vdaka za kazdu odpoved
posledný komentár: 14. 10. 2020 o 6:43
posledný komentár: 23. 4. 2020 o 22:31
-7% Bosch sada na dodatočnú montáž držiaka s 1 ramenom, 35 mm (Smart System)
37,99 €
-7%
MOC 40,99 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
Ak nikto nenapíše postrehy, tak objednám nylonové koliesko + tesnenie bloku prípadne ložiská. Až keď to rozhodím viem vymeniť aspoň to ak by bolo zlé keďže je to jediná plastová časť v motore. Koliesko stojí na aliexpresse 30€ oproti iným predajcom ktorý sa tomu venujú a o cenách na SK ani nehovorím.
V roku 2016 som si zakúpil svoj 1.e-bajk Apache Manitou s motorom Bosch Active.... včera som ale zakúpil full MTB s motorom Bafang M510 s displejom C190 ... jednoducho som natrafil na neodolateľnú cenu. Večer mi to nedalo a išiel som ho hned vyskúšať po šotolinke, panel.ceste a nejaké kopčeky, lúky, poľe - bol som najmä zvedavý na motor a pruženie Fox+Marcochi:
- dosť ma prekvapilo že na 1.stupni (z 5) assist. to ťahá neskutočne... rozdiel medzi 1. a 5. v stúpaní nebol nejak moc výrazný až dokým som trošku nestupil do pedálov a pridal na kadencii
- mínus trochu je že graf.rozhranie je dosť biedne - málo kontrastná grafika, skoro ako keby museli použiť len jednu farbu s viacerími odtieňmi
Navyše údaje (písmena) sú tak malým fontom že ich ja s mojimi "starými" očami moc nevidím - napr. aktuál výkon.
- v menu "informácie" ako keby chýbali niektoré položky...
No a teraz otázka na vás - odborníkov. Viem si s tým niečo spraviť sám a prípadne čo mi k tomu treba za čo najmenšiu sumu, prípadne existuje nejaký SW/FW ktorý by mi niekto z vás, alebo ja, vedel nahrať a tento by umožňoval lepšoie nastavenie, grafiku, nastavenie stupňov asistencie, zväčšenie max.speed limitu a podobne ?
Za konštruktívne a užitočné informácie dopredu ďakujem.
Na 510 je kopec FW ale na zmenu potrebuješ buď Best to je zariadenie od bafang no potrebuješ prihlasovacie údaje a tie ti nikto nedá.Kontaktuj tu na fore DaDo.Bzz ten vyrába svoj kábel a kopu FW dostaneš k tomu plus iné výhody.
Toto by si vedel keby si prečítal pár strán dozadu. Tak nabudúce študuj.
No a k motor firmwaru. Ked tam nevidis rozdiel, mas zle naladene parametre.
No a plus vidim, ze mas firmware 15.1, co mam poznaceny ako "ECO" 15A z Nov. 2022.
Treba tam nahrat standardny firmware napr. v8.1 s 19A a budes mat aj o 150W viac.
Predavam na to kompletne riesenie, napis mi.
VTV samozrejme že som prešiel túto a aj iné témy na tomto fóre. Ja nie som z generácie že ako prvé hned dám otázku a len čakám na odpoved...
DaDo samozrejme že registrujem aj tvoje riešenie, bol som aj na tvojej angl.stránke len sa mi to zdá príliš zložité, nie moc user friendly - aspoň z toho čo som anglicky pochopil a pre mňa aj trochu drahé...
OK, vzhľad nie je najdôležitejší ale čo by som naozaj potreboval aby som si vedel upraviť jednotlivé stupňe asistencie - pretože napríklad na jednotke ten motor pre mňa zbytočne pomáha - videl som na displeji maximum skoro až ku 300W čo sa mi zdá fakt zbytočne veľa...
Ja práve asi momentálne nepotrebujem mať max.výkon o 150W viac, respektíve môže byť ale až na poslednom stupni pomoci.
A čo tak riešenie kúpiť iný displej s Bluetooth pripojením a pomocou aplikácie v mobile si upraviť stupne pomoci a prípadne na niektorom stupni možno zvýšiť Max speed ?
Len vidím iný problém - terajší displej má pevný kábel a teda konektor CAN je na jeho konci. Lenže kábel ide do rámovej trubky cez malý otvor a teda vôbec netuším ako by som sa dostal ku konektoru ?
Je ešte jeden program na úpravu ale na ten je potrebný Best a tiež niekedy nefunguje. Bafang tie nastavenia dobre zamuroval a povolil meniť iba to čo chce.
Zistil som že mi nefunguje zobrazenie rýhlosti - ked som točil pedálmi ukazuje 0 km/h. Tiež vôbec nefunguje walk assist. Displej čo bol na bajku neukazuje žiadne error kody. Baterka je OK, na displeji EKD01 a BF02 vidím napätie cca 41V.
Synov bajk - úplne rovnaký zatiaľ ide, ale videl som mu na displeji už nejaké error kody... Takže je otázka či tento bajk nemá nejaký systémový problém a preto je na neho taká nízka cena.
Máte niekto podobné skúsenosti alebo nejaké nápady čo ešte vyskúšať pred reklamáciou?
Pocuj, nemohlo by to byt tak, ze ty si kupuj kludne aj tie SL motory a nechaj nech si ludia kupia aj vykonnejsi motor, ked chcu. A netreba to ani hejtit, ja ti tie slabucke motory nehejtim.
Co vravis na supersporty, naco 1000 koni?
Superšport prenáša tých 1000 koní cez bežne dostupné komponenty?
Hejt je v tom, ze pises, ze naco a pre koho by take motory boli. Fanusikov si to uz naslo. Ty si o tych silnejsich motoroch ani necitaj clanky, ked ta to tak rozculuje.
Tebe sa zda to cislo 140Nm mozno velke, ale aj tak tam ide o vykon. A to sme na smiesnych 1.4 Hp - to je nic. Ako mi raz jeden zakaznik povedal - motorceky od stieracov na Skodovkach.
Nechajme, nech si kazdy jazdi, co sa mu paci. Nevies ani kolko je zabavy s takym silnejsim motorom. Nevravim, ze to mame hnat do extremov (aj ked stale to tu bolo aj bude, mozes si kupit aj 3kW motor, aj 5kW). Co vreavis na elektrickych jednokolkarov, co tam maju 10kW peak, ide to 100km/h a nikomu to nevadi a veselo sa to predava?
To o bezne dostupnych komponentoch je samozrejme scestne. Akoze podmienujes vykon motora od toho, ze mame slabe komponenty? Kamo, to uz nechaj na kazdom pouzivatelovi, ci si chce menit retaz a kazetu kazdych 1500km. Nemam rad taketo obmedzene nazory a scestne argumenty.
A stále len chcem bafang ľahší s menšou spotrebou.